icon

Štúdium po 45-tke

15. dec 2025
autor
15. dec 2025

@anonym_autor má význam.? Praktická sestra? Mám VŠ, socialna sféra, roky praxe. Má to význam?

anonym_3393a6
15. dec 2025

Ak je to otázka, tak štúdium po 45 ani náhodou. Samostudium veci, ktoré má bavia, dnes nie problém zohnať informácie.

sara07
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor má význam.? Praktická sestra? Mám VŠ, socialna sféra, roky praxe. Má to význam?

@anonym_autor a prečo nie , jednak ta to nakopne odborne, socialne, a ved makat budeme do kokých rokov ??? cca 60 dajme 62 čiže na využitie času dost ešte
osobne by som do toho šla ...

melanta
15. dec 2025

Áno, má to význam. Aktívne ešte budeš pracovať 20 rokov, ak teda nemáš aktuálne príjem a majetok, že budeš môcť nepracovať kedy sa rozhodneš. Mám viac ako 45 a študujem druhú VŠ a zároveň študujem piaty jazyk. Sestra, či zdravotná alebo praktická, je náročné ale potrebné zamestnanie. Je úžasné, ak to chceš robiť a nenechaj sa odradiť ľuďmi, pre ktorých po 40 skončil život a už iba dožívajú. Ak to chceš, choď do toho. Tebe a všetkým ako ty fandím a držím palce.

lucik194
15. dec 2025

za mna ano, budes este robit minimalne 18 rokov, pokial pojdes do normalneho dochodku. a kludne aj 20 rokov, ked zase natiahnu vek odchodu do dochodku. informuj sa, ci Ti nahodou neuznaju niektore podobne predmety z tej skoly, co si uz studovala......

ja kebyze sa nevzdelavam v mojom odbore, uz davno to nemozem robit..... narodila som sa za sociku......
smelo do toho

svettii
15. dec 2025

Štúdium má vždy zmysel. Vlastne a prečo nie? Ja osobne by som do toho šla, to ti vždy len niečo dá.

anonym_a396c3
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ma to význam aký tomu dáš😉išla by som

anonym_b43f5b
15. dec 2025

@anonym_autor ak máš dosť času (najvzácnejšia "komodita", ktorú máme) a nevenovala by si ho radšej svojim blízkym, alebo svojim voľnočasovým aktivitám (ktoré môžu byť tiež sebavzdelávacie - telesne či duševne, vedomostne), tak prečo nie?

autor
15. dec 2025
@anonym_3393a6

Ak je to otázka, tak štúdium po 45 ani náhodou. Samostudium veci, ktoré má bavia, dnes nie problém zohnať informácie.

@anonym_3393a6 prečo nie? Nehodnotím, nehejtujem 😊. Len úprimne prosím stanovisko, pozit.i negat. Ďakujem krásne. Som rada za názor, akýkoľvek

autor
15. dec 2025
@anonym_b43f5b

@anonym_autor ak máš dosť času (najvzácnejšia "komodita", ktorú máme) a nevenovala by si ho radšej svojim blízkym, alebo svojim voľnočasovým aktivitám (ktoré môžu byť tiež sebavzdelávacie - telesne či duševne, vedomostne), tak prečo nie?

@anonym_b43f5b práve teraz ten čas mám a asi naposled. Tak rozmýšľam...

anonym_3393a6
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3393a6 prečo nie? Nehodnotím, nehejtujem 😊. Len úprimne prosím stanovisko, pozit.i negat. Ďakujem krásne. Som rada za názor, akýkoľvek

@anonym_autor Práca a kariéra pre mňa nikdy neboli dôležité. V korporate som pracovala takmer 20 rokov a prešla som si viacerými fázami vyhorenia. Nad vodou ma držali práve moje konicky, preto chcem ďalšie roky svojho života venovať práci len to nevyhnutné. A studovat len veci, ktoré mňa osobne bavia a nepotrebujem ich k práci.

autor
15. dec 2025
@anonym_3393a6

@anonym_autor Práca a kariéra pre mňa nikdy neboli dôležité. V korporate som pracovala takmer 20 rokov a prešla som si viacerými fázami vyhorenia. Nad vodou ma držali práve moje konicky, preto chcem ďalšie roky svojho života venovať práci len to nevyhnutné. A studovat len veci, ktoré mňa osobne bavia a nepotrebujem ich k práci.

