icon

Stačia kurzy na úspešný štart v IT kariére?

30. nov 2023

Ahojte, možno otázka skôr na vašich partnerov alebo na baby z HR oddelení. Myslíte si, že po absolvovaní rôznych kurzov IT na programovanie (ktoré žiaľ stoja stovky eur) a následnom rozposlaní životopisov do firiem, kde hľadajú programátorov, existuje šanca, že vás vezmú? Alebo hľadajú vyložene ľudí, ktorí majú IT vyštudované na VŠ? Ďakujem za vaše skúsenosti.

Strana
z3
katkami123
7. dec 2023

Tak to máš ako ďalšie jazyky, tiež to ma svoju syntax, pravidla čo sa za čím píše, len je to v angličtine tie príkazy.

Skús najskôr tou knihou, je písaná všeobecne a uvidis, čo z toho by ťa bavilo, aký si typ. Lenka tam dáva veľmi dobre rady na začiatok.

autor
7. dec 2023

@katkami123 ano, to som si aj ja vravela, ze kedze mam talent na jazyky, mohla by som sa naucit dalsi jazyk v ramci rozsirenia kvalifikacie.. lenze dalsi jazyk mi realne v mojej sucasnej praci kvalifikaciu nerozsiri :D tak som si povedala, ze by som sa mohla zamerat na programovaci jazyk ;)

katkami123
7. dec 2023

Keď máš talent na jazyky, tak máš výhodu a vidíš tam hneď tu logiku, ktorí iní musia hľadať, lebo už poznáš základy syntaxe pri klasických jazykoch. Len tých príkazov je tam strašne veľa, ak to porovnas oproti syntaxe z angličtiny, ktorá ma asi iba 9 časov. Inak budúci rok ma byt niečo podobne ako tento rok - projekt - Nestrať prácu, vzdelávaj sa, takze UPSVaR ti môže kurzy preplatiť.

autor
7. dec 2023

@katkami123 skvele, budem na to striehnut. dakujem za mnozstvo skvelych tipov

katkami123
7. dec 2023

Si z východného Slovenska, že?

autor
7. dec 2023

@katkami123 euuuh, nie :D :D západ

katkami123
7. dec 2023

Jaj, ja ze vychod, lebo tam sa tak rozpráva - napr. budem ísť, už som to veľa krát počula namiesto pôjdem. 😀

autor
7. dec 2023

@katkami123 haha, ano, viem, vcera na poste som tak jedneho chalana pocula povedat presne "budem ist", skoro mi dych vyrazilo :D :D ale ja som napisala, ze budem striehnut :D :D ako inak by si to povedala?

katkami123
7. dec 2023

V pohode 😀😀 asi striehnem. Len sa mi to spojilo dokopy, že tam je taký budúci čas väčšinou, spojený s tým slovíčkom budem.

stannkal
7. dec 2023

@autorka: to hovoríš správne, ak je niekto v programovaní dobrý tak nepotrebuje školu aby si našiel prácu. A naopak, su ľudia co skoncili VŠ v IT smere a su mizerni programatori. Potrebuješ niečo, čím sa môže prezentovať, teda nejaký vlastný projekt. Prezentovať sa nejakým IT kurzom je pre záujemcu o pozíciu programátora no go. Ináč v IT je veľa iných dobrých pozícií, napr je nedostatok dobrých manažérov.

hanaxxx
7. dec 2023

@zeldia poznala som jedneho programatora s VS v obore, ktory nevedel ani upravit kod, zdoraznujem upravit, podla teoxhu pozmenenych poziadaviek, robit s nim bola cista katastrofa, tocenie v jednom kruhu, neuznanie si chyb, nakoniec projekt za neho dokoncil iny programator. Poznala som dalsiu programatorku s VS v obore, ktora bola super pokial bola vo svojej komfortnej zone, to znamena jeden programovaci jazyk.ked si bolo treba nieco nove nastudovat, zacala stresovat a projekt sice nejak dokoncila, ale snazila sa vyhybat dalsej praci, kde by ju mohlo nieco prekvapit. A najlepsi programator s ktorym som kedy robila, vysku nedokoncil, neviem bohuzial z akeho dovodu, ale o nedostatok schopnosti neslo. Tento clovek nie len ze pisal takmer bezchybny kod, ale zlozite veci vedel laikom krasne zrozumitelne vysvetlit. Takze to co pises ty v prispevku o sekretarkach a upratovackach, vyznieva naozaj len zavistlivo a smiesne.

zeldia
Autor odpoveď zmazal
zeldia
Autor odpoveď zmazal
katkami123
7. dec 2023

@zeldia
Ako ty tu chceš niekomu radiť, keď ti úplne ubehla podstata môjho príspevku.
Máš komplexy z ľudí, ktorí majú gympel?

zeldia
Autor odpoveď zmazal
katkami123
7. dec 2023

@zeldia
Mozes mi ukazat, kde konkrétne si písala, že treba školu? Lebo ja som si len všimla ako si si tu prišla vyliať svoje komplexy. A tak pod riadkom, ty konkrétne sa pohybuješ v IT sfére, keď vieš čo je kde potrebné?

zeldia
Autor odpoveď zmazal
katkami123
7. dec 2023

@zeldia
Skor mi nejde do hlavy ten nás typický slovenský fenomén (žiješ na území SR, ze?). Idem sa vyjadrovať na všetko o čom nemám ani páru a realne ma to ani nelízlo ale čím menej toho viem, tým viac si o sebe myslím aký nie som odborník - Dunning Krugerov efekt.

zeldia
Autor odpoveď zmazal
hanaxxx
7. dec 2023

@zeldia hnev a zavist, ze niekto bez vysokej skoly zaraba tak isto alebo aj viac ako tvoj manzel s VS.

zeldia
Autor odpoveď zmazal
katkami123
7. dec 2023

@zeldia
😆😆🤦🏻‍♀️

Strana
z3