icon

Štúdium ekonómie a manažmentu na UNIZA: Skúsenosti a uplatnenie?

kkk210
6. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať ak tu je niekto z univerzity v Žiline, kto študuje alebo študoval po prípade ma známeho z odborov samostatný manažment a ekonómia a manažment podniku. Mám zopár otázok, ktoré mi pomôžu s výberom VŠ.
1. Majú tieto odbory uplatnenie ?
2. Na akej úrovni je matematika ? Dá sa zvládnuť alebo je naozaj pre úplných matematikov (ja napríklad nemám problém s počtami a podobne, všetko sa naučím ale nemám k tomu žiadny vzťah nie som nejaký expert )
3. Kladie sa doraz na Anglicky jazyk ?

t1nusa
6. jan 2025

@kkk210 ahoj, uplatnenie záleží konkrétne čomu sa chceš venovať - ja som robila po Ing. štúdiu v banke (zobrala som prvú prácu čo mi prišla pod ruku, ale oslovili ma sami na základe životopisu) a po roku som šla na RD čo stále trvá, takže úplne relevantne sa ti k tomuto vyjadriť neviem
2. nooo matematika bol napr. môj kameň úrazu, v prvom ročníku som ju prenášala, v druhom to bolo ešte horšie ale to som už zvládla… matice, derivácie, integrály - nič príjemne, ale dá sa to vydržať… hovorí sa, že ak zvládneš prvé dva ročníky, zvládneš všetko 😃
3. angličtinu určite nepodceňuj, ale dosť záleží aj od toho kto ťa bude učiť, jeden ročník nás učila taká, ktorej bolo kvázi jedno čo vieme, sama čítala z poznámok a mali sme skôr také light hodiny, v inom ročníku nám ju zmenili a schytali sme takú, ktorá si naozaj dávala záležať na komunikácii, slovíčkach, zápočtový atď…

kľudne napíš IP ak potrebuješ ešte niečo vedieť, rada pomôžem ☺️