icon

Vybrať si gymnázium alebo strednú ekonomickú školu?

karinnovakova1
10. dec 2024

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či na VŠ financie,ekonomika, manažment je dobré gymnázium alebo skôr stredná škola ekonomicka.Moja dcéra je 9-ačka a nevie sa rozhodnúť či na gymnázium alebo ekonomickú pretože by veľmi chcela gymnázium ale nevieme či by bol presun na ekonomiku, manažment VŠ vhodný a taktiež uplatnenie po VŠ či by to nebolo ťažké začať na sebe pracovať s manažmentom a gymnázium , ekonomická stredná škola ju neláka kvôli prístupnosti.

zuzanna822
10. dec 2024

@karinnovakova1 ale pravdaze je gymnazium uplne ok. Polka z nas na vysokych skolach ma spoluziakov z hocijakych podivnych strednych skol a zvlada.

nairia
10. dec 2024

@karinnovakova1 ja som sla z gymnazia na EUBa a nemala som s tym nejaky problem. je tam vela matematiky, ktoru gymnazisti ovela lepsie chapu, pretoze ucivo na VS nadvazuje na to z gympla. na druhej strane sme my, gymnazisti, museli dobiehat uctoovnictvo, ktore ti z napr. obchodnej akademie mali v malicku. toto som asi ja tak vnimala ako najvacsie rozdiely. zvysok si treba proste odsediet a postudovat. co sa tyka uplatnenia po VS, nikto nehladel na strednu skolu, zaujimala ich VS a hlavne pracovne skusenosti. mnoho mojich spoluziakov dostali TPP vo firmach, kde brigadovali v posledných rocnikoch.

marketa7584
10. dec 2024

Moje divna stredna skola textilna, ktera uz ani neexistuje byla ukoncena VS na ekonomce v Brne..a nikdo strednu skolu teda urcite neresil

darinka27
10. dec 2024

Gymnázium ju dobre pripraví na takmer každý odbor, aj keby si svoje uplatnenie v budúcnosti v priebehu času rozmyslela. My sme na gympli mali dosť ekonómie aj matematiky.