icon

Taliančina - náročnosť

10. dec 2021

Ahojte,
ak je tu niekto kto sa učí, alebo vie po taliansky, chcem sa opýtať ako hodnotíte tento jazyk podľa náročnosti? Dá sa rýchlo naučiť? Alebo to nie je taká malina ako si myslím?

diefca
10. dec 2021

Ak ti staci dohovorit sa/porozpravat sa, tak je to pomerne jednoduchy jazyk, celkom si vystacis s pritomnym a minulym casom 😁 Dost pomoze ak vies aj po anglicky, niektore gramaticke javy som vdaka tomu pochopila rychlo. A kedze v sa v anglicitne nachadza dost slov prebratych z latinciny, tak si toho vies vela odvodit. Neviem posudit ako rychlo sa naucis sama alebo v jazykovej skole, na mna sa to nalepilo za cca 3-4 mesiace pri praci v Taliansku, takze som musela rozpravat ci som chcela alebo nie. Kazdopadne clanky v novinach doteraz nedavam, to je uplne iny jazyk 😁

babyjune
10. dec 2021

Pre mňa to bol najľahší jazyk zo všetkých (francúzština a nemčina sú oveľa náročnejšie). Ale ja som mala aj súkromného lektora (manžela 😁).
Ak ale chceš vedieť po taliansky na vysokej úrovni, tak sa treba naučiť aj gramatiku, takže zase úplná malina to nie je. Ale aktívne rozprávať sa môžeš naučiť za pár mesiacov podľa mňa. Je to veľmi zrozumiteľný a logický jazyk. Podľa môjho muža "materinský jazyk" ľudstva 😁

marianarem
10. dec 2021

Okrem slovanskych jazykov pre mna najlahsi jazyk. Velmi dobre zrozumitelny a naozaj rychlo som sa vedela dohovorit. Tazke su z mojho pohladu iba slovesa - vela casov a inych gramatickych kategorii, je toho viac ako v slovencine aj ako v anglictine. Ale to potrebujes viac-menej hlavne na citanie alebo ked chces zniet naozaj ako Talian.

bolarazjedna
10. dec 2021

Krásny jazyk, ťažkosti by som prirovnal k angličtine, ale výslovnosť aj písanie je ľahšie. Ak vies po anglicky, odporúčam ti stiahnuť aplikáciu Duolingo, tam sa dá pekne naučiť základy online, sú tak aj texty na čítanie, ulohy, vysvetlivky, podľa mňa super vec. Určite sa toho neboj, je to celkom ľahký jazyk a znie krásne.

luccija
10. dec 2021

Krásny jazyk a ľahší ako ktorýkoľvek iny

babababka
11. dec 2021

Krásny,melodický a ľahký jazyk.

andrea_ff
14. dec 2021

@bolarazjedna stiahla som si tu apku ale v AJ a prave taka cudna mi pride. Testujem sa a ostatnemu principu fungovania nechapem? Ani texty nevidim...

bolarazjedna
14. dec 2021

@andrea_ff keď otvoríš appku, fölé sú také ikonky ako knižka a pod, na tie treba kliknúť, tam sú tie texty.

biela_sova
Autor odpoveď zmazal
biela_sova
Autor odpoveď zmazal
biela_sova
9. aug 2022

Ahoj, skus taliancinu s tymto kurzom zadarmo, je tam aj vyslovnost, aj gramatika, aj talianske zauzivane vyrazy: https://www.instagram.com/italiano_for_all 🙂

anonymsvk
29. feb 2024

Ahoj ja sa taliansky Jazyk učím už dva mesiace ale jediné čo by som chcel doplniť je konverzácie v talianskom jazyku. Chcem si tento jazyk s niekym precvičiť ak je záujem.