icon

Sú potrebné dobré známky, aby som uspel na lekárskej fakulte?

korekererererere
25. máj 2021

Som prvák na gymnáziu a chcel by som ísť na LF. Učenie mi celkom ide, ale unavuje ma učenie sa na samé jednotky. Sú známky potrebné na prijatie/dokážu mi pomôcť? Alebo ma príjmu iba na základe prijímacieho testu, ktorý sa tam píše? *Myslím LF nachádzajúce sa na Slovensku.

Strana
z2
desore
2. jún 2021

@demetria Ty si vystudovana lekarka? Lebo takuto debilinu vypustit z ust, moze iba clovek, co nevie, co to obnasa.

demetria
2. jún 2021

@desore
Som, aj pracujem, aj atestaciu mam.
A nik sa ma nikdy nespytal, ake som mala znamky (celu strednu ciste jednotky a na VS priemer 1,1), ale vsetkych zaujimalo len ci chcem pracovat v odbore, kde som sa hlasila a potom ako pracujem. Ci si zastanem pracu, ci mam diagnosticke schopnosti, ci sa nevyhybam praci, ci neintrigujem ...
Nikdy sa nikde moje znamky nezohladnili.
Mam kolegov, ktori boli cisti jednotkari, aj kolegov, ktori mali na strednej trojky. V konecnom dosledku vzdy zalezi len na tom, co som napisala vyssie. Ak je niekto hnup resp. ak je niekto zufalo neprakticky, ani cerveny diplom to nevyvazi.

desore
2. jún 2021

@demetria Ved si skvely priklad toho, ze treba mat excelentne znamky. Neverim, ze by tam prijali niekoho s trojkami a stvorkami od vrchu po spodok, aj keby spravil prijimacky.
Lekarske prostredie je mi velmi blizke, moji najblizsi su aktivni lekari uz 50 rokov.

demetria
2. jún 2021

@desore
Prijmu, ver tomu. Vysvedcenie sa vobec neberie do uvahy, len vysledky prijimacich testov.
Poznam mladeho lekara, ktory mal na strednej aj stvorky a dnes je sekundar na internom oddeleni. Koncil nedavno, takze je to aktualna info aj pre sucasnych gymnazistov.

ofzuza
2. jún 2021

@desore pozri si kriteria na prijatie. Zo zvedavosti som kukla UK a vobec ich znamky zo skoly nezaujimaju. Co bolo pred 50timi rokmi uz davno neplati

demetria
2. jún 2021

@ofzuza
Ano, uz cca 25 rokov sa beru len vysledky testov. Kolegovia vo veku 50+ robili este aj ustne prijimacky, ja napr. uz len pisomne testy.

desore
2. jún 2021

@demetria Lenze dobre vieme ako sa na vysoku skolu dostal a ako studoval. Holt protekcia a peniaze robia svoje.

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2021

@desore preco si myslis, ze musel mat protekciu? Ved ak sa neberu znamky zo SS, tak potom staci perfektne napisat prijimacky a na to sa moze pripravit aj taky student, ktory ma zle znamky-nemusi ich mat preto, ze je hlupy, moze byt sikovny a nemal motivaciu.

demetria
2. jún 2021

@desore
Dostal sa tak, ze urobil prijimacie pohovory na druhy raz. Protekciu nemal, studium ho bavilo a preto ho zvladol. Stredna ho nebavila a tak mal znamky kadejake.
Kedze sa v lekarskom prostredi pohybujem uz roky rokuce, nemam velmi o lekarskom stave iluzie. Su ludia, ktori mali excelentne vysledky na VS a realnu prax nezvladaju a su ludia, ktori pocas VS viac hrali futbal a lozili po horach ako studovali a ked prisli do praxe, preukazali neuveritelny instinkt a volu na sebe pracovat a dnes su vyhladavani odbornici. A su ludia, ktori boli skveli pocas studia a nadviazali na to aj v praxi.

luccija
2. jún 2021

@patusikk ako si bola spokojna so skolou?dcera by chcela ist tymto smerom chemicka odbor farmacia...chemia ju velmi bavi

patusikk
3. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl Nie nerobí sa žiadna murita z ČJ 😂😂

patusikk
3. jún 2021

@luccija som spokojná so školou len mi chýbala dosť biola ktorú som sa musela naučiť 😂 kedze sme ju mali len prve dva roky...

patusikk
3. jún 2021

@korekererererere Ja som akurát maturantka a mám spolužiačku zo základky ktorá mala samé jednotky a dve dvojky na vysvedčku a robila prijímačky... Prijímačky robia aj ľudia ktorí majú 3 4 na vysvedčku ide tam o to či dobre napíšeš prijimačky, či ťa študium bude baviť a či ti to pôjde 🙂🙂 ale určite to skús a začni sa učiť od polovice tretieho ročníka...

dskjhfdlkdjhl
3. jún 2021

@patusikk prosim? Nejako nerozumiem.

dskjhfdlkdjhl
3. jún 2021

@patusikk bud si si ma s niekym pomylila, alebo si nepochopila moj prispevok.

Strana
z2