Stačia kurzy na úspešný štart v IT kariére?
Ahojte, možno otázka skôr na vašich partnerov alebo na baby z HR oddelení. Myslíte si, že po absolvovaní rôznych kurzov IT na programovanie (ktoré žiaľ stoja stovky eur) a následnom rozposlaní životopisov do firiem, kde hľadajú programátorov, existuje šanca, že vás vezmú? Alebo hľadajú vyložene ľudí, ktorí majú IT vyštudované na VŠ? Ďakujem za vaše skúsenosti.
@katkami123 ano, to som si aj ja vravela, ze kedze mam talent na jazyky, mohla by som sa naucit dalsi jazyk v ramci rozsirenia kvalifikacie.. lenze dalsi jazyk mi realne v mojej sucasnej praci kvalifikaciu nerozsiri :D tak som si povedala, ze by som sa mohla zamerat na programovaci jazyk ;)
Keď máš talent na jazyky, tak máš výhodu a vidíš tam hneď tu logiku, ktorí iní musia hľadať, lebo už poznáš základy syntaxe pri klasických jazykoch. Len tých príkazov je tam strašne veľa, ak to porovnas oproti syntaxe z angličtiny, ktorá ma asi iba 9 časov. Inak budúci rok ma byt niečo podobne ako tento rok - projekt - Nestrať prácu, vzdelávaj sa, takze UPSVaR ti môže kurzy preplatiť.
@katkami123 skvele, budem na to striehnut. dakujem za mnozstvo skvelych tipov
Si z východného Slovenska, že?
@katkami123 euuuh, nie :D :D západ
Jaj, ja ze vychod, lebo tam sa tak rozpráva - napr. budem ísť, už som to veľa krát počula namiesto pôjdem. 😀
@katkami123 haha, ano, viem, vcera na poste som tak jedneho chalana pocula povedat presne "budem ist", skoro mi dych vyrazilo :D :D ale ja som napisala, ze budem striehnut :D :D ako inak by si to povedala?
V pohode 😀😀 asi striehnem. Len sa mi to spojilo dokopy, že tam je taký budúci čas väčšinou, spojený s tým slovíčkom budem.
@autorka: to hovoríš správne, ak je niekto v programovaní dobrý tak nepotrebuje školu aby si našiel prácu. A naopak, su ľudia co skoncili VŠ v IT smere a su mizerni programatori. Potrebuješ niečo, čím sa môže prezentovať, teda nejaký vlastný projekt. Prezentovať sa nejakým IT kurzom je pre záujemcu o pozíciu programátora no go. Ináč v IT je veľa iných dobrých pozícií, napr je nedostatok dobrých manažérov.
@zeldia poznala som jedneho programatora s VS v obore, ktory nevedel ani upravit kod, zdoraznujem upravit, podla teoxhu pozmenenych poziadaviek, robit s nim bola cista katastrofa, tocenie v jednom kruhu, neuznanie si chyb, nakoniec projekt za neho dokoncil iny programator. Poznala som dalsiu programatorku s VS v obore, ktora bola super pokial bola vo svojej komfortnej zone, to znamena jeden programovaci jazyk.ked si bolo treba nieco nove nastudovat, zacala stresovat a projekt sice nejak dokoncila, ale snazila sa vyhybat dalsej praci, kde by ju mohlo nieco prekvapit. A najlepsi programator s ktorym som kedy robila, vysku nedokoncil, neviem bohuzial z akeho dovodu, ale o nedostatok schopnosti neslo. Tento clovek nie len ze pisal takmer bezchybny kod, ale zlozite veci vedel laikom krasne zrozumitelne vysvetlit. Takze to co pises ty v prispevku o sekretarkach a upratovackach, vyznieva naozaj len zavistlivo a smiesne.
@zeldia
Ako ty tu chceš niekomu radiť, keď ti úplne ubehla podstata môjho príspevku.
Máš komplexy z ľudí, ktorí majú gympel?
@zeldia
Mozes mi ukazat, kde konkrétne si písala, že treba školu? Lebo ja som si len všimla ako si si tu prišla vyliať svoje komplexy. A tak pod riadkom, ty konkrétne sa pohybuješ v IT sfére, keď vieš čo je kde potrebné?
@zeldia
Skor mi nejde do hlavy ten nás typický slovenský fenomén (žiješ na území SR, ze?). Idem sa vyjadrovať na všetko o čom nemám ani páru a realne ma to ani nelízlo ale čím menej toho viem, tým viac si o sebe myslím aký nie som odborník - Dunning Krugerov efekt.
@zeldia
😆😆🤦🏻♀️

Tak to máš ako ďalšie jazyky, tiež to ma svoju syntax, pravidla čo sa za čím píše, len je to v angličtine tie príkazy.
Skús najskôr tou knihou, je písaná všeobecne a uvidis, čo z toho by ťa bavilo, aký si typ. Lenka tam dáva veľmi dobre rady na začiatok.