Je vysoká škola v staršom veku zbytočná?
Poznate niekoho alebo ste vy sami šli 1. krat na vš v neskoršom veku? bavime sa o veku 25+ pripadne aj v 30,35… Je to podla vas uz zbytocne? A je skola stale zadarmo ci uz si ju clovek plati?
@deti95060810 pravda 🙂 hlavne ked o 10-20 rokov bude na slovensku dochod. vek aj 70
to hádam nie...ale myslím že 65 bude ako nič.
Moja kamoska začala študovať teraz, má 44.
Už iednue vysku má, ale chcela zmenu. V ročníku sú viacerí čo už majú cez 30 aj 40 rokov.
@pribinak Môžem sa opytať, čo išla študovať? 🙂 Je to skvele že sa chce človek stale posuvat, menit
Pred tyzdnom som mala 40… v maji statnicujem. Doma dve deti 3r a takmer 2r… Vsetko sa da. Drzim palce ;)
Ma ukončenú ekonomiku, prestalo ju to baviť. Študuje špeciálnu pedagogiku
Tiež som teraz začala. Keď skončím budem mat 43. To je stále cca 20 rokov do dôchodku, uvidím ako to bude 🤔
Ahoj, mama začala keď mala 32, za pásom jej odchádzal chrbát a blbá nikdy nebola, len pred 89 nebola vhodná na VŠ...spravila si EU v Bratislave externe, založila firmu...nikdy nie je neskoro.
Ja som nastupila na VŠ v 25ke. Teraz mam pred 40kou a zvažujem, že si spravím ešte minimálne volaku nadstavbu. A mala som vtedy 2 spolužiacky, ktoré mali deti v mojom veku, čiže ako moja mama cca 🙂 Nikdy nie je neskoro na vzdelávanie, pokiaľ máš na to chuť a čas.
ja poznám 50ročné a idem aj ja študovať pred 50tkou. A áno v odbore, v ktorom som, sa mi to oplatí
Ja som mala 38, keď som začala. Minulý rok som ukončila druhý stupeň VŠ. 🙂 Vek je len číslo. Začať môžeš aj päťdesiatke.
Som rada čo tu čitam , že aj v 40,50… Čo vas k tomu doviedlo? Ja mam len 22 a vravia mi že som premarnila roky že som mala ist, že prečo som neška a neskor to bude tažke, a skor sa človek nechyti
Vo vyššom veku som myslela že mas 50 + a nie 30. Ludia okolo 30 - 40 su medzi externistami bezne.
Teraz citam ze mas 22. To čo máš preboha ľudí okolo seba? V tomto veku este zacinaju aj na dennom
Mám 46 rokov, som v 1.ročníku VŠ, práve po skúškovom období. Pomaturitné štúdium som ukončila pred 3 rokmi a pokračujem teraz ďalej v štúdiu v mojom odbore.
@lili1313 No že som 2 roky minula už, mohla som už aj končit, im pride ze kym som mlada a kym nemam nejake zazemie tak mam ist, uzit si studentsky zivot, pre nich 25 je vela uz, ze ved uz sa do toho nedostanem, ze uz to bude tazsie, a podobne… Vraj bez vysokej sa nikde nedostanem, a ze cim skor tym lepsie, no ja este stale neviem smer takže nepojdem do toho len tak po hlave, hlavne aby titul bol…
@stvura tak vela šťastia prajem, nikdy nie je neskoro aj ja to vravim 🙂
@stvura fúha tak to si neviem predstaviť, študovať medicínu. Toľké roky. Čo plánuješ v budúcnosti? Ja som zostala pri ošetrovateľstve.
za mna 25+ nie je neskorsi vek... ja som 1x isla v 30tke a 3 detoch a teraz robim 2hu VS v 48r 🤪👍 nikdy nie je neskoro ak ju vyuzijes v praci
Ahoj, ja mám 24 a teraz som v prvom ročníku 😊 takisto som hneď po škole nevedela čomu sa chcem venovať a tiež do mňa hučali že musím hneď 😊 vôbec neľutujem že som šla neskôr
Ja mám 33 a mám už podanú prihlášku na druhú Vš. Nikdy nie je neskoro, vzdelávame sa celý život.
Ja mam 43 a podávam si prihlášku.
a je to zadarmo ked sa ide 1. krat aj v takom veku?
napriklad v 30tke
Ked som citala nadpis tak som čakala v starsom veku 40+ a nie 30tku . Vždy sa oplatí si urobit vzdelanie to ti nikto nezoberie a nikdy nevieš kedy sa ti zide.
Ahoj. Určite nikdy nie je neskoro. Radšej neskôr ako nikdy a potom ľutovať že si to aspoň nevyskusala. Ja budem mať 29 a tento rok budem končiť BC. A mam spolužiačky aj pred 50kou. 🙂
@lapersefona pre moje okolie je starši vek na vyšku aj 30 :D
Ano, denne je zadarmo
Mám 34, prvý ročník, externe, platila som 960 za 1 rok. Denné je zadarmo.

nikdy nie je neskoro... ani v 40tke...však do dôchodku čo - to využiješ.