icon

Skúsenosti s kurzom virtuálnej asistentky

alex2019
13. júl 2025

Ahojte, kamoska mi dala tip, ze na instagrame sleduje nejaku pani kristina_pinkasistent, a teda ze ona ponuka kurz virtualna asistentka, co by mala byt praca z domu na skrateny uvazok.
Ja som uprimne k akymkolvek takymto veciam dost skepticka takze mna by to nezaujalo vobec, lebo by som myslela, ze je to urcite nejaky podvod. Na druhej strane co ako nie? 🙂 Aj tu som sa k niecomu dogooglila a zda sa, ze tu s tym niektori maju skusenosti, pricom boli tam aj pozitivne reakcie, len stale nmi nie je celkom jasne o co ide a ako to funguje.
Hladam pracu na skrateny uvazok idealne z domu, takze nieco take by bolo super.
Mate s tym niekto skusenosti? Dakujem za info.

ivankatomasko
13. júl 2025

Pracovala som v niekolkych korporatoch a nikde sme prácu VA nevyužívali. Keby to bolo také super, prečo by tá pani robila o tom kurzy? Aby inšpirovala tisícky žien, ktoré sa stanú pre ňu konkurenciou? Veď keď si zarobí 3 000 Eur takýmto jednoduchým spôsobom, tak má onedlho vyplatenú hypotéku. Ved čím viac ľudí sa o tom dozvie, tým horšie pre ňu. Zas nie je po tom až taký veľký dopyt,a by bolo pre každú z nich dosť práce.

maxalla
13. júl 2025

Z mojej skusenosti... hladala som virtualnu asistentknu na jednoduche pomocne administrativne prace. Nebola som si ista, ako sa ceny pohybuju, kedze vsade je propagovane, ze si virtualne asistentky pytaju okolo 12-13 €/hod (min. pri tych kurzoch na VA sa to bezne uvadza). Dala som v novembri 2024 skusobne inzerat na 2,5€ na hodinu, hoci som si od toho nic neslubovala. Planovala som, ze budem postupne cenu zvysovat, ak sa nikto nenajde, kto by bol ochotny pracovat za taku sumu, az kym nezistim realnu cenu na trhu, aby som zbytocne nepreplacala, ked nemusim. Na moj inzerat za 2,5€/hod. sa mi za mesiac ozvalo cez 40 virtualnych asistentiek, za dva mesiace dokopy cez 60... tolko k tomu... este doplnim, ze mnoho z nich vysokoskolsky vzdelanych, co som uz vobec nechapala...

denkabemommy
13. júl 2025

@alex2019 ten kurz je takaaaaaa zbytočnosť. A áno, občas niekto chce virtuálnu asistentku ale tej práce je ako šafránu (ponuky nájdeš napr na LinkedIn), ďalej sa to týka správy sociálnych sietí, to si vieš nájsť aj lepšie kurzy k tomu - a na canvu kurz netreba 🙂, inak sa tam nič dokopy nedozvieš - respektíve vieš si to nájsť aj zadarmo ale ona to robí super, lebo jej za to nič ľudia platia 😅👌

bosorkabb
13. júl 2025

Je to super pre tie ktoré tie kurzy organizujú.
Jednu osobne poznám, živí ju to.
Ostatné živoria ak vôbec prácu majú.
Je ich neskutočne veľa na trhu.

balerina2025
13. júl 2025
@bosorkabb

Je to super pre tie ktoré tie kurzy organizujú.
Jednu osobne poznám, živí ju to.
Ostatné živoria ak vôbec prácu majú.
Je ich neskutočne veľa na trhu.

@bosorkabb to som isla napisat. ze je to kseft, ale pre organizatorku, nie pre tie kocky, co chcu ako VA pracovat.

maca1984
13. júl 2025

Tiež poznám jednu čo tieto kurzy organizuje.
Áno, ju to uživí.
Pretože, napíšem to priamo , stále je veľa hlúpych ľudí čo si myslia že takýmto nejakým kurzom zbohatnú , a kvázi bez pohnutia prstom.

balerina2025
13. júl 2025
@maca1984

Tiež poznám jednu čo tieto kurzy organizuje.
Áno, ju to uživí.
Pretože, napíšem to priamo , stále je veľa hlúpych ľudí čo si myslia že takýmto nejakým kurzom zbohatnú , a kvázi bez pohnutia prstom.

