Skúsenosti s obsahovou analýzou v ošetrovateľstve - bakalárka
Dobrý deň, má niekto skúsenosti s obsahovou analýzou z odboru ošetrovateľstvo? Potrebovala by som sa trocha poradiť, pozerala som si ich viac, ktoré prešli na Trnavskej univerzite a každá mala trocha iné tabuľky vzhľadom k téme ale ani skolitelka nepovedala presne ako to spracovať. Metodiku som išla podľa prác, ktoré prešli. Keďže aj keď sa robí prieskum je určená metodika, ktorú má každý. To som spracovala akurát neviem akou formou prezentovať analýzu. Poprosím niekoho kto by mi vedel pomôcť. Kto má skúsenosti, myslite si, že tabuľka s uvedením autora, miestom realizácie výskumu, počet účastníkov a výsledky hlavné stačí? A pod každú štúdiu by som napísala k tabuľke hlavné zistenia a v diskusii by som to porovnala. Ja som to takto skolitelke vysvetlila, len sa bojím toho, že mi povie potom niekoho v komisii, že som niečo spravila zle alebo podobne. Skrátka žiadny presný vzor mi nikto neposlal a ani neodporúčil.
@dianakrsnovska a v dostupnych zverejnenych pracach nic podobne nebolo, ved to nemuselo byt len v odbore ose
@anika Dobrý večer, ďakujem za reakciu. Analýza je súčasťou mojej bakalárskej práce- praktická časť. Analyzujem štúdie, v ktorých bol použitý dotazník ktorý hodnotí kvalitu života neplodných žien. Samotný dotazník som nemohla použiť na vlastný prieskum, pretože autori si ho neželajú prekladať tak mi povedala skolitelka a zhodli sme sa, že keďže riešim reprodukčné problémy a tam patrí neplodnosť, že použijeme metódu obsahovej analýzy
@anika práce čo som našla na našej škole to robili spôsobom, že vytvorili tabuľku a tam dali info nejaké a potom napísali pod tabuľku vždy k tej štúdií zistenia a v diskusii to porovnali. Len sa obávam toho či vyberiem vhodné informácie do tabuľky. Štúdie opísať dokážem ale s tabuľkami mám problém a skrátka asi strach z toho, že musím to spraviť trocha inak vzhľadom k téme a bojím sa toho, že to bude nejako zle
@dianakrsnovska a skolitelka chce tabulky? Nejake premenne tam tiez musia byt, co s cim sa hodnoti, ci?
V pedagogickych alebo psychologickych pracach obsahove analyzy sa nenajdu? Na inspiraciu.
@dianakrsnovska a co tak vlastny dotaznik
@dianakrsnovska alebo sa teda sustredit na analyzu prac a, prieskumov, vyskumov, ktore sa tvojej teme venovali, explicitne ich uviest v praci, vybrat data, o ktore sa opierali, pripadne ich porovnat, v com sa zhoduju, lisia, urobit si nejaky nacrt najprv na papier, potom nejake jednoduche tabulky, ked to nepojde tebe, oslov nejakych znamych, nie kazdy sme rovnako zdadny v pc, viem o com hovorim.mam za sebou rozne typy prac. A s tabulkami mi pomahal manzel;)
@anika viete čo, robím co môžem, robím ľahké tabuľky kde dávam názov autora, miesto štúdie, počet účastníkov,cieľ štúdie, použite nástroje a hlavne výsledky a potom pod to opíšem štúdiu. Myslite, že to zvládnem? Nikdy takto nediskujem na fórach len ten strach, Myslite, že foto prejde?
@dianakrsnovska a netreba sa toho bat, ide najma o to , aby videli, ze vies sa chopit temy, vies pracovat s datami a pouzit hlavu, aj kreativita a kriticke myslenie, to je to, co sa v pracach rata, nerobis doktorat predsa
@dianakrsnovska zvladnes,to si pis
@anika prosím môžete mi napísať do súkromnej správy? Chcem sa niečo spýtať
@dianakrsnovska napisala som

@dianakrsnovska analyza ma byt v empirickej casti, vsak, mas tam aj diskusiu?