icon

Tematické okruhy k vykonaniu 1. atestácie

majkahujova
16. feb 2025

Dobrý deň, je tu prosím niekto, kto má vypracované okruhy k prvej atestácií, učiteľ druhého stupňa základnej školy?

1. Zákonitosti psychického a fyzického vývinu a rozvoja osobnosti žiaka v staršom školskom veku
2. Metódy a nástroje pedagogickej diagnostiky na identifikáciu vývinových a individuálnych charakteristík žiaka v staršom školskom veku
3. Faktory učenia sa žiakov a typológia, rozdelenie a druhy učebných štýlov žiaka.
4. Odlišnosti kultúr v multikultúrnom prostredí a ich vplyv na osobnosť žiaka v staršom školskom veku
5. Pedagogická dokumentácia, ďalšia dokumentácia, ostatné koncepčné a strategické dokumenty a materiály školy
6. Teoretické východiská plánovania a projektovania výchovno-vzdelávacej činnosti a ich špecifiká v nižšom strednom vzdelávaní
7. Metódy a formy podporujúce aktívne učenie sa žiaka a nadanie žiaka
8. Metódy a stratégie sociálneho rozvoja žiakov staršieho školského veku (komunikácie, empatie, asertivity, vzájomnej pomoci, darovania, delenia sa, spolupráce)
9. Poruchy a prejavy sociálno-patologického správania sa žiakov staršieho školského veku
10. Teoretické východiská hodnotenia žiaka nižšieho stredného vzdelávania

Veľmi by som bola za vďačná za Vašu pomoc.
majkahujova@gmail.com

nynia
16. feb 2025

To naozaj si nevies vypracovat sama? Pocas vypracovavania sa budes aj ucit. Ja som si vzdy vsetko vypracovala a ked som sa zacala ucit uz som nezacinala s tym, ze 1x to vidim a najma som mala istotu, ze su vypracovane spravne X krat sa stalo, ze spoluziaci, co si tak zdielali medzi sebou potom na statniciach alebo skuskach hovorili totalne blbosti.