Skúsenosti s bilingválnymi gymnáziami v Bratislave
ahojte, chcem poprosit mamicky co minuly rok popripade v minulosti riesili bilingvalne skoly v bratislave, pre ktore ste sa rozhodli aj len vyskusat a preco. A ak ste sa tam dostali, ci ste spokojne. Hlavne by som chcela zistit, ktora je narocna, hlavne mozno kde je narocna matematika?
dakujem za kazdy nazor a radu.
@simsalabim je to o tom, že o sa učil v škole, druhé deti sa možno zabávajú , vid ja a potom to musia doháňať doma
@mooonika1975 ano. Su aj taki, co sa zabavaju. A aj taki, co pocuvaju. Ale nie vsetkym staci pocuvat a takto sa naucit v skole - mnohi si k tomu musia realne sadnut - a u mnohych zavisi aj od predmetu. Ja som mohla na fyzike pocuvat s maximalnym sustredenim, ale aj tak som z toho nic nemala. Ake za to geografia ci anglictina mi netobili ziadny problem a stacilo mi vacsinou to, co som pocula v skole. A naozaj si nemyslim, ze na gympel patri len niekto, na koho sa to nalepi v skole.
Ja som chodila na Metodovu a teda bilingvalna sekcia je zamerana na prirodne vedy a treba s tym ratat (povinna maturita z prirodovednych predmetov). Do 1-2 rana sa pisavali slohove prace ... Nie je to naozaj pre kazdeho. Sestra chodila na Lorcu a mala to nepomerne lahsie. Kamaratky zase na Saru a podla mojho nazoru to nemali az tak narocne.
@ajja1 francuzska sekcia ---- matematika, fyzika, chemia a biologia. Maturuju v 4 rocniku zo slovenciny a francuzstiny, v piatom si povinne vyberaju 2 predmety z tych styroch vyssie - to je francuzska maturita. A mozu si vybrat predmety a ist maturovat aj zo slovenskych - dejepis, geografia.... to uz podla ich preferencii. ak nepojdu - nepojdu, maju iba francuzsku maturitu maturitu
@ajja1 ak dieta nie je vyborne aspon v dvoch prirodovednych predmetoch na zakladke, ale ze fakt im rozumie, nedavala by som ho na bilingval zamerany prirodovedne
@kaktusik007 dakujem za konecne odpoved, co som si aj myslela, len tu ma niektore mamicky skoro ukamenovali, ze bud na biling dieta ma alebo nie. a mne islo naozaj len o prirodne vedy, ze ktore skoly sa tomu venuju 👍
no za ine skoly ti povedat neviem, iba za francuzske sekcie -- tie idu jednotne podla francuzskej vlady ;)

@mooonika1975 no to nič nemení na tom, že to nie je iba o sústredení sa... ale naozaj je zbytočné to nejako rozoberať, o tom táto diskusia nie je.