icon

Výber medzi FMUK manažmentom a FHI EUBA data science

hulshop
1. máj 2025

Ahojte, stále sa neviem rozhodnúť medzi FHI EUBA DATA SCIENCE V EKONÓMII a FMUK - manažment. Obe školy majú svoje výhody. Prijali ma už na obe školy ale stále sa neviem rozhodnúť, je to aj kvôli tomu možno že mojim cieľom (snom) je buď podnikať alebo ísť do politiky a ak mi tieto dve sny nevyjdu tak chcem mať nejakú prácu čo by ma bavila a odbor s ktorým budem rýchlo uplatniteľný a žiadny. Preto si tým manažmentom na fmuk niesom celkom istý pretože neviem či budem mať neskôr uplatnenie, alebo teda hneď po škole keďže to je skôr taký obsirny obor, na druhej strane data science v ekonómii si myslím že hneď budem mať prácu po skončení keďže je to veľmi žiadaný obor ale zas čo čítam recenzie a počúvam od blízkych tak štúdium na fmuk poskytuje oveľa viac možnosti na nové kontakty, netwrokingy stáže praxe a Erazmus… tak neviem. Rozmýšľal som ešte možno že si spravím bc. na fmuk a neskôr prejdem na FHI na eubu na Ing.

belle_vie
1. máj 2025

Data science. Manazment mozes studovat vtedy, ked mate rodinny biznis/ uz si teamlead a chces sa zlepsit a ziskat teoreticky zaklad.

Xyz rokov som robila headhunt a o cloveka bez praxe s vystudovanym manazmentom naozaj velky zaujem nie je. Vacsina firiem hlada manazera, ktory niekolko rokov pracoval na danom oddeleni a potom ho viedol. Taky clovek vie optimalizovat procesy, priniest ine pohlady.

Pokial ide o Data Science, tam je zaujem velky. Ale hlavne o ludi, co okrem excelu vedia robit i s Pythonom, databazami, vizualizacnym programom. Juniornejsie profily aktualne u nas skor vyhadzuju a nahradzuju AI/ stahuju do Indie.

ella1234
9. máj 2025

@hulshop mala som spoluziakov co presli na ing na fhi a velmi sa natrapili…matematika,statistika..mali tam velke medzery takze tuto variantu by som radsej vypustila. Celkovo je podla mna fhi v tomto smere lepsia a zaujimavejsia. Ziadne biflenie az na par povinnych predmetov ale to je v kazdom odbore , vela praktickych predmetov, zaujimave zadania,zaujimave diskusie,prednasky.