icon

Začali by ste ako 45-ročná študovať odbor praktická sestra?

8. jan 2026

Štúdium po 45. Praktická sestra

Strana
z2
huxy
10. jan 2026
@summer138

@anonym_242a28 na služby 1000ku v čistom východne Slovensko. Ale makáš 14 -15 služieb 12tiek do mesiaca, denne nočné

@summer138 tak ale to je nástupný plat, nie? Každým rokom,podľa dĺžky praxe sa to postuone zvyšuje (aj keď minimálne), plus sviatky, víkendy niečo spravia

lapersefona
10. jan 2026

Rob to co ti kaze v tomto prípade srdce . Evidentne si typ ktorý chcem pomáhať iným. Takže neváhaj a určite si posli prihlasku

denithestrange1993
10. jan 2026

@anonym_autor mas pred sebou este tak minimalne 20rokov prace,tak ak v tom vidis zmysel chod do toho. Sestier je malo a bude ich treba cim dalej tym viac,ak sa uchytis nebude sa musiet nikdy bat o pracu,prave naopak budes si moc vyberat kde chces pracovat.

summer138
Včera o 09:17
@denithestrange1993

@anonym_autor mas pred sebou este tak minimalne 20rokov prace,tak ak v tom vidis zmysel chod do toho. Sestier je malo a bude ich treba cim dalej tym viac,ak sa uchytis nebude sa musiet nikdy bat o pracu,prave naopak budes si moc vyberat kde chces pracovat.

@denithestrange1993 praktická sestra nie je “zdravotná” sestra. O praktické sestry na trhu práce nie je až taký záujem. Berú k zubárom väčšinou a do nemocnice, k nám do nemocky, len na služby. Kamarátke, praktická, mala 11 rokov zmluvu, po materskej chcela nastúpiť na 8čky, tak jej dali výpoveď.

summer138
Včera o 09:20
@huxy

@summer138 tak ale to je nástupný plat, nie? Každým rokom,podľa dĺžky praxe sa to postuone zvyšuje (aj keď minimálne), plus sviatky, víkendy niečo spravia

@huxy hej spravia, ale robíš aj robotu sanitárky, aj zaskakuješ do kuchynky ak je treba a aj preberáš niektoré sesterské výkony. No je to úplný mišung. Dievča pre všetko :/

huxy
Včera o 09:31
@summer138

@huxy hej spravia, ale robíš aj robotu sanitárky, aj zaskakuješ do kuchynky ak je treba a aj preberáš niektoré sesterské výkony. No je to úplný mišung. Dievča pre všetko :/

@summer138 viem ako to chodí, keďže som tiež PS, a ano, pomáhaš aj sanitárke, sestre, ale u nás je to vzájomné (teda všade sa najdu výnimky). Ak k tomu niekto nemá vzťah, tak nech o tom ani nerozmýšľa. Ale zas ak ten vzťah má, tak postupne sa človek môže aj tou výplatou posúvať hore, popr.si spraviť ešte aj VŠ.

lucicek1
Včera o 13:59

@anonym_autor ano začala by som do dôchodku ešte ďaleko 😉

anonym_27bf13
Včera o 14:15

Ja studujem prekticku sestru druhy rocnik. Mam 49 rokov, a b triede nie som najstarsia.. Smelo do toho.

anonym_d09cae
Včera o 14:27

@anonym_autor Ahoj. Aj ja by som veľmi rada pracovala v zdravotníctve. Bol to môj sen, len keď prišlo na výber školy, tak mi preplo v bedni a zvolila som inú. Vyštudovala, spravila som si VŠ. Cítim, že to bol omyl a ľutujem, že som nešla do zdravotníctva. A tiež mi veľakrát napadlo, že by som išla študovať. Aj tu na MK je skupina, kde sú baby čo si robia externe školu. Mám 38 rokov, dve deti väčšie (cca 10 rokov) a aktuálne som na materskej dovolenke. A rozmýšľam, že práve toto je obdobie kedy by bolo najlepšie štúdium. Lebo popri bežnej práci si to neviem predstaviť - keďže treba chodiť na prax. Uvažujem o tom, lenže bolo by to pre mňa veľkú vystúpenie z komfortnej zóny a neviem či som na to pripravená 😀

Strana
z2