icon

Skúsenosti s Inprov masérskou školou

natalia876
23. mar 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto s touto masérskou školou skúsenosť 😊

lindusss2016
23. mar 2025

@natalia876 a aky mas plan? Co by si s tym chcela robit? Vies, ze na masera uz potrebujes zdravotnicku skolu? Nestaci kurz

natalia876
autor
23. mar 2025

@lindusss2016 naozaj? A to odkedy? …aby som bola úprimná ja nie som si istá, či by som si chcela aj otvoriť masérsky salón, pretože podnikám v úplne inom smere. Skôr by som to chcela pre radosť

lindusss2016
23. mar 2025

@natalia876 no uz zopar rokov je to tak. Vsetci wellness pracovníci si uz skolu dorobili, s kurzom ta ani nikde ako maserku nezamestnaju. Ale ak to chces len pre seba, tak to si ozaj sprav hocijaky masersky kurz a hlavne skusaj, chce to vela praxe, aby si sa naozaj naucila masirovat.

natalia876
autor
23. mar 2025

@lindusss2016 ďakujem za odpoveď😊

benit
23. mar 2025

Neviem, ale suseda si teraz robila masersky kurz cez urad prace. Tak asi to nebude s tou sš tak horuce.

lindusss2016
23. mar 2025

@benit je to horuce, na kurz si nemoze otvorit vlastny salon. Kedysi to slo, uz nie. A chvalabohu, lebo nejaky kurz ju urcite do praxe nepripravi tak, ako plnohodnotne stredoskolske vzdelanie. Da sa to nejak obist, ze si otvori nejaku zivnost na "starostlivost o telo" alebo cosi take, ale oficialne pod tymto masirovat nemoze, takze ak by jej to dokazali, ma problem. Neviem, kde a ci vibec by ju s maserskym kurzom zobrali do zariadenia, kde sa masaze vykonavaju. Do zdravotnickeho zariadenia urcite nie a uz aj vsetci z wellnessov si ho museli dorobit. Ci na zaklade toho moze masirovat u niekoho v salone, to netusim, ale v tom pripade treba ratat s tym, ze to bude za tie prachy otrocina 🤷

Ale ako som pisala vyssie, autorka ak planujes masirovst len svoju rodinu pre radost, staci ti kurz

benit
24. mar 2025

@lindusss2016 len potom preco ponuka urad prace kurzy na podporu zamestnania, ktore nemaju zmysel?
Hadam by toto vedeli aj na UP ked to vies ty.

lindusss2016
24. mar 2025

@benit tak ja to viem, pretoze som maserka a poznam osobne minimalne dalsich 30 maserov. A ako pisem vyssie, mozno sa s tym vie zamestnat u nejakeho sukromnika, kde dostane za hodinovu masaz 10€, ale to aby si na seba zarobila, tak si znici svoje zdravie. Inak si neviem predstavit, kde ju s tym zoberu. Do zdravotnickeho zariadenia urcite nie. Tieto kurzy platia pre tych, ktori uz su zdravotnici a potom si dorobia masersky kurz. Ja neviem, co ta tvoja kamaratka doteraz robila, ake ma vzdelanie a ake ma plany s maserskym kurzom. Za mna ta proste masersky kurz masirovat nenauci 🤷

benit
24. mar 2025

@lindusss2016 suseda robila za pasom pred MD, po md bola na up a tam si robila kurz.

lindusss2016
24. mar 2025

@benit ved v poriadku, tak napis potom, kde sa s tym kurzom zamestnala, sama som zvedava. Nakolko aj ucim na zdravotnickej skole a dospeli maseri si ju dorabali, aby nadalej mohli v tomto odvetvi pracovat.

benit
24. mar 2025

@lindusss2016 len mechapem na co im to potom preplaca UP, ked nemaju s tym uplatnenie.

lindusss2016
24. mar 2025

@benit to neviem, ved opytaj sa dotycnej, snad jej na tom UP poradili. Vazne pisem, ze som sama zvedava, co jej povedia.