icon

Výdavky na vysokoškoláka v Bratislave

29. sep 2025

Ahojte, aky je fiancny naklad na vysokoskolaka? Bratislava. Myslim, okrem poplakov v skole. Buduci rok idu moje dve deti, som sama tak neviem, ci to financne budem vediet utiahnut. Nech sa uz teraz pripravim trochu....

Strana
z3
anonym_7d0a1d
6. okt 2025
@natalka13

@anonym_7d0a1d co si cely mesiac jedol za cca 100€?

@natalka13 Áno, ak niekto nie je náročný, dá sa to. Do jedálne na internátr som takmer vôbec nechodil (raz som v nej chytil salmonelu), jedol som dvakrát/trikrát denne. Na raňajky som mal jogurt, na obed pečivo s nejakou nátierkou a na večeru buď sáčkovú polievku, nejaké sladké/slané pečivo, alebo vločky s mliekom. Taktiež, keď som bol raz za dva/tri týždne u rodičov, nabalili mi nejaké jedlo alebo mäsové konzervy. Do fastfoodov, reštaurácií, kaviarní, bufetov, prípadne fakultnej jedálne som ani nemal čas chodiť.

natalka13
7. okt 2025
@anonym_7d0a1d

@natalka13 Áno, ak niekto nie je náročný, dá sa to. Do jedálne na internátr som takmer vôbec nechodil (raz som v nej chytil salmonelu), jedol som dvakrát/trikrát denne. Na raňajky som mal jogurt, na obed pečivo s nejakou nátierkou a na večeru buď sáčkovú polievku, nejaké sladké/slané pečivo, alebo vločky s mliekom. Taktiež, keď som bol raz za dva/tri týždne u rodičov, nabalili mi nejaké jedlo alebo mäsové konzervy. Do fastfoodov, reštaurácií, kaviarní, bufetov, prípadne fakultnej jedálne som ani nemal čas chodiť.

@anonym_7d0a1d podobnu stravu by tu ziadna z nas pre svoje dieta nechcela.

autor
7. okt 2025
@natalka13

@natalka13 no, jedna vec je,.čo pre dieťa chces a druhá, čo si mozes dovoliť....

demografka
7. okt 2025
@anonym_autor

@natalka13 no, jedna vec je,.čo pre dieťa chces a druhá, čo si mozes dovoliť....

@anonym_autor vazne? tak s urcitym standardom stravy musis ratat, nemoze jest pecivo a sackove polievky, ale tak je to vas vyber... stale si vedia 2-3 baby spolu navarit a vyjde to lacno, 1x denne teple jedno v jedalni za 5e nie je vela a naje sa plnohodnotne, urcity standard to dieta musi mat, samozrejme moze si privyrobit na viac, ale nenechala by som dieta na pecive

anonym_7d0a1d
7. okt 2025
@natalka13

@natalka13 V mojom prípade bola mama spokojná, že mám vôbec čo jesť. V okolí poznám ľudí, ktorí vykonávajú ťažkú manuálnu prácu a v pohode vedia vydržať na jednom jedle denne,

natalka13
7. okt 2025
@anonym_7d0a1d

@natalka13 V mojom prípade bola mama spokojná, že mám vôbec čo jesť. V okolí poznám ľudí, ktorí vykonávajú ťažkú manuálnu prácu a v pohode vedia vydržať na jednom jedle denne,

@anonym_7d0a1d tak ste cela rodina nastavena na chudobnu a nezdravu stravu-vasa volba. ziadna matka by toto nemala dopustit.

krtko1313
7. okt 2025
@katkaseiner

@anonym_autor danovy bonus uz na vysokoskolakov nie je, vsak? je to smutne.. povedia si ze mozu na brigadu... jak keby boli tie brigady na kazdom rohu a akoby skoly boli holubniky...

@katkaseiner presne. Práveže daňový bonus by som dala od 15 - do 26rokov. Malé dieťa si oblečie, aj po súrodencovi,ale puberťák? Ja mám syna na internáte,stredná škola. V septembri nás stál 600 eur. Internát, strava,vreckové, predpísaná obuv, čipy, knihy, zrpš.....no des.

Strana
z3