icon

Skúsenosti so štúdiom pedagogiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku

abecedazjedladeda1
Dnes o 10:59

Ahojte , je tu niekto kto študuje / študoval pedagogiku na tejto univerzite? Pred podaním prihlášky sme si pozreli recenzie a aj keď neboli dobré.- Vyhralo to, že prezentovali ľudský prístup. Ale teraz sme v šoku. Vyhadzovanie zo skúšok pre jednu chybu, zapíšete na skúške dve A4 - málo je to. O prístupe radšej pomlčíme. Nepatrime medzi tých čo sa neučia, práve naopak. Majú málo študentov , prístup katastrofálny. Len sme chceli vediet ci je tu reálne aj niekto ,kto tú školu aj skončil , prípadne ako ju skončil. Alebo akým spôsobom sa učil na tie skúšky, lebo všetko čo robíme je málo.

thirstymonk
Dnes o 11:17

@abecedazjedladeda1 Vydržal som dva roky v odbore prírodovednom, keď máš na pedagogiku gejdoša, tak dovi dopo. Ja som sice u neho zrobil na Dčko, ale ostatní nás radi dávali dole.

Je to o ľuďoch, nie o univerzite. Mal som spolužiačku, čo prestupovala na bio-chem z veterinarnej fakulty v košiciach. Jak ju buzerovali, ja som len kukal. Pritom naša biologia v porovnaní s veterinárnou bol úplný shit. A zas naopak - my, čo sme potom prestupili na UPJŠ, tak nám v pohode pouznávali všeobecnú chémiu, hoci my sme ju mali za 4 kredity a oni ju mali za 12 kreditov a tá chémia na UPJŠ bola neporovnateľne ťažšia ako KU smiešna chémia. Lenže na UPJŠ bol fakt výborný dekan vtedy.

Aj na KU nájdeš super ľudí, ale nájdeš aj zákerných debilkov.

abecedazjedladeda1
autor
Dnes o 11:34
@thirstymonk

@abecedazjedladeda1 Vydržal som dva roky v odbore prírodovednom, keď máš na pedagogiku gejdoša, tak dovi dopo. Ja som sice u neho zrobil na Dčko, ale ostatní nás radi dávali dole.

Je to o ľuďoch, nie o univerzite. Mal som spolužiačku, čo prestupovala na bio-chem z veterinarnej fakulty v košiciach. Jak ju buzerovali, ja som len kukal. Pritom naša biologia v porovnaní s veterinárnou bol úplný shit. A zas naopak - my, čo sme potom prestupili na UPJŠ, tak nám v pohode pouznávali všeobecnú chémiu, hoci my sme ju mali za 4 kredity a oni ju mali za 12 kreditov a tá chémia na UPJŠ bola neporovnateľne ťažšia ako KU smiešna chémia. Lenže na UPJŠ bol fakt výborný dekan vtedy.

Aj na KU nájdeš super ľudí, ale nájdeš aj zákerných debilkov.

@thirstymonk my sme taký mix ,aj slovenčinári ,aj angličtinari , prírodovedné odbory. No neviem ,zatiaľ to je do plaču tak akurát. Učiteľov niet , málokto to chce študovať a ak sa rozhodneš študovať , vyberieš si túto univerzitu kvôli prístupu a toto je z toho ..celé zle. Znechutene celé štúdium ..lebo keď nad niečím sedíš dva týždne a nestačí to ...tak ja už neviem ..

thirstymonk
Dnes o 12:31
@abecedazjedladeda1

@thirstymonk my sme taký mix ,aj slovenčinári ,aj angličtinari , prírodovedné odbory. No neviem ,zatiaľ to je do plaču tak akurát. Učiteľov niet , málokto to chce študovať a ak sa rozhodneš študovať , vyberieš si túto univerzitu kvôli prístupu a toto je z toho ..celé zle. Znechutene celé štúdium ..lebo keď nad niečím sedíš dva týždne a nestačí to ...tak ja už neviem ..

@abecedazjedladeda1 Mal som to isté... bohušťastiežiaľ môj odbor potom zrušili, tak sme museli prestúpiť na inú univerzitu a tam už to nebolo také dva plus dva jak na KU :D

Ale tak všetko zlé je na niečo dobre... zarabam toľko, čo by som jak učiteľ nezarobil nikdy.

abecedazjedladeda1
autor
Dnes o 12:50
@thirstymonk

@abecedazjedladeda1 Mal som to isté... bohušťastiežiaľ môj odbor potom zrušili, tak sme museli prestúpiť na inú univerzitu a tam už to nebolo také dva plus dva jak na KU :D

Ale tak všetko zlé je na niečo dobre... zarabam toľko, čo by som jak učiteľ nezarobil nikdy.

@thirstymonk tak som rada ,že sa máš dobre 🙂
Presne tiež na to myslím, že tie platy učiteľov nie sú žiadna sláva , napriek tomu sa pustíš do štúdia a polená máš pod nohami , hneď keď začínaš .
UPJŠ je ťažká škola . Ako nečakali sme ,že to bude úplne jednoduché alebo že dostaneš skúšky zadarmo ako sa vraví. Moji rodičia sú obaja Inžinieri a sami sú zhrození čo to tam s nami robia .