icon

Skúškuy bezpečnostného technika BOZP

bejcica
29. sep 2025

Dobrý deň.
Píšem sem svoje skúsenosti so skúškou na Bezpečnostného technika BOZP. Tu sú základné informácie:
1. Pred skúškou treba absolvovať kurz.
2. Okruh otázok na písomnú a ústnu časť sa nachádza na stránke NIPu (Národný inšpektorát práce). Otázky nie sú vypracované.
2. Po kurze sa robí písomný online test. Obsahuje 40 otázok a musíte mať správne 30 z nich, aby ste mohli pokračovať na ústne skúšky.
3. Ústna skúška prebieha na Národnom inšpektoráte práce v Košiciach, ale občas je aj v Prešove, Banskej Bystrici, atď.
4. Ústna skúška pozostáva z troch otázok, podľa okruhov uvedených na stránke NIPu. Za každú otázku získavate 2 body. Na úspešné zloženie skúšky je potrebné nazbierať 4 body zo 6. Pozor! Z každej otázky musíte nazbierať aspoň jeden bod (čiže 2+1+1, nie 2+2+0). Ak na nejakú otázku neviete vôbec odpovedať, skúšku ste nespravili.
5. Po vytiahnutí otázok nemáte čas na prípravu, rovno odpovedáte.
6. Komisia sa skladá z 3 členom. Dávajú pomocné otázky, na ktoré musíte vedieť odpovedať. Ľahko strhnú bod, keď na niečo neviete zareagovať.
7. Materiál si musíte vypracovať sami, školiteľ ho nedáva. Ja osobne som si vypracované otázky kúpila na bazos vytlačené od jednej pani a urobila som úspešne skúšku.

Rada zodpoviem akékoľvek Vaše dotazy ohľadne skúšky.

anonym_ab991a
22. nov 2025

@bejcica Ahoj, chystam sa, len este sa musim doucit. Ozaj si to mala v BB? Lebo pre mna by to bolo ovela blizsie ako KE a ja som vedela ze skusky budu v KE. Dakujem.