icon

Tipy a rady na štúdium dvoch vysokých škôl naraz

bublinkazubrinka
19. okt 2025

Dobrý deň,
prosím všetkých, ktorí máte skúsenosti so štúdiom dvoch VŠ naraz o rady? Neviem k tomu nájsť nejaké bližšie info na internete. Chcela by som od budúceho septembra, začať študovať dve vysoké školy naraz. Jednu dennou a druhú externou formou. Obidve sú mojim snom. Prvú VŠ potrebujem pre uplatnenie a druhá je môj koníček. ☺️
Moje otázky sú:
1. Robia niektoré VŠ problémy pri štúdiu dvoch VŠ naraz - alebo záleží od školy ?
2. Mám dopredu oznámiť VŠ na ktorej študujem dennou formou, že budem študentom externej formy na druhej VŠ?
3. Nejaké rady a tipy ?
PS: (o peniazoch a platení viem, som si vedomá výdavkov.)
Ďakujem veľmi pekne za Váš čas ! 🩷🙏

lindous
19. okt 2025

Jednej aj druhej VŠ to môze byť úplne jedno, nikoho to nebude zaujímať, nikomu to nemusíš nahlasovať a nemá ti kto a prečo robiť problémy, ide iba o teba ako si to vieš časovo zariadiť... ale rátala by som s tým, že rozvrh ti nikto prispôsobovať nebude, takže sa môže stať, že na dennom budeš mať výuku aj v piatok a bude sa ti kryť s výukou na externej... či sa tak stane a či sa to bude dať riešiť je už veľmi individuálne... ja osobnú skúsenosť nemám, ale máme takých študentov

anonym_edae56
19. okt 2025

@bublinkazubrinka nezačínala by som s obodvomi naraz. Najskôr tú denné štúdium, po roku už budeš vedieť čo a ako, potom by som si pribrala tú ďalšiu.

anonym_e8cfa6
19. okt 2025

Ako si to zariadiš, tak to budeš mať. Určite by som išla na druhú školu externou formou niekedy v 3. ročníku a viac. Dovtedy má človek čo robiť na prvej škole, kým prejde sitom. Prvé dva roky sú kľúčové. Ani jedna škola o tom nepotrebuje vedieť a je to iba na tebe, ako si to celé zmanažuješ.

patta89
19. okt 2025

Ja som studovala 2 skoly naraz, ale externe som zacala neskor...a nikomu som nic neoznamovala

januska12323
19. okt 2025

Školu vôbec nezaujíma čo robíš vo voľnom čase, musíš si len splniť svoje povinnosti

anonym_54224a
19. okt 2025

len pozor aby si nevyletela z obidvoch škôl .
najskôr začni študovať denne a potom v treťom ročníku začni študovať aj tú druhú školu externe. to by bolo lepšie.

lasona
19. okt 2025

Ak mas na to hlavu, chod. Ale bude to makacka. Inak mam kamaráta a ten študoval zubarinu a k tomu este robil ekonomickú školu. Skončil s vyznamenanim, obidve školy, momentálne má v Bratislave svoju zubnú kliniku. Ale ten chalan ani z izby nevyšiel, nonstop sa učil...

snowflakenel
24. okt 2025

Kolko mas rokov? Ak si hned po strednej alebo par rokov, tak urob jednu, potom druhu. Trochu si aj uzi volna. Jedna znama.tak robila, no skoro sa.zblaznila. 🙂 pretoze aj s jednou vš je robota. Urob najprv tu, ktoru potrebukes a.potom popri robote tu, ktpra ti je konickom 🙂

silviaab
25. okt 2025

@bublinkazubrinka no neviem,podla mna je dobre studovat len jednu v realnom case....bude toho vela,aj aby si si trooosku oddychla...a urcite sa ti budu kryt terminy vyucby a uz ani nehovorim o terminoch skusok...a co ked ochories?tu ti nikto nic neprepaci,ziadna PN neexistuje...naozaj sa radsej nezblaznot a robit jednu vec a poriadne ako dve s vyplazenym jazykom..drz sa