icon

Štúdium na PEVŠ alebo UK

11. jún 2025

Ahojte
Rozmýšľam nad štúdiom na PEVŠ (Paneurópska vysoká škola), ale stále váham, či je to dobrá voľba z hľadiska budúcej práce. Zaujímalo by ma, či sa s takouto školou dá po skončení normálne zamestnať, alebo je lepšie ísť radšej na tradičnú univerzitu ako je UK (Univerzita Komenského). Som mamička a rozmýšľam skôr nad externým alebo flexibilnejším štúdiom, takže PEVŠ mi v tomto vyhovuje viac. Ale nechcem si to "pokaziť do budúcna", ak by zamestnávatelia túto školu nebrali vážne. Zaujímajú ma vaše skúsenosti – či sa vám podarilo po škole uplatniť v práci, či ste mali nejaké problémy, alebo práve naopak, išlo to ľahko. Ak máte porovnanie s UK alebo inou verejnou školou, budem veľmi vďačná. Nechcem sa rozhodnúť len podľa toho, čo je pohodlnejšie, ale čo mi aj otvorí dvere do práce, keď deti trochu podrastú. 🙏

Ďakujem vopred za všetky názory a skúsenosti!

melanta
12. jún 2025

PEVŠ je vnímaná normálne, hoci chodia o nej rôzne nie pozitívne renomé. Ale v rámci súkromných škôl patrí medzi tie top. Avšak, ja keď som vo veku 30+ rozhodovala, kam na VŠ, súkromné školy som vylúčila. Aj keby bolo úplne jedno, čo vyštudujem (potrebovala som titul), tak som chcela riadnu školu. Takže som zvolila UK.
Čiže medzi UK a PEVŠ by som si vybrala jednoznačne UK. Ak by si napísala, že vyberáš napríklad medzi PEVŠ a VŠEM či inou súkromkou, tak napíšem PE.

tehulka999
24. nov 2025

@anonym_autor dobry den napisete mi prosim spravu . ak ste nakoniec nastupili do jednej z tychto skol . Dakujem