@anonym_3393a6 asi tak to vnímam aj ja

ladygina
15. dec 2025

Ak si veris a citis, ze este dokazes nieco taketo, tak preco nie? Isla by som do toho byt tebou 🙂 Vek je aj v tomto pripade len cislo jednozacne.

anonym_3393a6
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3393a6 asi tak to vnímam aj ja

@anonym_autor Musíš sa sama rozhodnúť, pre mňa sa život po 40 rozhodne neskončil, aj keď ďalej nestudujem a neberiem prácu prilis vazne, asi práve naopak, viac si život užívam.

huxy
15. dec 2025

Prečo nie? Do dôchodku stále ďaleko. Ale išla by som do toho len v prípade, že máš k tomu ozaj vzťah, inak v tom nevidím zmysel.

anonym_b259d8
15. dec 2025

Tiež študujem. Je to taký sebarozvoj, posun v zivote

sisska96
15. dec 2025

Ak sa ti chce prečo nie

anonym_677b25
15. dec 2025
@melanta

Áno, má to význam. Aktívne ešte budeš pracovať 20 rokov, ak teda nemáš aktuálne príjem a majetok, že budeš môcť nepracovať kedy sa rozhodneš. Mám viac ako 45 a študujem druhú VŠ a zároveň študujem piaty jazyk. Sestra, či zdravotná alebo praktická, je náročné ale potrebné zamestnanie. Je úžasné, ak to chceš robiť a nenechaj sa odradiť ľuďmi, pre ktorých po 40 skončil život a už iba dožívajú. Ak to chceš, choď do toho. Tebe a všetkým ako ty fandím a držím palce.

@melanta
Moja zena na neskorej materskej vystudovala na dennom studiu druhu vysoku skolu v anglickom jazyku, dovod nechcela sa nam platit hypoteka a lietat ekonomiou po svete. Ja som robil v dvoch robotach, aj dnes sa balime a zajtra letime Emiratmi business do tropov.

anonym_a122aa
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mam 43,,doma.2 rocne dieta a idem robit druhu vš tiez. Preco nie? Nevieme.do kedy budeme musiet este pracovat.

autor
15. dec 2025

Ďakujem vám, ❤️za pozitívne ohlasy. A človeku to dodá silu. Viem, že v45 som stará 🙂. Ale aspoň chcem vyskúšať. Aj keď sa nepodarí

autor
15. dec 2025
@anonym_a122aa

@anonym_autor ja mam 43,,doma.2 rocne dieta a idem robit druhu vš tiez. Preco nie? Nevieme.do kedy budeme musiet este pracovat.

@anonym_a122aa obdivujem a držím palce ❤️🍀

lucik194
15. dec 2025

urcite podari, moj otec skoncil VS hodne po patdesiatke, spoluziakov mal aj mladych (ako jeho deti), ale aj v jeho veku. mladi sa lahsie ucili, zase s praxou tí starsi mali vacsiu vyhodu...... kazdý si nasiel , co mu viac vyhovuje

unicornlady
15. dec 2025

Vzdelávanie je super v každom veku.

zeldia
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor samozrejme že to ma význam, najmä koli tomu čo si si vybrala: zaujímavý odbor (mám SZŠ), potrebné povolanie zamestnas sa okamžite, ak nie si “za vodou” budeš pracovat ešte 20+ rokov, aj samej sebe a rodine pomozes už len podať fraxiparin napríklad, ak by ta to este aj bavilo tak úplne super, majú dobre platy samozrejme ako zamestnanci (ti čo majú vlastne firmy majú viac ale ani zdravotníctvo nie ja na tom zle len sa stále prezentujú ako chudáci).

amdornik
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno, jednoznačne. ak sa chceš v tejto oblasti pohybovať, pracovať, zdokonaľovať a rásť, má to význam. robiť budeš ešte cca 20-23 rokov, využiješ určite. ak ti to teda naozaj pomôže aj ku kariérnemu rastu, prípadne udržaniu si zamestnania, neváhaj.

amdornik
15. dec 2025
@anonym_autor

Ďakujem vám, ❤️za pozitívne ohlasy. A človeku to dodá silu. Viem, že v45 som stará 🙂. Ale aspoň chcem vyskúšať. Aj keď sa nepodarí

@anonym_autor nie si stará, len to bude náročnejšie. ja som študovala 46-48. ťažký odbor, ťažké učenie sa. ale zvládla som to.