Skúsenosti so štúdiom na IPV Žilina
Ahojte, nemáte niekto skúsenosti so štúdiom cez IPV Žilina?
Ďakujem.
@slamkasalamka chystáš sa na štúdium?
@alenka7777 chystam len zvazujem kde
@slamkasalamka poslala som ti ss
@alenka7777 ano, mam, dps som do ipv do za , ale v spolupraci s umb
@anika a mohla by si nam dat prosim blizsie info? Kedy a ako prebiehaju prednasky (ci online) a ako ue to so skuskami? Je to o drzku? Áebo to nejak s vyplazenym jazykom “ prelezieme” 🙂
@slamkasalamka aj online, aj prezencne, aj skusky boli niektore online, ale aj na kamere, dostanete rozvrh, ten sa dodrziava, pisu sa aj seminarky zo zopar predmetov, na ivp su velmi prijemni, je s nimi dobra komunikacia, maju k dispozicii vela studijnych materialov, a co sa tyka ucenia, no, nie je to len tak za ucast, ako by si niekto mohol mysliet, vyzaduju dost, ale o tom to aj je, ked chces nieco vediet, nie len zucastnit sa;), ale nejde o Acka, ta stupnica je pestra,), rozptyl spoluziakov je od 25+ az po skoro 60 r.,, vacsinou sa ta studijna skupina podporuje a pomahaju si, ci uz zhananim studijnych materialov alebo zakulisnych info🙂
@anika Ďakujem pekne 🙂
@anika ešte posledná otázka, prednášky bývajú aj cez týždeň prosím? či len víkendy?
@slamkasalamka prednasky cez vikend, sterminy skusok mozu byt aj cez tyzden vacsinou okolo 6, 7 vecer, ak su onli e
Už ste sa rozhodli kam idete?ja tiez zvažujem, no neviem kam
@anika dakujem velmi pekne
@oli777 nie 🙂) kam zvazujete a na ake studium?
@oli777 ja sa rozhodujem medzi IPV Žilina a Ružomberkom. Potrebujem si dorobiť rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky. Zatiaľ to vyzerá tak, že si vyberiem ten Ružomberok.
@alenka7777 treba aj tak, co je blizsie, kvoli dochadzaniu, lebo vyucujuce, co prednasali nam, prednasali aj v ruzomberku niektore
@anika vzdialenosť je plus mínus rovnaká. Ja sa rozhodujem aj na základe školného, RK vychádza o dosť lacnejšie. Je mi jasné, že učiť sa budem musieť všade 🙂
@slamkasalamka IPV Žilina, NIVAM alebo aj UNIZA
@alenka7777 na IPV je síce písané,že je určený pre 1.stupen VŠ, ja mám 2.stupeň
Neviem čo by bolo najlepšie
@oli777 aj ja mam 2. stupen VŠ.
@alenka7777 to je min.poziadavka- 1. St, mozes kludne ked potrebujes dps byt aj Phdr, aj Phd.;)
@slamkasalamka základný modul DPŠ
@alenka7777 a základný modul ste kde robili?
@oli777 aj ja idem najprv základný modul DPŠ - učiteľ a potom rozširujúci. Ale niekde som čítala, že NIVAM vraj nerobí tieto základné...
@slamkasalamka základný modul je rovnaký,spoločný (aj pre učiteľov, PA, vychovavateľ)
Už si sa rozhodla pre IPV ZA?
Myslím si,že Nivam robí, ale ešte nemajú informácie
no čo som našla info na NIVAME z minulého roka, tak som našla len toto:
K dispozícii sú nasledovné základné moduly kvalifikačného vzdelávania :
- Základný modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre vychovávateľov a pedagogických asistentov
- Základný modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre majstrov odbornej výchovy
-Základný modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre vychovávateľov v školách pre deti alebo žiakov so ŠVVP,
pre učiteľa neponúkajú...
Ten základný modul je síce rovnaký, ale len prvé 2 semestre. Tretí semester sa potom delí podľa - vychovávateľ, asistent, učiteľ....
Mne tak napísali tuším zo Žiliny mi to písali, že DPŠ učiteľ je niečo iné ako DPŠ asistent napríklad. Že ja si musím vyslovene hladať iba DPŠ učiteľ.
@slamkasalamka pozri aj ucm
@anika dakujem. Len xo pocuvam, tak trnava ze je dost narocna…
@slamkasalamka urcite max tak, ako umb
@anika a nemáte pls viac info o Trnave? či sú prednášky online, a či bývajú len cez víkendy , alebo treba chodiť aj cez týzden naprikad prosím?

pripajam sa 🙂