icon

Výber vysokej školy. Ako neplytvať časom?

vannyvanny
18. feb 2025

Ahojte . Už dlho mám dilemu kam ísť na výšku , baví ma milión veci aj dosť veci mi ide . Momentálne podnikám takže by som to zavládla jedine externe ale zas nechcem stratiť 5-6 rokov na nejakej výške ktorá nemá potenciál do budúcnosti

evivb
18. feb 2025

Ja, kebyze zacinam od zaciatku, idem na logopediu.

queendixie
Autor odpoveď zmazal
izabela181
18. feb 2025

@vannyvanny tak nikdy nevieš, ako to bude v budúcnosti. Ja som vyštudovala po gympli sociálnu prácu, každý to podceňoval(akože aj ja som tam usla len preto, lebo sme ušli spolu s kamoskou a bolo ro síce náročnejšie ako som čakala, ale dokončila som ju), a teraz keď som mala 30, skončil mi rodicak a našla som si vďaka tej škole super prácu, ktorú môžem robiť len ak mám vyštudovaný priamo ten odbor 😊 možností je teraz veľa, ale ako vyššie píšu, logopedia môže byt fajn, alebo možno nejaká psychológia

danielahamar
18. feb 2025

Ja keby idem teraz, tak psychológiu. Keď som bola mladá učiť sa mi nechcelo a teraz, keď už mám nad 40, to už zmysel nemá 😔

vannyvanny
autor
18. feb 2025

@danielahamar aj ja rozmýšľam nad tým ale nepríde mi to také ľahké si nájsť po škole uplatnenie

danielahamar
18. feb 2025

@vannyvanny tam to chce veľa školení ešte mimo toho a keď som si to ja pozerala, skončila by som možno v 55🙄 škoda, neskoro som sa zobudila. Psychológov treba, toho by som sa nebála, že nebude práca.

zmrzlinka8
18. feb 2025

@danielahamar aj po 40 to ma zmysel.

euka210
18. feb 2025

@vannyvanny srandujes? Psychologov je strasne malo....u nas na vychode teda urcite. Taky kvalifikovany klinicky psycholog...ved len deti na vysetrenie cajaku 2-3mes co viem. Rovnako aj logopedov bude treba stale viac a viac.

ivangeline
19. feb 2025

Vacsinou je to aj tak hod so zavrwtymi ocami...

ninanikalova
20. feb 2025

@vannyvanny klinická psychológia je skvelá vec ako tu už píšu sama by som osobne šla tým smerom, avšak už o rok budem (snáď , držíme si palce ) Ing s technickým zameraním. Takže ako vidieť nepodarilo sa. Ale stále ten sníček mám, takže možno to príde po tejto VŠ.

hatsepset
20. feb 2025

Špeciálna pedagogika ☺️. Keby viem čo viem dnes tak si špecku urobím skôr, prípadne ak by logopedia nebola len denná a len v BA tak by som šla na logo tiež.