Využívate kurzy odborného cudzieho jazyka kvôli práci?
Ahojte, zvažujem pôsobiť ako lektorka odbornej angličtiny - osobné aj online kurzy zamerané na HR, ekonomických pracovníkov (účtovníctvo, dane, obchod, marketing). Využívate kurzy odborného cudzieho jazyka kvôli práci? Ak áno, čo vám v nich chýba a čo by ste zmenili? Robím si prieskum, aby som ponúkla lepšiu kvalitu ako konkurencia a zároveň aby som zaradila do výučby to, čo klienti žiadajú. Pôjde o individuálne lekcie a ak bude záujem, tak aj firemné kurzy - ale tie nie online, osobné v priestoroch zamestnávateľa. Cena za individuálnu lekciu je nastavená u iných lektorov dosť vysoko, určite nechcem ísť pod cenu, preto potrebujem reálne zvážiť či bude záujem o takéto kurzy alebo nie. Som z okresného mesta, mimo BA/KE. Ďakujem za vaše názory a skúsenosti z praxe.
@anonym_autor Take kurzy su hlupost. Najlepsie je learning by doing. Aby to malo zmysel, musel by byt lektor z praxe s realnymi skusenostami v danej oblasti.
Máš už skúsenosť s doučovaním? Učením jazykov?
@radkaradix áno, popri práci som pred materskou učila študentov. Mám vyštudované učiteľstvo jazykov, ale do školy nechcem ísť učiť.
@radkaradix áno, popri práci som pred materskou učila študentov. Mám vyštudované učiteľstvo jazykov, ale do školy nechcem ísť učiť.
@anonym_autor tak potom by si mala vediet, ci bol o taketo kurzy zaujem, ked si ucila.. podla mna velmi nie :/ lebo ti, co potrebuju anglinu do prace, zvycajne nevedia ani tie zaklady, cize najviac idu podla mna kurzy pre vecnych zaciatocnikov.
Už mi tu ponúka podobné témy. Vidím, že to nie je úplne najlepší biznis plán, asi ostanem pri klasickej výučbe - študenti a tzv. veční začiatočníci, príp. prípravy na maturitu... Chcela som aj niečo iné, ale asi by to bolo skôr trápenie.
No tak na specialnu anglictinu zameranu na urcite odbory Ti nestaci vystudovane ucitelstvo. Tam treba mat znalosti z tej danej oblasti, prakticke. Ja poznam jazykovku, kde vyucuju rozne specialne biznis anglictiny. Napriklad tam uci lektor, pravnicku anglictinu a je sam pravnik s praxou, tak isto maju takto ekonoma.
Už mi tu ponúka podobné témy. Vidím, že to nie je úplne najlepší biznis plán, asi ostanem pri klasickej výučbe - študenti a tzv. veční začiatočníci, príp. prípravy na maturitu... Chcela som aj niečo iné, ale asi by to bolo skôr trápenie.
@anonym_autor ti, ktori musia komunikovat odborne, maju dobru znalost anglictiny (cize odbornu slovnu zasobu maju castokrat vo svojom odbore aj vystudovanu)+ naucia sa aj sami, kedze je to pre nich nevyhnutnost. Plus si nemyslim, ze by si dokazala pokryt spektrum odborneho jazyka z roznych sfer, kedze inu odbornu anglictinu budu mat strojari, inu automobilari, etc., i ked stale pojde o obchodnu anglictinu napriklad....

Máš už skúsenosť s doučovaním? Učením jazykov?