Šli by ste pracovať ako učiteľka na strednej škole?
Pred 25 rokmi som vyštudovala VŠ technického smeru, nikdy som neučila a v podstate robila niečo iné ako som vyštudovala. Mám možnosť ísť učiť, len neviem či to po toľkých rokoch zvládnem, či je možné v mojom veku sa všetko nanovo naučiť.Deti mám rada. Na jednej strane ma to láka a na druhej mám voči tomu rešpekt a strach, že to nezvládnem. Boli ste niektorá v takejto situácii? Zvládli ste to?
@simona20201309 robím v administratíve. Jasné, že to už nie sú deti, mám také 2 doma.
@sterea prajem pevné nervy
@sterea a máš aj pedagogiku ? Alebo to si budeš musieť dorábať. Aký predmet by si učila ? Ak je to niečo čo išlo veľmi dopredu vo vývoji aby si toho nakoniec nevedela menej než žiaci
@30katrusa40 _ nemám to by som si musela časom dorobiť . Voľakedy som si DPŠ aj začala robiť, ale nedokončila. Učila by som technické predmety, to čo som vyštudovala.
@sterea a je v tom smere ktorý si vyštudovala dáky väčší technický posun ? Ak by si mala napríklad Pc siete tak tam máš veľa zmien. Dokonca aj v elektrike čo sa týka predpisov spôsobov zapájania . To že si to vyštudovala pred x rokmi neznamená že sa v tom ešte vyznáš
@sterea ostala by som v kancelárii. Nešla by som do toho ani za milión. No...ok za milión možno.
Najhoršia práca učiteľa je 2stupen zs a SS.
@30katrusa40 nieje v tom smere zásadný posun.
Keby si učila technické predmety, tak rátaj s tým, že to budú prevažne chalani. Geroji, drzí, hluční, predvádzajú sa a vedia byť veľmi krutí. Robím na strednej škole a bola som svedkom, kedy učiteľku žiaci doslova vystvali zo školy, bola nimi sikanovana. Musíš byť láskavá a zároveň prísna, spravodlivá a zároveň autorita. Od prvej hodiny, od prvej minúty im musíš ukázať, že si to ty, kto určuje chod hodiny, stanoviť hranice a netolerovat hlúpe správanie. Nesnaž sa byť príliš priateľská, lebo nebudú mať voči tebe rešpekt. Ale zase ani príliš prísna, lebo ťa budú neznášať 😁 proste musíš nájsť zlatú strednú cestu. Každopádne je to výzva a choď do toho so vztýčenou hlavou 🙂
@sterea oplatí sa ti to finančne ? Lebo vždy a všade sa píše ako sú zle finančné ohodnotený učitelia. A ešte ak budeš musieť robiť kôli tomu školu. Skôr by som sa na to vykašľala.
@simona20201309 nesuhlasim, na strednej, ak to si to ustriehnes, mas pracu v pohode, to sa neda porovnat so ZS.
@mirage nemusíš súhlasiť. Učiteľ na SS s prirodzenou autoritou je rarita. Na škole sme mali takého jedného. Ostatných sme sa bud báli (boli neznasani, ohovarani - ďakujem pekne žiť s takým statusom) a zvyšok? Stále keď si na nich spomeniem, je mi ich luto
@simona20201309 teda ja to vnimam inak, mam vynikajucich kolegov - nie vsetkych, samozrejme, a pre mna je praca so ziakmi na strednej neporovnatelna so zs.
@30katrusa40 finančne by som bola na tom o čosi lepšie

@sterea ja len ze.... na strednej nie sú deti, ale pomaly už dospelí ľudia. Pubertaci. Ja by som na toto urcite nemala nervy. Co robíš teraz? Poriadne si to premysli.