Syn odchádza sám žiť do cudziny
Ahojte... Chcela by som sa podeliť o moje zmiešané pocity, ktoré mám už pár týždňov a to odkedy mi môj 21 ročný syn oznámil, že konči s VŠ a ide do Švajčiarska hrať hokej. Na jednej strane som rada, lebo čo tu?! A konečne Nám moja podpora, jeho snaha a šikovnosť prinesú zaslužené "ovocie". Je to super, že bude robiť to čo ho baví a je v tom dobrý a ešte mu zato aj zaplatia. Zas na strane druhej chce zanechať štúdium, čo ma dosť mrzí a neviem si predstaviť ako zvládne existenciu v cudzine, bez rodiny a priateľov. Držte mu prosím palce, nech sa mu tam darí v každom smere ... Ďakujem
toho štúdia je škoda, ale najlepšia je škola života 😉 na zahraničie to platí niekoľkonásobne!!! Môj manžel je kozmopoliťák telom aj dušou, ja do istej miery tiež, ale ako správny rak milujem svoj domov, korene, minulosť, spomienky, takže sme nakoniec zakotvili na slovensku. Ak to však naši dvaja chalani zdedia po nás, budem o pár rokov riešiť podobný "problém". Držím ti všetky palce, je to skúška nielen pre neho, ale aj pre teba ako maminu, prvé mesiace budú ťažké, ale treba veriť, že sa mu bude dariť, bude tam úspešný a šťastný 😵 😵 😵
@pulaela ja som mala 20 ked som odisla prec od rodiny do Anglicka.A som bola dievca.... Nielenze som prezila, ale...uvedomila som si,aka je rodina dolezita, zocelilo ma to, naucila som sa tam kopec novych veci, novych skusenosti. Ja na tom nenajdem jedine negativum....Hlavne, nech sa mu dari. Ak bude mat potrebu neskor, skolu si dokonci.. Takze pekne pobalit rezne na rozlucku, zamavat..... a nebat sa, lebo potom by sa nam tie decka od sukne neodlepili nikdy....
@pulaela ked som mala 20 odišla som do Anglicka sama. bolo to super aj ked ja nie som tak naviazaná na rodičov. Vrátila som sa po roku kvôli frajerovi, čo som tu nechala. A potom som zas odišla,ked SR vstupilo do EU a ostala som tam 3 roky a tiež sama medzi nezmámych ľudí. Pohoda.
Moja segra tak isto. Mamina nás podporovala. ale školu sme mali obe ukončenú.
nechaj ho tak. nech ide. nech si dá prerušené štúdium a nie uplne ukončenie. a keby to nestihol dorobiť, tak keby sa náhodou vrátil, tak si spraví novú VŠ, keby chcel.
Len mu daj najavo podporu a že sa môže hocikedy vrátiť, ked bude cítiť, že to nezvláda tam ďaleko.
studovat sa da aj v zahranici. ja som odisla v 16r. a bolo to dobre rozhodnutie. kazdy by to mal skusit, (nie ostat v cudzine lebo to neni pre kazdeho) ale zazit ine prostredie, kulturu, trocha sa osamostatnit. A svajciarsko je len za rohom, existuje internet, sms, iphone.... x sposobov komunikacie ,ja som mohla raz tyzdenne telefonovat 10 minut a pisat pisane dopisy, nic ine vtedy nebolo aspon na sk internet som mala ale na sk ho mali len vinimocne.
Dobre poznám tvoje pocity ja mám syna v Prahe odišiel tam za prácou,chýba mi ,ale verím mu a to musíš aj ty svojmu synovi a podporuj ho bud mu oporou .Buduci rok odchádza aj dcéra ide študovat do bratislavi,takže ma točaká znova,ale chápem ich idu za svojím štastím a za lepšiou buducnostou.Ber to aj ty tak ,že neodchaza navždy buduje si kariéru a školu si može dokončit aj v zahranočí len mu ver a dajmu to najavo.Držím palce a nebud smutná vieš kolko mamičiek je natom tak ako ty.....pa..pa
Ja som tiez odisla, ked som mala 19. Sice len na druhy koniec republiky, ale tiez mi to vela dalo a urobila by som to znova, aj ked prve roky boli velmi tazke. Tvoj syn to ma super, ze ma hned pracu a bude zarabat. Drzim mu palce a aj tebe!
Ahojte maminy ...chcela by som sa poďakovať za Vašu podporu a životné skúsenosti ...VĎAKA ....synátor je vo Švajčiarsku už od 1.sept. a nielenže to tam zvláda na jedničku od prvého dňa, ale dokonca je tam spokojný a úspešný po všetkých stránkach (až na malú jazykovú bariéru). Spoluhráči ho okamžite prijali medzi seba ako keby tam odjakživa patril a on im tú pohodičku opláca úžasnou tímovou hrou, po ktorej sú väčšinou víťazmi zápasov. Dostal byt, auto a zabezpečili mu aj prácu. Hovorí, že ľudia, krajina ako aj samotný život tam, je prosto úžasný. Tak sme sa dohodli, že na jar sa sťahujeme aj s dcérkou za ním. Som neskutočne šťastná a hrdá mamina. pa, pa

budem mu drzat palce, ja som odisla v 19 sice len do Prahy, ale tiez sama bez rodiny, priatelov a neskutocne vela mi to dalo