icon

Študovali ste niekto Pedagogické minimum(DPŠ) v Ružomberku?

kaitlin3
3. feb 2020

Ahojte,

študoval tu niekto v Ružomberku pedagogické minimum? Ak áno, mala by som pár otázok. Ďakujem 🙂

omesta
Autor odpoveď zmazal
d3o3m3i3
31. aug 2022

@omesta noo v piatok mi to veľmi nevyhovuje to som dlhšie v práci....ked môžeš cez víkend tak kľudne si povec v ktorý deň a o koľkej...ja cez víkend môžem kedykoľvek

omesta
31. aug 2022

@d3o3m3i3 tak mozme v tu sobotu ale nedalo by sa tak okolo 10 hod.

d3o3m3i3
31. aug 2022

@omesta ok môžme tak o 10 v sobotu ...

omesta
31. aug 2022

@d3o3m3i3 ok takze dohodnuté

omesta
1. sep 2022

@d3o3m3i3 takze môžeme pri lidli vzadu ako je tá nabíjacia stanica🍀

d3o3m3i3
2. sep 2022

@omesta ok prídem tam

zikaa
9. feb 2023

@kaitlin3 ahoj, ak môžem chcela by som sa spýtať ohľadom štúdia, ja by som chcela ak má zoberú študovať v RK spec. pedagogiku Mgr externe a môj muž by si chcel dorobiť DPŠ v RK. Už má od marca nastúpiť do BB, no teraz zvažujeme ci by nemal radšej ísť do RK, aby sme to mohli skĺbiť koli cestovaniu. Ja budem mat školu piatky a soboty, preto sa chcem spýtať, ako ste mali hodiny rozvrhnutie vy, písala si niečo o celom týždni, že tam zotrvás non stop? My sme až z RS, takže spoje sú katastrofa, auto mame staré... Druhá otázka, spomínate základný modul, to co znamená? V BB nastupuje hneď na ten, kde si vyberáš ucitel/asistent/vychovávateľ... Trvá to 3 semestre, jeden rok stojí 659eur (zimný aj letný semester) čítam, že v RK to trvá len jeden rok, to je vlastne čo ten základný modul? Ďakujem za odpoveď.

omesta
9. feb 2023

@zikaa ahoj v RK sú dva roky prvý rok je ten základný modul a v druhom si vyberáš z tých troch odborov čo si spomínala. V RK je v zimnom a letnom semestry len 1 týždeň skola to je taký blok potom už len skúšky. 1 ročník sa platí 650 eur a druhý 350 eur. Krby tá ešte niečo zaujímalo píš rafa odpoviem na otázky. Pekný večer .

zikaa
10. feb 2023

@omesta aj druhý rozširujúci blok funguje na princípe, že 1 týždeň prednášky a potom skusky?

omesta
11. feb 2023

@zikaa ruším že ano

zikaa
11. feb 2023

@omesta ďakujem za info

samko1805
22. feb 2023

@omesta ahoj, rada by som sa opýtala... Mam ukončenú VŠ Žilinská Univerzita, odbor ekonomika a manažment, titul Ing. Chcela by som si spraviť pedag.minimum aby som mohla učiť ale nie ekonomiku a manazment na SŠ, ale skôr ma zaujima prvý stupeň ZŠ ...ku tomu potrebujem 5 rokov ďalšej VŠ? Alebo stačí pedagogicke 2ročné,resp.3rocne Bc? Ďakujem moc za odpoveď

zikaa
22. feb 2023

@samko1805 Nato, aby si mohla učiť na prvom stupni musíš mat vyštudovane učiteľstvo pre 1.stupen, Mgr. Bakalárske ti nestačí ani pedagogické minimum. Keby si si do robila DPŠ, trvá to 2 roky, mohla by si učiť napr. na strednej škole predmety, z ktorých máš získaný Ing titul. Ak chceš získať pedag. minimum, môžeš sa uplatniť ako asistent, možno vychovávateľ.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
zikaa
23. feb 2023

@lenka_aknel a co konkrétne? Učiteľstvo? Ak áno tak máš uplatnenie ako som vyššie písala. Aj môj muž si ide tento rok robiť v BB, on ma históriu, ale nepedagogický odbor.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
nerfka
6. mar 2023

@omesta
Dobrý deň ja mám otázku ohľadom toho DPS štúdia v RK, to treba absolvovať obidva roky? Nestačí ten jeden rok za 650? Či je ktomu nutné potom este ten druhý kde sa už vyberá či vychovávateľ atď?

zoja70
3. apr 2023

@nerfka musis 2 roky, prvy je len zakladny modul, a druhy rozsirujuci kde si vyberas v kategorii ucitel, pg asistent alb vychovavatel... inak na tejto skole nikdy viac

zoja70
3. apr 2023

@zikaa je tu aj moznost rozsirujuceho primarneo resp predrimarneho vzdelávania po ukonceni dps
...

zoja70
3. apr 2023

@samko1805 ano urob si dps a potom rozsirujuce studium primarneho vzdelavania

adulka94
28. júl 2023

@zoja70 prosím vás vy študujete na RK? Môžem správu?

marcelka265
Autor odpoveď zmazal
janus1
14. jan 2024

@omesta prosim Vas vy ste si robili DPS v rk?

naty2001
26. mar 2024

Ahojte vie mi niekto poradiť, alebo mal niekto skúsenost že sa mu nepodarilo 2x urobiť skúšku na Pedagogickej univerzitte RV DPS. Pretože p. profesorka mi nechce dať ďalší termín mám opakovať predmet, pritom všetko mám, treba mi robiť už záverečné skúšky. Ďakujem za odpoveď 🙂

omesta
14. apr 2024

@janus1 dobrý deň áno ešte študujem na DPŠ v RK

monika_em
9. máj 2024

@zoja70 Prosím vy ešte študujete DPŠ na KU v RK? Môžem sa viac spýtať? Vďaka

monika_em
9. máj 2024

@omesta Prosím ešte študujete DPŠ na KU v RK? Môžem sa viac popýtať? Ďakujem

omesta
10. máj 2024

@monika_em áno ešte študujem na DPŠ v Ružomberku tento rok končím. Kľudne sa pýtaj.

nikka232
13. máj 2024

@omesta
@omesta ahoj prosím ta mohla som sa spýtať pár otázok?