icon

Spomalenosť - učenie sa nových vecí

mfilkova
24. máj 2023

Ahojte

problém - mladý človek, 24 rokov pozoruje na sebe, že akákoľvek aktivita, ktorá ho zaujímala a pustil sa do nej + chce sa v nej učiť a zlepšovať (možno ju vykonávať, ako budúce povolanie) po čase vzdal, pretože spozoroval, že sa pomaly učí a potom sa cíti hlúpo - napr. pri učiteľoch, lektoroch, tréneroch, pretože aj keď mu to dotyčný vysvetlí, ale okrem toho mu podáva veľa ďalších nových informácii, tak to vypustí a zabudne väčšinu, čiže sa na to najbližšie znovu ešte 5x spýta. A týmto zistením sa ten človek bojí skúšať nové veci, lebo sa cíti zabrzdeno. Ako by ste túto vec riešili? Zažili ste také niečo? Alebo niekto vo Vašom okolí?

zmrzlinka2021
24. máj 2023

@mfilkova

Vo vseobecnosti v 99 % pripadov plati, ze za uspechom je vzdy drina a VYTRVALOST 🙂

A vzdy plati, nikdy sa neporovnavaj s inymi, vzdy sa porovnavaj so sebou v den predtym

luccija
24. máj 2023

@mfilkova asi nie je vytrvalý a dosť namotivovany a potom si už neverí a vzdá to

akvi
24. máj 2023

@mfilkova treba poprosiť učiteľov, aby informácie kúskovali a nepodávali naraz. Nie každý je schopný vnímať viac vecí a už vôbec si ich nemusí pamätať. Ja keď sa učím niečo nové, tak sa sústredím vždy na jednu vec a až keď ju zvládnem aspoň ako tak, pridám ďalšiu. Niekedy sa mi stáva, že sa posúvam skokovo. Že dlhšie nevidím progres, trápim sa s niečím a zrazu príde deň, že "cvak" a ide mi niečo úplne hladko a nechápem, prečo mi to tak dlho trvali, veď je všetko jasné. No a pochopiteľne, vytrvalosť je asi najdôležitejšia pri učení sa čohokoľvek. Dnes sú ľudia zvyknutí príliš na instantné riešenia a chcú všetko rychlo hneď a teraz. A to proste nejde.

ivangeline
24. máj 2023

Suhlasim. Ak mas aj talent ale nie vytrvalost....co z toho? Inac sa iplati poskusat rozne matody ucenia sa. Kazdemu vyhovuje ine,no u nas sa pretlaca zvtcajne to iste.. memorovanie a zauzivane postupy...niekedy treba zmenit len to.

kim2028
24. máj 2023

Bohužiaľ áno. Mám ten problém, ale ja mám ťažšiu duševnú poruchu. Tak nemusím riešiť som na ID a venujem sa veciam, ktoré mi robia radosť. Ja nemusím si už nič dokazovať na šťastie... Pátral by som po príčine. U mňa je tá ťažká choroba...