Štúdium na fakulte informačných technológií v Žiline
27. okt 2025
Študovali ste niekto na fakulte informacnych technologii v ziline? Ak áno je to naozaj také ťažké ako všetci tvrdia? Oplatí sa tam študovať? Aké sú možnosti zamestnania?je treba doučovanie ak nie som z technickej školy? Aké sú rozdiely v odboroch?
Budem rad za každú info.
@kristina3791 doučovanie z matiky (ak nemáš extrémne dobré logické myslenie) nie je na škodu, v škole ti to síce vysvetlia ale ťažšie učivo je fajn prebehnúť potom ešte raz s niekým, kto sa vyzná. Možnosti zamestnania budú už len o tvojej šikovnosti, poznám chalana, čo robí pre ESET na výskume vírusov a poznám aj takých, čo vyštudovali a robia úplne iný odbor.

@kristina3791 skúsenosť osobnú nemám, ja mám syna na kyberbezpečnosti v Košiciach na FEI, on je z technickej strednej školy ale nie veľmi prestížnej, bol čistý jednotkár ale toto je už úplne iná liga. Na Uniza mám suseda, sieťové a informačné technológie, je tam už štvrtý rok, darí sa mu. Za neho sa neviem vyjadriť ale celkovo tieto technické smery sú ťažké. Je tam strašne veľa matematiky a vysokoškolská matematika je ťažká. Treba mať logické myslenie. Doučovanie nikdy nie je zlé, hlavne matika, fyzika. Maturita z matematiky ti pomôže k prijatiu na školu.