@maca1984 suhlasim.

anonym_8b434b
13. júl 2025
@maxalla

Z mojej skusenosti... hladala som virtualnu asistentknu na jednoduche pomocne administrativne prace. Nebola som si ista, ako sa ceny pohybuju, kedze vsade je propagovane, ze si virtualne asistentky pytaju okolo 12-13 €/hod (min. pri tych kurzoch na VA sa to bezne uvadza). Dala som v novembri 2024 skusobne inzerat na 2,5€ na hodinu, hoci som si od toho nic neslubovala. Planovala som, ze budem postupne cenu zvysovat, ak sa nikto nenajde, kto by bol ochotny pracovat za taku sumu, az kym nezistim realnu cenu na trhu, aby som zbytocne nepreplacala, ked nemusim. Na moj inzerat za 2,5€/hod. sa mi za mesiac ozvalo cez 40 virtualnych asistentiek, za dva mesiace dokopy cez 60... tolko k tomu... este doplnim, ze mnoho z nich vysokoskolsky vzdelanych, co som uz vobec nechapala...

@maxalla Výška minimálnej mzdy v roku 2025 je 816 eur, čo vychádza 4,69 eur na hodinu.

noone007
13. júl 2025

Tak urcite. Uz to vidim ktory sk podnikatel plati 15e hod. (Aj ked to je mozno superhrub neviem) resp. 2400 mes. Slecne ( alebo klucinovi) co si lezi na plazi a popri srkani mojitka mu vybavuje maily a telefonaty. Hlavne ked nemas absolutne ziadny problem za polovicu tej sumy zohnat full time cloveka co ti aj kavu uvazi aj kancel obriadi a je na placi.
A medzinarodna firma si uz moze rovno radsej inda alebo pakistanca vybavit este lacnejsie.
Ale ak ides cez chatgtp tak ano, toto ti vyhodi ako jednu z top profesii co ti navrhnuje. Tak nech sa paci. 🙂

melanta
13. júl 2025

Pozri si na stránke jaspravim.sk ponuky virtuálnych asistentiek - čo ponúkajú a za akú cenu. Je to pravá na živnosť, môžeš robiť pre rôznych klientov. Rozhodne to nie je dream job, zrejme ani nie na privyrobenie. Tí, ktorí organizujú kurzy, sú zatiaľ v pohode, pretože nešťastnice, ktoré moc toho nevedia, ale chcú prácu z domu, ešte neprišli na to, že tým dieru do sveta neurobia. Jednoducho z domu zarobia dobre tí, ktorí vedia viac ako sekretárky, oveľa viac.

alex2019
autor
13. júl 2025

no takze v podstate asi zial co som si myslela, a mozem sa spytat ak ste davali ten inzerat tak to kam? kde su taketo part time ponuky na pracu? akoze nie v bille, chapete 🙂 na profesii nemam pocit, ze by boli..

alica110
13. júl 2025

Je to ako pyramídova hra, niekto hore zarába a tí dole majú omrvinky.

wagea
13. júl 2025

Čo všetko by si po kurze ovládala? Nie je lepšie zamerať sa na nejaký konkrétny typ kurzu, aby si sa rekvalifikovala? VA je už priveľa. Pochybujem, že je taký dopyt po nich. A možno len záleží, čo všetko by si vedela na trhu ponúknuť, čím sa následne odlíšiš...

muchotrafka298
13. júl 2025

Ja co som videla ponuky na tie kurzy, co je uplna hovadina si to platit, tak sa tam vacsinou nejednalo o ziadne administrativne prace co pozname klasika, ale prave o spravu socialnych sieti. A netusim, preco sa to vola virtualna asistentka, ked je vacsinou praca asistentky uplne nieco ine. Nedavno bola aj tato profesia v Inkognito relacii.

maxalla
13. júl 2025
@anonym_8b434b

@maxalla Výška minimálnej mzdy v roku 2025 je 816 eur, čo vychádza 4,69 eur na hodinu.

@anonym_8b434b ja som nehladala zamestnanca, ale zivnostnika. Ak pracujes na zivnost, minimalna mzda sa na teba nevztahuje.