Spomalenosť - učenie sa nových vecí
Ahojte
problém - mladý človek, 24 rokov pozoruje na sebe, že akákoľvek aktivita, ktorá ho zaujímala a pustil sa do nej + chce sa v nej učiť a zlepšovať (možno ju vykonávať, ako budúce povolanie) po čase vzdal, pretože spozoroval, že sa pomaly učí a potom sa cíti hlúpo - napr. pri učiteľoch, lektoroch, tréneroch, pretože aj keď mu to dotyčný vysvetlí, ale okrem toho mu podáva veľa ďalších nových informácii, tak to vypustí a zabudne väčšinu, čiže sa na to najbližšie znovu ešte 5x spýta. A týmto zistením sa ten človek bojí skúšať nové veci, lebo sa cíti zabrzdeno. Ako by ste túto vec riešili? Zažili ste také niečo? Alebo niekto vo Vašom okolí?
@mfilkova treba poprosiť učiteľov, aby informácie kúskovali a nepodávali naraz. Nie každý je schopný vnímať viac vecí a už vôbec si ich nemusí pamätať. Ja keď sa učím niečo nové, tak sa sústredím vždy na jednu vec a až keď ju zvládnem aspoň ako tak, pridám ďalšiu. Niekedy sa mi stáva, že sa posúvam skokovo. Že dlhšie nevidím progres, trápim sa s niečím a zrazu príde deň, že "cvak" a ide mi niečo úplne hladko a nechápem, prečo mi to tak dlho trvali, veď je všetko jasné. No a pochopiteľne, vytrvalosť je asi najdôležitejšia pri učení sa čohokoľvek. Dnes sú ľudia zvyknutí príliš na instantné riešenia a chcú všetko rychlo hneď a teraz. A to proste nejde.
Suhlasim. Ak mas aj talent ale nie vytrvalost....co z toho? Inac sa iplati poskusat rozne matody ucenia sa. Kazdemu vyhovuje ine,no u nas sa pretlaca zvtcajne to iste.. memorovanie a zauzivane postupy...niekedy treba zmenit len to.
Bohužiaľ áno. Mám ten problém, ale ja mám ťažšiu duševnú poruchu. Tak nemusím riešiť som na ID a venujem sa veciam, ktoré mi robia radosť. Ja nemusím si už nič dokazovať na šťastie... Pátral by som po príčine. U mňa je tá ťažká choroba...

@mfilkova
Vo vseobecnosti v 99 % pripadov plati, ze za uspechom je vzdy drina a VYTRVALOST 🙂
A vzdy plati, nikdy sa neporovnavaj s inymi, vzdy sa porovnavaj so sebou v den predtym