Výber vysokej školy: Biológia alebo fyzioterapia
Dobrý deň, mam dilemu čo sa týka vo výbere vysokých škôl. Som študentka gymnázia, maturujem biologia, chemia.. mojou prioritou je štúdium fyzioterapie, no bojím sa že pohorím na telesných skúškach. Športujem celý život, trénujem aj beh, aj plávanie, no nie som špičkový športovec. Preto ak to nevyjde hľadám ešte alternatívu. Rozmyslala som cisto nad odborom biológia, no neviem ci sa mi to studovat oplati. Maturujem sice aj z chemie, no nemám k nej az taký vztah. Osobne si myslim ze jej nerozumiem az tak ako by som jej rozumiet mala. Preto by som bola rada ak by ste mi poradili ci sa mi studium biologie oplati (prirodovedecka, komenskeho), neskor by som sa napriklad zamerala na molekulárnu biologiu alebo nieco take.. ako praca v labaku.
@any112 preco by si mala pohoriet na telesnej? Ved sa pozri, ake poziadavky ma konkretna skola a priprav sa na to. Je kopec studentov fyzio s nadvahou a uz na pohlad to nie su sportovci. Ja si podavam na externe fyzio tiez tento rok, mam 38 rokov a ani vo sne by mi nenapadlo sa obavat prijimaciek z tv
Šla by som cestou fyzio, nie čistej bio. Dala si prihlášky na viaceré školy. Kľudne aj nadstavbu, ak by si sa nedostala na výšku. Vieš si tú spraviť medzitým, získať už aj prax, skvelé základy.
Z biologičiek, čo poznám, sa väčšina vôbec nevenuje odboru a tie, čo áno, v polke štúdia šli do zahraničia na školy, lebo na SVK im nedávalo také možnosti, aké chceli.
(Sestra šla na fyzio nadstavbu, popri nej mala nejaké práce zamerané na prax, robila si veľa kurzov a keď skončila školu, ponuky sa hrnuli. Teraz pracuje u 2 súkromníčok naraz, ktoré jej prispôsobili harmonogram, má svojich klientov a premýšľa, že možno si dokončí aj tú výšku, aj keď jej to vôbec netreba, zarába rozprávkovo na niekoho, kto len teraz skončil školu. Takže nadstavba tiež cesta, niečo ako zadné vrátka).
@lucia245 presne. to treba ist do sveta , zeby uplatnenie genetika/ molekularka.viem co pisem. ..........

bilogia a co potom? akoze prirodne vedy? chces sa zamerat na vedu? labak nie je pre kazdeho, molekularku mam aj ja. a nepracujem v labaku.
fyzioterapia ma je podla mna lepsie platene