icon

Sociálno - psychologický výcvik

10. jan 2023

Ahojte,
O mesiac ma čaká sociálno psychologický vycvik. Pracujem v sociálnej sfére a tento výcvik je povinná jazda. Mala som výcviky na VŠ, ale nie som stotožnená s tým, že mám cudzím ľuďom hovoriť o svojom živote. Ako sa na to pripraviť, aby to nebolo utrpením pre mňa. Poprosím vyjadrenia tých, ktoré poznajú SPV a vedia o čo ide. Ďakujem

lubkavargova1
10. jan 2023

Tak primárne a na začiatku sa určujú pravidlá pri práci v skupine alebo aj indi-vindi. A jedno z pravidiel je aj pravidlo STOP. Predpokladam, že ti ho nemusím vysvetľovať. ...To kto toto nerešpektuje, na takom vycviku nema čo hľadať ani ako lektor, ani ako učastnik kurzu...tak toto by som povedala ľuďom čo sa zučastnia na takom a nejakým spôsobom tlačia...ešte by som dodala, že v momente odchadzam a v pripade, že som platila si taky vycvik, tak odmietam platiť alebo si prosim naspäť cenu lebo je to neprofesionalne...inak toto som aj realne spravila a pani lektorka habkala ako kačička...odišla som z takeho vycviku.
Inak ti poradim, v sociálnej oblasti práve, že musíš byť primerane otvorená a pokiaľ toto nezvládneš, tak ťažko dáš túto profesiu a veľmi skoro vyhoríš.

autor
10. jan 2023

@lubkavargova1 ďakujem za spätnú väzbu ..pracujem v sociálnej sfére 18 rokov, mne vyhorenie nehrozí.. ale mne vadí, že mám vyťahovať veci zo svojho súkromia a tobôž pred ľuďmi, ktorých nepoznám..ďalšia vec, nie každý lektor vie uchopiť emócie..moja bývala spolužiačka na výcviku otvorila tému smrti jej blízkeho, lektorka nepracovala s tou témou a po výcviku sa ťa spolužiačka zosypala...

lubkavargova1
12. jan 2023

Tak to je velka chyba lektorky, lebo ak otvorim nejaku temu, tak pracujem stou temou a potom ju aj pekne uzavriem a nasledne ma aj prist spatna reflexia...hold nebolo to domyslene do konca. Vtedy sa robi viac skody ako osohu...ja osobne nemam rada takych rôznych motivatorov a supervizorov (z roznych rychlokurzov) a potom pokial nechcem o niecom vraviet tak to nebudem. Jednoducho poviem STOP a hotovo. Nikto nemoze nikoho donutit, aby rozpraval o veciach co su mu neprijemne.