icon

Špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých - externá forma štúdia

maminkalaurinka
18. nov 2022

Prosím kto chodí, chodil,alebo zvažuje, prosím mám pár otázok.....

kacena4
18. nov 2022

ja chodim externe na spec ped

maminkalaurinka
autor
18. nov 2022

@kacena4 a kam chodíte? Ja zvažujem Ružomberok.

kacena4
18. nov 2022

@maminkalaurinka uk ba su najlepsi

ivka_makovica
18. nov 2022

@maminkalaurinka ja by som si chcela dokoncit Mgr externe specku, ale neviem sa rozkyvat, ze kde…

maminkalaurinka
autor
1. jan 2023

@ivka_makovica a bc si chodila kam? Ja chcem ísť aspoň na bc ,vychovavatelstvo.....aaaale som bojko, neverím si, i keď s deťmi s poruchami správania mám prax už pomaly 20 rokov ako nepedagogicky pracovník..... táto práca ma baví.....neviem či by som to zvládla ....
@kacena4 aby som zvládala deti, prácu, školu, som sama, tak aby som to mala čo najbližšie...... Ružomberok v tomto vyhráva.....je to len 30 km.....

ivka_makovica
10. jan 2023

@maminkalaurinka bc mam na UK, len iny odbor (pribuzny). No chcem si dorobit zrejme specku. Rozhodujem sa medzi NR alebo BA. Ruzomberok som kvoli vzdialenosti vylucila

zikaa
7. feb 2023

Ja by som si chcela podať prihlášku do RK, tento rok, externe, Mgr. Tiež mam veľa otázok, tak ak sa niekto nájde kto študuje spec. pedagogiku bola by som veľmi rada.
Ja mam spec. pedagogiku bakalára v Levoči,11 rokov dozadu.v Levoči no tento rok neotvaraju, tak uz len v RK by som chcela dorobiť Mgr. Chcela som aj BA, ale tam ma odrádzajú tie rozdielove skúšky, nakoľko nie som študentkou ich fakulty. Do RK by ma zobrali bez prijímaciek. Som z Rím. Soboty, takže ja to mam na pol ceste, resp. spoje do BA sú lepšie, len sa bojím toho, že v BA to budú brať najprisnejsie. Ide o to, že neviem ktoré dni sa chodí do školy, neviem, ci by mi zamestnávateľ akceptoval absenciu každý piatok. Ci by sa s nimi dalo dohodnúť, že by akceptovali dochádzku s niekoľkými absenciami. A druha vec, rozhodla som si dorobiť Mgr hlavne koli tomu, že sa externé studium opäť skrátili na 2 roky. Na stránke v BA stále udávajú dĺžku štúdia 3 roky, v RK sú to 2 roky. Toto je pre mňa najpodstatnejšie, tak si to ešte musím obvolat. Tak ak by ste sa mi k niečom vedeli vyjadriť, bola by som vám veľmi vďačná.

ivka_makovica
7. feb 2023

@zikaa ahoj, tiez sa rozhodujem medzi RK a UK. Uz som volala na obidve skoly a napisem Ti, co mi hovorili. Na oboch skolach je Mgr. uz 2 roky (asi nemaju na stranke zaktualizovane info). V Ba sa plati 950€ na rok, v RK 900€. Na oboch skolach sa chodi piatok-sobota do skoly. V Ba pani povedala,ze to vychadza na cca 4-5 takychto blokov. V RK mi nevedela povedat.
Ako to planujes riesit s cestovanim? Budes tam niekde prespavat alebo…? Ja toto prave zvazujem, lebo mam tiez lepsie spoje do BA, ze by som dva dni cestovala hore-dole.V RK by som asi radsej niekde prespala.

zikaa
7. feb 2023

@ivka_makovica v BA, resp. v Stupave mi býva sestra, tak by som prespala asi tam. Ale ako píšem, bojím sa tých rozdielovych skúšok. Podám žiadosť do BA aj RK, aby som mala istotu. Nevieš náhodou v akom čase začína škola v BA? Ze ci až poobede, podvecer. Pytam sa, ci by som stíhala aspoň na pol dna ísť do práce, a potom cestovať do BA 4 hodiny🙈 nie je to bohviečo, ale nemam veľmi na výber, ta cesta do BA alebo RK, bude to vyčerpávajúce, ale nemám inú možnosť, do BA určite busom s prespanim u rodiny a v RK ubytovanie na intraku. Ale naozaj neviem ci sa dostanem do BA.

zikaa
7. feb 2023

Vieš mi prosím bližšie napísať co znamená tých 4-5 blokov.

zikaa
7. feb 2023

@kacena4 ahoj, môžem sa ta niečo opýtať? Potrebovala by som, aby mi niekto, kto študuje externe spec. pedagogiku načrtol, ako vyzerá rozvrh počas roka. Resp. od kedy mate piatky vyučovanie a kedy koncite soboty? Musím si to v hlave nechať všetko prejsť. Musím svoje rozhodnutie o začatí štúdia oznámiť zamestnávateľovi, preto potrebujem vedieť tieto veci, aby som sa s ním vedela dohodnúť na mojich absenciach v zamestnani. Žiaľ, neviem si predstaviť, žeby som chodila každý piatok, nakoľko je to pracovný deň. Soboty sú samozrejme možné, len v mojom prípade je naozaj problém ten piatok. Pracujem v jasliach, mame 20 deti a malo personálu, takže si nemôžem dovoliť chýbať každý piatok. Prinajhoršom si viem predstaviť, že by som robila len pol deň, kedy je najviac roboty, a potom utekať na autobus a o 4 hodiny sa dostaviť do BA a pokračovať v štúdiu ďalej do večera. Ďakujem za odpoveď.

