icon

Výber správnej vysokej školy pre kariéru vo výžive

Včera o 14:25

Ahojte

Kedysi ma vzali na VŠ do Nitry na výživu ľudí, avšak odišla som do zahraničia.
Chcela by som sa prihlásiť na VŠ, chcela by som ísť týmto smerom , určite externe.

Rozhodujem sa medzi výživou ľudí v NR alebo fyziologická a klinická výživa v BA, poprípade ešte Ostrava - nutriční terapeut.

Nikdy som nad tým neprestala premýšľať, zaujíma ma tento smer, v škole ma bavili vždy potraviny, technológia potravín, chémia atď... Rada pracujem s ľuďmi, mám nejaké plány, ale úplne reálne neviem akým smerom by bolo najefektívnejšie sa vydať. Nechcem nejaký rýchlokvasený kurz o výžive.

Mám dva plány - buď jedna so spomínaných VŠ a potom si riešiť niečo svoje, alebo spolupráca (škôlky, školy...)

ALEBO

Ošetrovateľstvo Bc. , poprípade druhá maturita externe na zdravotníckej škole a potom špecializácia vo výžive.

Moja predstava je práca s ľuďmi (nemocnice, alebo poradentsvo vo výžive pre deti a mládež...), neviem či by som zvládla popri práci BA alebo Ostravu. Mám aj dieťa v predškolskom veku. Chcem byť v tomto smere skutočne dôveryhodná osoba a nie IG výživový poradca, vo všetkej úcte.

Ak máte niekto skúsenosti, alebo študujete - študovali ste, viete mi poradiť?

Eso v rukáve je nemčina, premýšľala som aj nad Ausbildung v AT ako Ernährungsberaterin, ale tam neviem koho berú a ako je to uznávané a čo preto treba urobiť, zatiaľ som to nepozerala.

Ďakujem za každú odpoveď.

anonym_2ed84c
Včera o 14:33

najskôr si zisti aké máš šance sa zamestnať s týmto odborom.
Na zdr. škole sa študuje tento odbor - v triede je 10 študentov, takže nie je veľká potreba pracovníkov s týmto odborom.

autor
Včera o 15:11
@anonym_2ed84c

najskôr si zisti aké máš šance sa zamestnať s týmto odborom.
Na zdr. škole sa študuje tento odbor - v triede je 10 študentov, takže nie je veľká potreba pracovníkov s týmto odborom.

@anonym_2ed84c ďakujem za odpoveď, podľa mňa sa s tým dá robiť veľa 🙂