icon

Štúdium práva: Banská Bystrica alebo Bratislava?

23. máj 2024

Dcéra nemá modrý konik a chce si budúci rok podávať prihlášku, chce ist do ba na jednu z týchto fakúlt, nevieme ktorá by bola tá naj, jeden povie tak a druhý tak
Počuli sme že v Bratislave je obrovské sito, arogantný prístup atd
V bb že je to tiež svojské ale ľahšie
Poznáme veľa skvelých právnikov čo majú vyštudované v Ke a dokonca aj na paneurópskej a darí sa im všetkým bezohľadu kde vyštudovali, študovali dávno a za tie časy sa toho určite veľa aj pomenilo, ako všade
Preto sa obraciam s prosbou na ľudí čo majú reálne skúsenosti s niektorou z nich
Vďaka

ivka225
23. máj 2024

Zodpovedne by sa mohol vyjadriť iba niekto, kto absolvoval obe fakulty, v každom inom prípade to nebude nezaujaté hodnotenie. A taký človek asi neexistuje. Určitým vodítkom by bolo vypísať si zopár mien z jednej aj druhej fakulty a opýtať sa nejakého skúseného právnika, čo si o nich myslí. No a moje zaujaté hodnotenie - nie na fakultu, ktorá si zvolila do vedenia JUDr. Burdu. Teda nie do Bratislavy. Ale nie som právnička, ani sa v štúdiu práva neorientujem.

huginko
23. máj 2024

Ja som študovala v Bratislave, aj doktorát som si tu nedávno robila... Odporúčam. Podľa mňa naj z právnických fakúlt.. Komenskeho je Komenskeho 😀

liz_lemon
23. máj 2024

tiez som chodila na UK, a mozem potvrdit ten arogantny pristup, nikto sa tam s nikym nebabre, ked nevies, letis aj zo statnic

huginko
24. máj 2024

@liz_lemon to nie je o arogantnom prístupe. Proste nevieš, nespravíš... Ja mam len výborne skusenosti

slovenka753
24. máj 2024

ja som studovala v trnave a na fakultu mam len dobre spomienky. spravodlivy vyucujuci, nikdy som sa necitila ukrivdena. ale ako sa uz pise vyssie, ak vies tak vies a je jedno kde studujes. ja som vsak robila aj popri skole ako asistentka (co by dcera mala zvazit lebo si lahsie najde pracu) a viac moznosti je v ba. od 3 rocnika som viac menej len dochadzala do tt z ba.

liz_lemon
24. máj 2024

@huginko to som myslela tak vo vseobecnosti, ze sa tam spravaju neprijemne, nadradene, to je samozrejme, ze ked niekto nevie, je vyhodeny, to je v poriadku, napisala som to preto, ze mnohi si myslia, ze ked sa dopracovali k statniciam, ze uz im to nejako daju, ale nedaju, ale ja som skoncila uz davno, uz sa to tam mohlo pomenit

huginko
24. máj 2024

@liz_lemon ja som končila pred cca 15 rokmi, už vtedy boli štátnice ťažké. Tam sa nevyhadzuje v priebehu štúdia, takže myslieť si, že štátnice dajú len tak, je naivne... A tak to ma byt, VS nie je prechádzka ružovou záhradou...

ivka225
24. máj 2024

@huginko Nie celkom… Podľa mňa ak sa ukáže, že niekto problematiku nezvláda, treba ho poslať preč už v priebehu štúdia a nie až po 5 rokoch. Aj v jeho záujme, aby nestrácal čas a mohol sa orientovať smerom, ktorý mu viac vyhovuje.

huginko
24. máj 2024

@ivka225 však takí skúšky nespravia....či myslíš, že im to dajú len tak?

wintery
24. máj 2024

V BA vyhadzujú aj počas štúdia a kopec ľudí. Áno, sú tam arogantní učitelia, ktorí tam podľa mňa nemajú čo robiť. Aj keď si naučený, tak ťa vedia na skúške dobré dať dole. Ale naopak, nájdu sa aj výborní a práca ich baví a pomáhajú študentom vo všetkých smeroch. Ale je tam celkom chaos, študenti nie su dobre informovaní dopredu, často sa všetko mení atď a Burda je Burda no. Ale tak je to UK.
Čo sa týka BB, tak mam pocit, že tam je to ľahšie, aj tie štátnice.
Ešte by dcéra mohla zvážiť TT, tam je menej študentov, nenaberajú tam 600 prvakov ako na UKačke, ľudsky prístup a je to tam osobnejšie.
Avšak, najviac pracovných možností je v BA.