kacena4
7. feb 2023

@zikaa na PF UK odbor specped chodime takto oktober do cca polovice decembra mame skolu piatok od 12.20 do cca 19tej. sobotu ood cca 8.00 do 20.00 podla predmetov, na niektorych mozes mat absenciu s tym ze budes mat vyslednu znamku horsiu lebo ucast sa ti rata do hodnotenia. niektore predmety musim prezencne absolvovat inak neprejdes. potom je hodnotenie pises testy podla dohodnutia s triedou a skolou davame si terminy po obede po 16tej to je do decembra (nie vzdy niekedy v ten den ked ides na prednasku) a potom su od 15.1 skusky. tiez podla dohovoru vypisuju sa 2-3 terminy. mnezamestnavatel schvalil skolu a vzdy na zaciatku skoly ked nam daju rozvrh nahlasim ktore dni mam piatky skolu a vedenie si vie zabezpecit suplovacku. popr. sa vies s kolegynou dohodnut ze ty potiahnes stvrtok a ona za teba piatok

maminkalaurinka
autor
7. feb 2023

@zikaa ahoj, môžem napísať súkromnú správu ohľadom školy v Levoči? Ďakujem krásne

zikaa
8. feb 2023

@maminkalaurinka samozrejme🙂

lucanka49
25. feb 2023

Ahojte 🙂 tiež uvažujem nad týmto štúdiom Bc..v Ružomberku. .. keďže pracujem ale neviem ako to bude s chodením na prednášky .. viete mi prosím napísať že ako to chodí ? Ako často ,alebo aká je povinnosť tam byť ?

zikaa
26. feb 2023

@lucanka49 piatky, soboty, niekedy len piatky alebo len soboty alebo aj aj. Toto všetko budeme vedieť až keď budeme mať k dispozícii rozvrh, resp.ked budeme prijate🙂) určite sa bude dat s niektorými dohodnúť na niekoľkých absenciach, ja to tak plánujem, keďže nebudem vedieť chodiť každý piatok koli práci. To ako to mali rozplanovane by najlepšie vedeli poradiť ti, ktorí to uz majú za sebou... A keďže tento rok sa skrátila dĺžka štúdia na 2 roky, možno ten rozvrh bude iný ako roky dozadu...

sonkyp
26. feb 2023

@maminkalaurinka Ahoj, ja si robim momentalne vychovavatelatvo externe v TT. Tiez popri praci, dieťati, domacnosti. Lahke to nie je, ale ak to nikdy nevyskusas mozes to neskor lutovat. A vyhoda dnesnej doby 2/3 vyucovania mame online - setri to cas i peniaze.

zikaa
26. feb 2023

@sonkyp to je ozaj výhoda, online prístup však nie všetky školy dnes preferujú. Co som počula, tak RK bol medzi poslednými VŠ co prechádzali na online výučbu ešte v časoch covidu. Neviem ako je to dnes. V TT som počula, že tam takto externisti študujú, kamoška tak skončila predskolsku.

lucanka49
26. feb 2023

@zikaa prosím ťa ale na Bc. je externé 3 roky však ? Aj ty chceš skúsiť? Ja som pôvodne chcela sociálnu prácu ale tam musím ísť aj na Mgr a to je dosť dlho ..

zikaa
26. feb 2023

@lucanka49 ja chcem ísť na Mgr. Ja už Bc špeciálnu mam v Levoči, ale tam už externe neotvaraju, len v RK.

zikaa
26. feb 2023

Ano 3 roky Bc.

maminkalaurinka
autor
Autor odpoveď zmazal
tinka217
21. máj 2024

@zikaa prosím ta ideš alebo chodíš tento rok na Mgr ?? Mám pár otázok mohla by som ti napísať ??
Ďakujem ❤️

zikaa
21. máj 2024

@tinka217 áno chodím na Mgr, externe do Presova, môžeš kľudne napísať.

tinka217
Autor odpoveď zmazal
laksmi
10. aug 2024

Ahoj,
@ivka_makovica prosím ťa cena za 1 ročník Bc.na KU vychádza koľko? Pozerala som smernicu, ale tam je to tak neurčito že 900€ BC, tak neviem či za jeden ročník alebo celkovo? Ďakujem za každú info.

ivka_makovica
10. aug 2024

@laksmi ahoj, neviem. Isla som nakoniec studovat do Brna

zuzka4714
31. aug 2024

@laksmi ahoj.. môžem sa opýtať nastupuješ na externé štúdium Bc do Ružomberka?

tms2311
17. jan 2025

@zikaa ahoj nastúpila si nakoniec do toho Ružomberka na mgr ?

miska1492
21. mar 2025

@zikaa Dobry večer, urobili ste si magisterske štúdium v RK? Ak áno, môžem sa niečo opýtať?