Výber správnej vysokej školy pre kariéru vo výžive
Ahojte
Kedysi ma vzali na VŠ do Nitry na výživu ľudí, avšak odišla som do zahraničia.
Chcela by som sa prihlásiť na VŠ, chcela by som ísť týmto smerom , určite externe.
Rozhodujem sa medzi výživou ľudí v NR alebo fyziologická a klinická výživa v BA, poprípade ešte Ostrava - nutriční terapeut.
Nikdy som nad tým neprestala premýšľať, zaujíma ma tento smer, v škole ma bavili vždy potraviny, technológia potravín, chémia atď... Rada pracujem s ľuďmi, mám nejaké plány, ale úplne reálne neviem akým smerom by bolo najefektívnejšie sa vydať. Nechcem nejaký rýchlokvasený kurz o výžive.
Mám dva plány - buď jedna so spomínaných VŠ a potom si riešiť niečo svoje, alebo spolupráca (škôlky, školy...)
ALEBO
Ošetrovateľstvo Bc. , poprípade druhá maturita externe na zdravotníckej škole a potom špecializácia vo výžive.
Moja predstava je práca s ľuďmi (nemocnice, alebo poradentsvo vo výžive pre deti a mládež...), neviem či by som zvládla popri práci BA alebo Ostravu. Mám aj dieťa v predškolskom veku. Chcem byť v tomto smere skutočne dôveryhodná osoba a nie IG výživový poradca, vo všetkej úcte.
Ak máte niekto skúsenosti, alebo študujete - študovali ste, viete mi poradiť?
Eso v rukáve je nemčina, premýšľala som aj nad Ausbildung v AT ako Ernährungsberaterin, ale tam neviem koho berú a ako je to uznávané a čo preto treba urobiť, zatiaľ som to nepozerala.
Ďakujem za každú odpoveď.
najskôr si zisti aké máš šance sa zamestnať s týmto odborom.
Na zdr. škole sa študuje tento odbor - v triede je 10 študentov, takže nie je veľká potreba pracovníkov s týmto odborom.
@anonym_2ed84c ďakujem za odpoveď, podľa mňa sa s tým dá robiť veľa 🙂

najskôr si zisti aké máš šance sa zamestnať s týmto odborom.
Na zdr. škole sa študuje tento odbor - v triede je 10 študentov, takže nie je veľká potreba pracovníkov s týmto odborom.