icon

Štúdium medicíny po 26

123412341234
21. máj 2025

Ahojte, už dlho sa pohrávam s myšlienkou študovať medicínu. Som bezdetná, mám stabilnú prácu, ale vždy som mala ambíciu byť lekárkou a pomáhať ľudom. Uvedomujem si, že to znie veľmi idealisticky a preto sa chcem spýtať ako to funguje v praxi. Ak by sa tu našiel niekto, kto štúdium absolvoval v neštandardnom veku alebo je v procese, určite budem rada, keď sa mi ozve 🙂

Hlavne by som chcela vedieť, či je denné štúdium bezplatné aj keď študovať budem až po 26 alebo si ho budem musieť celé hradiť z vlastného vrecka, ako to funguje s internátom a podobne. Samozrejme sa po konečnom rozhodnutí ešte skontaktujem so študijným oddelením danej fakulty pre potvrdenie informácii, ale zatiaľ by som chcela vedieť, či je tu niekto komu sa to podarilo alebo má podobné plány ako ja.

Ďakujem za každý užitočný komentár a prajem pekný deň 🙂

Strana
z2
drahomirrra
27. júl 2025

Ja tiez stale, stale nad tym uvazujem, boze, moj detsky sen… aka som bola sprosta, ze som to ani neskusila. Mam uz dve ine VS, ale medicinu stale nosim v srdci.

gabrielle023
21. aug 2025
@alenka7777

@gabrielle023 bola 🙂

@alenka7777 ja som to vedela😁inak ona je skvelá aj ako učiteľka a viem, že robila doučovania...Ja si teraz hlavu môžem trieskať o múr, resp. asi ju aj odkrútiť, že som si ani len prihlášku nedala, lebo však....ale v 26-27 som tiež uvažovala

gabrielle023
21. aug 2025

@123412341234 určite choď, za mňa jednoznačne áno, lebo Ťa to bude štvať, tak ako mňa teraz. Pokiaľ nemáš žiadnu ukončenú, začatú VŠ v Tejtokrajine, tak za štúdium neplatíš, čo sa týka školneho...A do 30 tky odvody za Teba platí štát, takže UTEKAJ za svojím snom. Držím prsty😉

gabrielle023
21. aug 2025
@drahomirrra

Ja tiez stale, stale nad tym uvazujem, boze, moj detsky sen… aka som bola sprosta, ze som to ani neskusila. Mam uz dve ine VS, ale medicinu stale nosim v srdci.

@drahomirrra som na tom rovnako

Strana
z2