Strata motivácie ísť za svojím cieľom
Posledné asi 3 mesiace nemám vôbec motiváciu. Od základnej ma hrozne bavilo maľovanie a všetky tieto umelecké veci šla som si za svojim neustále. Síce som šla na gympel nie na umeleckú ale to hlavne kvôli tomu že mi to vtedy aj rodičia odhovárali a sama som sa bála že ak mi to nevde čo budem s takou školou robiť. Ale popri škole som chodila na rôzne workshopy, kurzy, navštevovala som výstavy a maľovala som každý deň potom keď už bol čas si hľadať vysokú tak som dokonca chodila na rôzne prieskumy na umelecké školy rozprávala som sa s profesormi a ukazovala som im moje práce všetci boli veľmi milo prekvapeni a povedali že by som mala v tom pokračovať a že mi to ide dobre dali mi nejaké rady a podobne. No bohužiaľ ma neprijali ani na jednu umeleckú ani nie kvôli portfóliu ale skôr kvôli tým úlohám čo sme tam mali robiť. Odvtedy som akosi postupne prestala úplne kresliť a venovať sa tomu aj keď som si sľúbila že to na ďalší rok skúsim znova. Mala som taký plán že si spravím nové portfólio a prihlasim sa znova alebo skúsim iné umelecke školy no vôbec už nemám motiváciu absolútne sa mi nechce nedokážem sa k tomu prinútiť a neviem čo s tým. Ja si totiž neviem predstaviť že by som robila niečo iné toto bol vždy môj sen a za ním som si šla no v poslednej dobe sa pýtam sama seba či je toto naozaj moja cesta a či sa na to nemám vykašľať aj keď mi je z takej predstavy smutno proste sa nedokážem prinútiť kresliť maľovať a ďalej na sebe makať. Mňa totiž hrozne demotivuje keď vidím koľko talentovaných a šikovných ľudí je okolo mňa omnoho viac talentovaných ako som ja a keď si spomeniem že som sa nedostala na vysokú strašne ma to odrádza.
@kristina3791 Dcera chodi na umelecku VS (uz ide na magisterske). Ona sa sice dostala na prvy sup (dokonca bola prva na prijimackach), ale mnohi jej spoluziaci sa tam dostali az na treti krat. Podobne je to aj s inymi VS, kde je vacsi zaujem. Ak ta jeden neuspech takto odradil, tak je to blbe. V zivote clovek zazije tolko neuspechov, treba sa s tym naucit fungovat. Mozes byt znechutena, to je normalne, ale musis si ujasnit a to cimskor, co bude dalej. Ak si nevies nic ine predstavit, tak si zozen niekoho, kto Ta na prijimacky pripravi.
Mám prácu snov. Nechci vedieť koľkými odmietnutiami, emočnými breakdownami a akou frustráciou som si prešla, kým som sa dostala k tomu, čo chcem. Ale pochopila som počas toho, že cesta je cieľ. A ja si neskutočne užívam tú cestu.
Keď to pochopíš aj ty, chytíš znovu štetec a pôjde to. Uži si to, áno, aj tie pády. Aj keď ťa to demotivovalo.
Očividne si zažila vždy len pochvalu a neprijatie na školu je pre teba veľký fuckup, tak to šup prekusnúť a robiť čo ťa baví 😊
Obcasna strata motivacie/inspiracie je aj pri tvorivom cloveku bezna. Nesil to, ale ani neodsudzuj. Pochod po vsetkych moznych galeriach (SR, CR, Vieden) a vnimaj.
Na talentovky na "AVU" (a podobne) chod aj na styri skoly (BA, Brno, Zlin, Ostrava, Praha...), chodievaj na vsetky ich otvorene dvere ci pripravy a snaz sa upravit potrfolio podla ich pripomienok. A snaz sa do vytvorov vniest nieco inovativne, nieco svoje, nezvycajne. Snaz sa byt vyrazna.
Ludia z umeleckych skol sa uplatnili (aj ked sa nezivia svojim vysokym umenim) aj v inych oblastiach okolo kultury, skolstva, vzdelavania ci statnej spravy/samospravy.
Na aku VŠ teraz chodíš, alebo ides
Na aku VŠ teraz chodíš, alebo ides
@anonym_a472e3 momentálne nie som na žiadnej no chcela som ísť do zlina Brna a VŠVU v Bratislave
Nechceš skúsiť design, advertising, marketing alebo také dačo? Reklama dnes hýbe svetom
@kristina3791 Urcite by som tomu dala este sancu. Ako pises, urob si nove portfolio, skus ine skoly. Ak opat neuspejes, tak by som mozno uvazovala nad niecim inym. Ja som bola v kazdej praci za hviezdu, z jednej ma ale sokoujuco vyhodili, niekedy u veci subjektivne, nieco nesadne....nic nie je stratene.
Zlyhala si? Odmietli ta? Super. Si krok bližšie ku tvojmu cielu. Musiš sa tlačit dopredu. V živote ti nikto nič nedlži a nikto nikdy nespravi nič za teba. Tak si chod poto čo si zaslúžiš. Musíš ist vytrvalo dravo a makat. Nespadne ti to do lona.

@kristina3791 tak v prvom rade asi musis mysliet prakticky... zabezpecit si "zivobytie"... Ked tak toto skus ako hobby a mozno sa ti podari tym raz zivit... Mozno mozes spravit kruzok pre deti ci dospelych? Neviem, co vsetko sa s takym talentom da robit...