Študovali ste niekto Pedagogické minimum(DPŠ) v Ružomberku?
Ahojte,
študoval tu niekto v Ružomberku pedagogické minimum? Ak áno, mala by som pár otázok. Ďakujem 🙂
@kaitlin3 ahoj, ak môžem chcela by som sa spýtať ohľadom štúdia, ja by som chcela ak má zoberú študovať v RK spec. pedagogiku Mgr externe a môj muž by si chcel dorobiť DPŠ v RK. Už má od marca nastúpiť do BB, no teraz zvažujeme ci by nemal radšej ísť do RK, aby sme to mohli skĺbiť koli cestovaniu. Ja budem mat školu piatky a soboty, preto sa chcem spýtať, ako ste mali hodiny rozvrhnutie vy, písala si niečo o celom týždni, že tam zotrvás non stop? My sme až z RS, takže spoje sú katastrofa, auto mame staré... Druhá otázka, spomínate základný modul, to co znamená? V BB nastupuje hneď na ten, kde si vyberáš ucitel/asistent/vychovávateľ... Trvá to 3 semestre, jeden rok stojí 659eur (zimný aj letný semester) čítam, že v RK to trvá len jeden rok, to je vlastne čo ten základný modul? Ďakujem za odpoveď.
@zikaa ahoj v RK sú dva roky prvý rok je ten základný modul a v druhom si vyberáš z tých troch odborov čo si spomínala. V RK je v zimnom a letnom semestry len 1 týždeň skola to je taký blok potom už len skúšky. 1 ročník sa platí 650 eur a druhý 350 eur. Krby tá ešte niečo zaujímalo píš rafa odpoviem na otázky. Pekný večer .
@omesta ahoj, rada by som sa opýtala... Mam ukončenú VŠ Žilinská Univerzita, odbor ekonomika a manažment, titul Ing. Chcela by som si spraviť pedag.minimum aby som mohla učiť ale nie ekonomiku a manazment na SŠ, ale skôr ma zaujima prvý stupeň ZŠ ...ku tomu potrebujem 5 rokov ďalšej VŠ? Alebo stačí pedagogicke 2ročné,resp.3rocne Bc? Ďakujem moc za odpoveď
@samko1805 Nato, aby si mohla učiť na prvom stupni musíš mat vyštudovane učiteľstvo pre 1.stupen, Mgr. Bakalárske ti nestačí ani pedagogické minimum. Keby si si do robila DPŠ, trvá to 2 roky, mohla by si učiť napr. na strednej škole predmety, z ktorých máš získaný Ing titul. Ak chceš získať pedag. minimum, môžeš sa uplatniť ako asistent, možno vychovávateľ.
@lenka_aknel a co konkrétne? Učiteľstvo? Ak áno tak máš uplatnenie ako som vyššie písala. Aj môj muž si ide tento rok robiť v BB, on ma históriu, ale nepedagogický odbor.
Ahojte vie mi niekto poradiť, alebo mal niekto skúsenost že sa mu nepodarilo 2x urobiť skúšku na Pedagogickej univerzitte RV DPS. Pretože p. profesorka mi nechce dať ďalší termín mám opakovať predmet, pritom všetko mám, treba mi robiť už záverečné skúšky. Ďakujem za odpoveď 🙂