Skúsenosti študentov na Fakulte baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií TUKE
Zdravím vás, ocitla som sa v ďalšej etape môjho života po úspešnom absolvovaní strednej školy v odbore biotechnológia a farmakologia rozmýšľam nad mojou druhou prihláškou VŠ nakoľko prvú som podávala na veterinu (uspela som v prijímacom konaní, ale na základe plnej kapacite sa buď miesto uvoľní alebo nie) a druhú pozerám na tejto univerzite TUKE. Boli ste s vás niekto na tejto fakulte? Akú máte spokojnosť? Keďže som prírodovedný typ vyhliadla som si odbor ochrana životného prostredia a ekotechnických surovín. Samozrejme ešte stále rozmýšľam nad najlepšou možnosťou v mojom prípade. Ak máte niekto nejaké rady alebo tipy z vlastných skúseností budem za to veľmi vďačná ☺️ ( inak ešte môžem dodať že môj pohľad je trošku ďalej od chémie 👀😅) uvedomila som si to po čase 😅 ďakujem vám za vaše odpovede a názory 👀☺️
@mima_180 Ahoj. Prepac, ze nebudem vobec pisat nic k tvojmu dotazu, ale naopak, by som sa rada poradila ja s tebou 🙂 Kedze vidim ze tvoj prispevok nie je stary, z tohto roka a teda info od teba by nam velmi pomohli. Dcera zvazuje studiu na SOS Chemicka, vlcie hrdlo a presne odbor Biotech.a Farma. a zdelila by si mi pls ake mas ty dojmy zo skoly? Dcera je jednotkarka a chce tamist, lebo ju bavi Biologia (Chemia je ale tiez v pohode) a pacilo by sa jej pracovat niekde v labakoch. Neviem ale popravde aky nazor si mam vytvorit na skolu s oznacenim Odborna skola (vsetci v okoli maju gympel alebo OA)...ci sa tam nejdu zasit decka, ktorym sa nechce ucit a skolsky mode im nic moc nehovori 🙂 Skola sa nam pozdava a skusenost niekoho kto tam chodil a mas aj super ambiciu s vysokou by nam pomohol 🙂 Dakujem Zuzana
@zuzankakom Zdravím vás, to je v poriadku. Písala som to dávnejšie napokon som sa musela rozhodnúť sama kam pôjdem na základe recenzií a zopár kontaktov 😅 Som veľmi rada že nad tým premýšľa odbor biotechnológia a farmakologia si vyžaduje toho celkovo dosť, ale nakoľko je vaša dcéra jednotkarka a veľmi rada sa učí určite to zvládne ☺️ vyučujúci sú na našej SOŠ veľmi dobrý ja som študovala vo Svite, kde je viac ľudského prístupu a porozumenia. V našom odbore boli moji spolužiaci vyspelý a radi sa chceli učiť najmä v oblasti chémie v laboratóriu (podotýkam tých najlepších z nás ktorí rýchlejšie rozumeli učivu a nemali problémy stíhať krúžky z olympiády na ktoré sa sami dobrovoľne prihlásili ☺️) škola študentov v našom odbore pripravuje postupne na vš takže uplatnenie je veľké záleží od záujmov a zdatnosti študenta to je už potom individuálne kam po maturite 😅☺️ čo sa týka tých deciek aj taký sa na škole nachádzajú ale nie v tomto odbore. Väčšinou tam študujú krajčírstvo, operátor tlače, komerčný pracovník v doprave a podobne. Tieto odbory nemajú veľké uplatnenie a nakoľko sa jedná o ľahší smer bez väčšieho vzdelania nie je tam toľko študentov takže ich spájajú do jednej triedy. Jedine čo sa na tejto škole naozaj oplatí študovať je podľa môjho názoru náš odbor. Ja som mala veľmi dobrých spolužiakov na vyspelej vyššiej úrovni a triednu veľmi ľudskú (zároveň nás učila dôležité predmety v našom odbore nemala som problém niečo u nej nepochopiť vždycky to krásne vedela vysvetliť 😊) môžem ešte podotknúť že ja som bola na internáte počas môjho štúdia na to aký je za neho poplatok je tam naozaj krásne ☺️☺️ priestory sú veľké a izby útulné ☺️ strava je zabezpečená prostredníctvom vychovaváteliek prístup majú ľudský ☺️ ak by ste mali ešte nejaké dotazy pokojne sa môžte opýtať alebo sledovať ich stránku na webe sossvit kedy majú v pláne uskutočniť DOD 😊 mne táto škola dala veľa do života a nikdy nezabudnem ako mi sám pán riaditeľ pri podávaní maturitného vysvedčenia povedal že určite mám ísť na vš som im za všetko vďačná najmä mojej triednej 😊☺️

@mima_180 Ahoj. Prepac, ze nebudem vobec pisat nic k tvojmu dotazu, ale naopak, by som sa rada poradila ja s tebou 🙂 Kedze vidim ze tvoj prispevok nie je stary, z tohto roka a teda info od teba by nam velmi pomohli. Dcera zvazuje studiu na SOS Chemicka, vlcie hrdlo a presne odbor Biotech.a Farma. a zdelila by si mi pls ake mas ty dojmy zo skoly? Dcera je jednotkarka a chce tamist, lebo ju bavi Biologia (Chemia je ale tiez v pohode) a pacilo by sa jej pracovat niekde v labakoch. Neviem ale popravde aky nazor si mam vytvorit na skolu s oznacenim Odborna skola (vsetci v okoli maju gympel alebo OA)...ci sa tam nejdu zasit decka, ktorym sa nechce ucit a skolsky mode im nic moc nehovori 🙂 Skola sa nam pozdava a skusenost niekoho kto tam chodil a mas aj super ambiciu s vysokou by nam pomohol 🙂 Dakujem Zuzana