icon

Štúdium na vysokej škole v Poľsku

kvietocek31
11. nov 2025

Dobrý večer,

moja neter by chcela študovať v Poľsku na vysokej škole. Máte s tým skúsenosti? Aké sú podmienky štúdia a ako je to s financovaním štúdia? Ďakujem za všetky rady a tipy

anonym_cdd510
11. nov 2025

hadam si to vie buduca vysokoskolacka najst aj sama, a tebe moze vysvetlit rozdiel medzi tipom a typom

anonym_623403
11. nov 2025
@anonym_cdd510

hadam si to vie buduca vysokoskolacka najst aj sama, a tebe moze vysvetlit rozdiel medzi tipom a typom

@anonym_cdd510 Myslím si, že to ty si tá, ktorá nepozná rozdiel medzi nimi. A ešte si drzá.

kvietocek31
autor
11. nov 2025
@anonym_cdd510

@anonym_cdd510 na čo komentuješ, keď nevieš relevantne odpovedať. Prišla som sa poradiť, naštudovala si toho dosť veľa, chcela by som poznať aj reálne možnosti a skúsenosti. Pokiaľ nevieš k tejto téme nič napísať, Tvoju reakciu beriem skôr ako provokáciu, keď asi nemáš do čoho pichnúť...

anonym_c821ca
12. nov 2025
@kvietocek31

@anonym_cdd510 na čo komentuješ, keď nevieš relevantne odpovedať. Prišla som sa poradiť, naštudovala si toho dosť veľa, chcela by som poznať aj reálne možnosti a skúsenosti. Pokiaľ nevieš k tejto téme nič napísať, Tvoju reakciu beriem skôr ako provokáciu, keď asi nemáš do čoho pichnúť...

@kvietocek31 a co cakas, ake odpovede?
ved nech si neter najde konkretnu VS, o ktoru ma zaujem a tam najde vsetky potrebne informacie. ja nerozuimem takymto otazkam-to ste naozaj taki neschopni? na nete je vsetko a co nie je, su tam kontakty a napisem tam snad.
to akoze pride neter a povie-tetka, opytaj sa na MK, ake su podmienky na studium v Polsku?😨

anonym_4e077b
12. nov 2025

Zadarmo to asi nebude a každá škola ma iné podmienky. Pokiaľ viem, tak občania Slovenska môžu zadarmo študovať len na SR a ČR. Teoreticky by mohla ísť na štipendium, ale podmienky ma každá škola iné.

kvietocek31
autor
12. nov 2025
@anonym_4e077b

Zadarmo to asi nebude a každá škola ma iné podmienky. Pokiaľ viem, tak občania Slovenska môžu zadarmo študovať len na SR a ČR. Teoreticky by mohla ísť na štipendium, ale podmienky ma každá škola iné.

@anonym_4e077b ďakujem pekne

aleveddobre
12. nov 2025
@kvietocek31

@anonym_4e077b ďakujem pekne

@kvietocek31 čo sa týka poplatkov za štúdium, keďže sme v EU. Študuješ za rovnakých podmienok ako domáci študenti. Ak oni neplatia školné, neplatia ani tým ak sa školné platí, platíš tiež. Slováci v ČR študujú tiež za rovnakých podmienok ako českí študenti a to najmä preto, že študujú v jazyku krajiny a slovenčina je brana ako rovnocenný jazyk (skúšku, záverečné práce odovzdané v slovenčine - pamätám si že na medicíne niektorej s tým ale mali problém, že slovenskí študenti museli všetko odovzdať v CZ jazyku) . Tí, čo študujú v anglickom jazyku platia školné a nie malé. Rovnako by to malo byt v Poľsku. Platí rovnaký prístup k študentom z krajín EU. Dôležité ale asi bude v akom jazyku bude daný študijný program študovať (PL alebo EN). Najlepšie si pozrieť podmienky prijatia a prípadného školného na danej škole, prípadne im rovno napísať.