Sú nástroje na odhalenie umelej inteligencie spoľahlivé?
Ahojte, píšem Vám z dôvodu, že či sú nástroje na odhalenie umelej inteligencie na vysokých školách smerodajné a pravdivé. Píšem bakalársku prácu, všetky citacie a parafrázy si dohľadavám sám aj píšem + nad logickým prepojením viet sedím sám niekoľko hodín. Avšak niektoré vlastné parafrázy keď si dám mierne štylisticky opraviť umelej inteligencii, tak to odhalia? Veď v podstate dal mi normálnu, kvalitnú slovenskú štylistiku bez akýchkoľvek hlúpostí navyše (v podstate napísal by som to takisto viac-menej kebyže nad textom sedím viac) a tu je tá otázka, prídu na to alebo nie? Prípadne, čo ak mám vlastné odseky, ktoré môže ten detektor identifikovať ako ai, čo potom? 😃 naozaj poprosím len odpovede ľudí, ktorí sa v problematike orientujú. Uvedomujem si, že tento text nie je dokonalý, ale predsa už je viac hodín.
@mamamasama aj ja si myslím, pretože naozaj, pokial poctivo uvádzam zdroje a parafrazujem ja sám, prípadne dam umelej inteligencii ze ako by to zlepsila ale s tym ze nechaj povodnu myslienku a inspirujem sa tým tak myslím, ze to nie je podvod.. nehovorím o ludoch co jej daju vymysliet texty a tie vlozia do dokumentu..
A keď si si taký istý, tak sa spýtaj v škole či je to ok .
Kolegyna je doktorandka na vš a recenzuje bakalarky a hovori, ze uz poznaju tu stylistiku. Minule som jej poslala spravu od rodica a hned sa smiala, ze pekne to za nu umela inteligencia napisala.
Ja som si nechával preformulovat vety, niektoré odseky napísala celá. Naša škola overuje používanie umelej inteligencie a vyhodilo mi to zhodu s umelou inteligenciou 3-4% takže áno odhalia to ale riešia to až pri väčšom percente.
mali by už na to mať smernicu.... ako to uvádzať napr pri zdrojoch, bibliografii..
@misanthropicdann a na akú školu chodíš prosím ta ak to nie je tajomstvo
@misanthropicdann to ti prišla zhoda zvlášť na umelú inteligenciu? Ci to už bolo zahrnuté so zhodou z CRZP?
Sú programy ktoré ti to aj online skontrolujú ale ide im to lepšie s angličtinou. Keď si dáš vygenerovať to AI tak si daj pozor ako jej to zadáš. Nechaj ju vygenerovať viac textov a potom to pospájaj, ale pozor aby to malo zmysel. Plus tam zadaj aj niečo svoje. Ani vš zatiaľ nemajú programy ktoré im to jasné dajú vedieť ci to je AI alebo nie. Precitaj si pár článkov kde je písané aké slová používa AI a na čo si dať pozor. Ono je rozdiel napísať AI požiadavku jednou vetou a iné to rozpísať čo chceš ako to chceš na čo si má dať pozor a iné veci. Keď s nou nevieš pracovať resp s textom bude to slabé ak ale vieš ako na ňu tak to bude iná liga. Len pozor aby sa to zhodovalo so zvyškom. Lebo ak máš bakalarku typu priemerný študent a zrazu niečo ako od profesionála ktorý má 30 ročnú prax s písaním tak to bude divné. Alebo jej nahraj to čo máš a aby to sedelo spolu(vyjadrovanie)
Kontrolovali to cez turnitin, pokial vam to nevymýšla texty ale len upravuje štylistiku a gramatiku tak je to v poriadku.

Neodhalia. Nemajú ako.