icon

Štúdium NJ v odbornej komunikácii na UCM Trnava

31. aug 2024

Dalo sa to zvladnut?

nikdenikto
31. aug 2024

Ja som dala 2 semestre, po prvom som urobila skúšky a po druhom som už ani na skúšky nešla 🙈 pre mňa to bolo náročné veľmi. Nemala som tu nemčinu takú….len maturitu zo strednej školy, v živote som s nikým po nemecky nehovorila reálny rozhovor okrem ucitelky. Takže preto to bolo pre mňa ťažké. Spolužiaci ktorí napríklad opatrovala v Rakusku alebo podobne a chceli titul, tak im to išlo lepsie. Vlastne prednášajúci hovoria väčšinou v nemčine, ja som im ledva rozumela 🙈 fakt neviem ako som dala tie skúšky

autor
31. aug 2024

@nikdenikto ach dakujem ti za odpoved,no tiez sa obavám ale spolieham sa na skusky v podobe testov a cez net.Ja skor rozumiem ale uasa mam medzery v gramatike.A kolko si sa ucila tak na jednu skusku?

nikdenikto
31. aug 2024

To si nepamätám presne kolko som sa učila, bolo zo v roku 2013 takže ani skúšky cez net v tom čase neboli. Viac skúšok ale bolo ústnych ako formou testu. Ak rozumieš tak chod skúsiť. Veď gramatiku sa práve tam naučíš. Podstatne je rozumieť a vediet hovoriť. To som ja fakt nevedela…..vieš ako prebiehajú hodiny na strednej škole. Len učebnica, cvičenia a slovíčka. Konverzácie minimálne. Takže ja som to vzdala 🥹

autor
31. aug 2024

@nikdenikto No skoda,mozes skusit teraz ja ti dam info🙂No teraz je výučba online kazdu sobotu dokonca my,jednoodborové ani nie kazdu.Ja sa skor bojim tej fonetyky,s jazyka a tychto predmetov a aj gramatiky a vlastne vsetkeho.Ja rozumiem ale tiez vela slovíčok si musim domyslieť alebo doštudovať.

autor
8. sep 2024

Uz nikto neštudoval?