icon

Šli by ste pracovať ako učiteľka na strednej škole?

sterea
24. júl 2024

Pred 25 rokmi som vyštudovala VŠ technického smeru, nikdy som neučila a v podstate robila niečo iné ako som vyštudovala. Mám možnosť ísť učiť, len neviem či to po toľkých rokoch zvládnem, či je možné v mojom veku sa všetko nanovo naučiť.Deti mám rada. Na jednej strane ma to láka a na druhej mám voči tomu rešpekt a strach, že to nezvládnem. Boli ste niektorá v takejto situácii? Zvládli ste to?

simona20201309
24. júl 2024

@sterea ja len ze.... na strednej nie sú deti, ale pomaly už dospelí ľudia. Pubertaci. Ja by som na toto urcite nemala nervy. Co robíš teraz? Poriadne si to premysli.

sterea
autor
24. júl 2024

@simona20201309 robím v administratíve. Jasné, že to už nie sú deti, mám také 2 doma.

marcellka32
24. júl 2024

@sterea prajem pevné nervy

30katrusa40
24. júl 2024

@sterea a máš aj pedagogiku ? Alebo to si budeš musieť dorábať. Aký predmet by si učila ? Ak je to niečo čo išlo veľmi dopredu vo vývoji aby si toho nakoniec nevedela menej než žiaci

sterea
autor
24. júl 2024

@30katrusa40 _ nemám to by som si musela časom dorobiť . Voľakedy som si DPŠ aj začala robiť, ale nedokončila. Učila by som technické predmety, to čo som vyštudovala.

30katrusa40
24. júl 2024

@sterea a je v tom smere ktorý si vyštudovala dáky väčší technický posun ? Ak by si mala napríklad Pc siete tak tam máš veľa zmien. Dokonca aj v elektrike čo sa týka predpisov spôsobov zapájania . To že si to vyštudovala pred x rokmi neznamená že sa v tom ešte vyznáš

simona20201309
24. júl 2024

@sterea ostala by som v kancelárii. Nešla by som do toho ani za milión. No...ok za milión možno.
Najhoršia práca učiteľa je 2stupen zs a SS.

sterea
autor
24. júl 2024

@30katrusa40 nieje v tom smere zásadný posun.

fajnova
24. júl 2024

Keby si učila technické predmety, tak rátaj s tým, že to budú prevažne chalani. Geroji, drzí, hluční, predvádzajú sa a vedia byť veľmi krutí. Robím na strednej škole a bola som svedkom, kedy učiteľku žiaci doslova vystvali zo školy, bola nimi sikanovana. Musíš byť láskavá a zároveň prísna, spravodlivá a zároveň autorita. Od prvej hodiny, od prvej minúty im musíš ukázať, že si to ty, kto určuje chod hodiny, stanoviť hranice a netolerovat hlúpe správanie. Nesnaž sa byť príliš priateľská, lebo nebudú mať voči tebe rešpekt. Ale zase ani príliš prísna, lebo ťa budú neznášať 😁 proste musíš nájsť zlatú strednú cestu. Každopádne je to výzva a choď do toho so vztýčenou hlavou 🙂

30katrusa40
24. júl 2024

@sterea oplatí sa ti to finančne ? Lebo vždy a všade sa píše ako sú zle finančné ohodnotený učitelia. A ešte ak budeš musieť robiť kôli tomu školu. Skôr by som sa na to vykašľala.

zlostitko
24. júl 2024

@fajnova vobec nesuhlasim, ucim sa SS a dievcata su 100x horsie ako chlapci

fajnova
24. júl 2024

@zlostitko to verím, dievčatá vedia byt nenormálne kruté

mirage
25. júl 2024

@simona20201309 nesuhlasim, na strednej, ak to si to ustriehnes, mas pracu v pohode, to sa neda porovnat so ZS.

simona20201309
25. júl 2024

@mirage nemusíš súhlasiť. Učiteľ na SS s prirodzenou autoritou je rarita. Na škole sme mali takého jedného. Ostatných sme sa bud báli (boli neznasani, ohovarani - ďakujem pekne žiť s takým statusom) a zvyšok? Stále keď si na nich spomeniem, je mi ich luto

pbra40
25. júl 2024

@sterea ake mas stanicove predmety? Myslim, zemozes ucit len predmety, z ktorych je statnica. Opravte ma, ak sa mylim.

mirage
25. júl 2024

@simona20201309 teda ja to vnimam inak, mam vynikajucich kolegov - nie vsetkych, samozrejme, a pre mna je praca so ziakmi na strednej neporovnatelna so zs.

sterea
autor
Autor odpoveď zmazal
sterea
autor
26. júl 2024

@pbra40 - vzdelanie mám pre nich vyhovujúce, jedine DPŠ mi chýba.

sterea
autor
26. júl 2024

@30katrusa40 finančne by som bola na tom o čosi lepšie