Za čo zodpovedá školiteľ záverečnej práce?
Za čo všetko vlastne on zodpovedá a má na starosti?
@blazargandalf a za čo by mal zodpovedať? Veď prácu robíš ty,ty zodpovedás za to,ako ju spravíš,aké zdroje použijes a ako ju odprezentujes. Skolitel tá má len usmerniť poprípade opraviť ako to uzná za vhodné. VŠ už nie je ZŠ ani SŠ,už za seba zodpovedás sama. Aj za svoju prácu a celé studium
Mal by vedieť v rámci možností poradiť, nasmerovať ako by možno bolo najlepšie sa k téme postaviť. Ale to je asi tak celé. Ja som mala rovnakého školiteľa záverečnej práce pri bc a mgr štúdiu, a v podstate som mala len úvodnú konzultáciu. Prebehli sme nejaké základy, povedala som ako to chcem spracovať, poskytla som akú literatúru chcem použiť, on mi to schválil. Pár týždňov pred odovzdaním mi ju prešiel a len upozornil na pár drobností. Ale záleží od školiteľa, niektorí spolužiaci museli chodiť na konzultácie každú chvíľu. Mne vyhovovalo, že som si to mohla spraviť viac menej podľa seba.
@blazargandalf akurát by mal skolitel mať vypísané témy,ku ktorým dokážeš nájsť zdroje. Neviem aku odbor študuješ tak podľa toho. Ale ak si tému vyberieš sama,nie z tých vypísaných tak je to cele už len na tebe. Ty si musíš byť istá že máš dostatočný prehľad a tiež dostatočne zdroje z kt budeš čerpať. Ale to si treba zisťovať dopredu a aj u tém,kt vypisuje skolitel. To je len taká rada aby si v polke neprišla na to,že si si vybrala zlú tému a čo s tým teraz 😉
Tak ja to vidím tak (ako študent, aj ako vedúca záverečnej práce), že záverečná práca je čiastočne vizitkou aj vedúceho a je aj v jeho záujme, aby bola odovzdaná práca kvalitná…nemyslím tým, že ju má napísať, ale mal by komunikovať (spôsob a ako často je na dohode), usmerniť študenta, poradiť, prácu skontrolovať a potom záleží od charakteru práce… u nás tvorí podstatnú časť práce experimentálna časť, kde je teda nutné (hlavne ak sa bavíme o bakalároch), aby vedúci pomohol s návrhom experimentov, zaučil, zabezpečil všetko potrebné, ak je potrebné dohodol spoluprácu s inými odborníkmi atď.… a teda potom napísať posudok a dohodnúť oponenta…
@blazargandalf Skolitel vypise temu v oblasti, v ktorej by mal byt co najlepsie zorientoavny. A potom uz hodne zavisi na konkretnom studentovi, lebo ten by mal skolitela navstevovat a konzultovat. Ak sa student flaka, tak urcite nie je povinnostou skolitela behat za studentom, aby laskavo zacal nieco robit.
@lindous prosim ta v akom odbore si školiteľ? priateĺ zhána v oblasti verejneho zdravitnictva

V podstate nič. Si na VŠ a dospelá, všetko je v tvojich rukách a tvoja zodpovednosť. On je len ako konzultant - poradca.