UK medicínska biológia
8. okt 2021
Ahojte!! Mám tu niekoho kto študuje na UK odbor medicínska biológia? Rozmýšľam nad týmto odborom, ale nie som si istá. Rada by som počula názor od nejakých študentov 🙂)
@greta90 ja som neštudovala tento odbor, mám len kamarátov alebo študentov z fakulty, takže nemám nejaký prehľad vo všetkých možnostiach ... ale kamarátka, ktorá teraz v júni končila už je aj zamestnaná ako laborantka v medicínskom centre, kde robia diagnostiku, myslím, že to je také najtypickejšie uplatnenie alebo potom pokračovať na PhD. a potom môžeš pôsobiť na uni, SAVke, ale aj v súkromnej firme ako tvorivý vedecký pracovník 🙂

Ak sa tu nikto nenájde, tak skús na FB napísať do skupiny Prírodovedecká fakulta UK v BA 🙂 je to veľká skupina a vždy sa nájde niekto ochotný ... Na stránke školy nájdeš ročenku, kde si vieš pozrieť aké predmety sú v ktorom ročníku, je tam trochu menej systematiky ako na klasickej biológii a viac predmetov zameraných na človeka, inak je to podobné a ten názov medicínska je tam skôr pre to, že to ľudí láka 😅 a čo ja viem je, že prvákov zvykne celkom zaskočiť chémia, pretože ich zvyknem doučovať, ale k biologickým predmetom ti neviem povedať nič