Špeciálna pedagogika Prešov - rozširujúce dvojročné štúdium
Ahojte baby. Študovala / študuje niektorá z Vás tento odbor? Alebo poznáte niekoho kto tam bol, či je? Začínam teraz od sept. a chcela by som vedieť niečo viac. Mám 3 malé deti. Dá sa to zvládnuť? Myslím náročnosť štúdia a pod. Ďakujem za každý ohlas, či radu 🙂
@katarina161 asi niečo na vysokej 2-3 roky, už teraz mám dve stredné školy... to je dalšia maturita?
@serene3 Tam mas len zaverecnu skusku ... Čo sa tyka VŠ Specky Rozsirujuce studium je v Presove na Pedagog.fakulte, Bola som tam osobne. Do 30.maja sa poda prihlaska. Plati sa dost vela a podmienky su tvrde co sa tyka skoly. Je to 2 roky bez titulu ale makana. Kamoska tam veeeeeeeelmi drela. Musis tam chodit. Robia prezencky + domace + prezentacie + pisomky + ustne ... horsie ako na VŠ mgr.
@katarina161 viem tam som študovala oba stupne sociálnu prácu, len som si pozrela tuto strednu a tam sa robia prijímačky z telesnej a tak... a ja už na buduci rok 50tka... a kilečká- to by som nedala
@kandrea zdravím.. takže chcela som sa rozhodnut pre vysoku ošetrovatelstvo, ale volala som na študijné a kedže nepracujem ako zdravotná nemožem...musela by som vraj dat výpoved ako sociálna a zamestnat sa ako zdravotná...tak sa vážne zamýšlam nad rigorozkou zo sociálnej práce... ale pedagogika u nás na východe som sa informovala- asi nič...ešte učitelia nemaju čo učit... takže neviem, asi ta rigorozka- ale len pre moj osobný pocit- inak nanič.... neviem...
Zdravím, je tu niekto kto študoval alebo študuje špeciálnu pedagogiku v Prešove a napísal by nejaké info ohľadom štúdiu ?
@konicek_ Pytaj sa ... chodila som
@katarina161 chcel by som sa spýtať či sa to dá v pohode zvládnuť, kedy prebieha výučba a ako je to so skúškami?
@katarina161 Dobrý deň, viem že je to staršia téma, ale zaujala ma Vaša odpoveď - čiže ak nemám titul z VŠ zapísaný v OP, mohla by som si podať žiadosť na pomaturitné štúdium špeciálnej PG na strednej škole?
@ja14mi20 👍
@konicek_ Áno MŠ, vychovavatel, asistent
Ahojte. Viete poradiť - VŠ technického smeru a DPŠ, akú školu vybrať (Prešov/Levoča/Košice..), pre pozíciu asistent učiteľa alebo pedagog v špeciálnych triedach.. Dá sa s touto kombináciou rozšíriť si vzdelanie externým štúdiom? Ďakujem.
@stejja9 Odporucam Strednú ped. školu na Požiarnickej v Košiciach... Max spokojnost
@katarina161
ďakujem. Pozerám, že škola ponúka zaujímavý odbor, ale skôr myslela som nejaké vysokoškolské štúdium. S doterajším vzdelaním je to max.odborne školy - technické predmety. Pri záujme ísť do nižších ročníkov, prípadne asistent, špeciálne triedy, MŠ, je potrebné doplniť vzdelanie. Stačí na to táto stredná skola? Externou formou 4-5 rokov strednú školu a potom, ak by bolo potrebné pokračovať VŠ, ďalších 5-6 rokov, príde mi už veľa, aj časovo aj finančne...
@roselyn
Dobrý deň, v Prešove sa dá aj v Košiciach. Samozrejme aj inde na Slovensku. Treba pozrieť stredne ped školy - odbor Špeciálna pedagogika s titulom DiS.
Nie, pokiaľ viem na ZŠ.
Iba v MŠ, SKD ako vychovávateľ a ped. asistent v MS a ZŠ nultý, 1-4 roc

@serene3 Ano to je stredna skola skola Specka 2 roky ... Chcela si ist na VS ?