Zanechanie štúdia na vysokej škole
Ahojte, potrebovala by som radu..
Zapísala som sa tento rok na vysokú školu (predmety už mám v AIS a rozvrh), ale nakoniec som sa rozhodla nenastúpiť. Škola odo mňa chce teraz list o zanechaní štúdia.
Nechcem, aby sa to počítalo ako rok „odštudovaný“, lebo som fakt ešte nezačala naplno študovať. Len ma mätie, že mi píšu o tento dokument... mám pocit, že tým automaticky „berú“ rok.
Vie niekto z vlastnej skúsenosti, ako to funguje? Po odoslaní listu sa mi ten rok počíta alebo nie?
Vďaka moc za rady!
Podla mna si studentkou od zapisu, cize za ti to bude ratat ako odstudovany rok
@xkarolina mozno sa da prerusit studium, aby sa ti to nepocitalo?
@xkarolina mozno sa da prerusit studium, aby sa ti to nepocitalo?
@simsalabim na pozastavenie treba mat vazne dovody a pisomnu ziadost dekanovi + tak ci tak sa jej rok bude ratat
Stiahni si tlacivo o ukonceni studia a odnes na studijne resp referentke to si obvolaj alebo do podatelne skoly 🙂 tiez som tam chodila len tyzden a rozmyslela som si to
@xkarolina nerozumiem, ako kde by sa to malo rátať ako odštudovaný rok 🙂 Ale z vlastnej skúsenosti, bola som na zápise na školu (ešte som neplatila školné) a 3 dni na to, som musela štúdium zanechať. Povedali mi, že mám poslať tento dokument o zanechaní, poslala som, a všetko vybavené. O rok som sa prihlásila do školy akoby nič...
@xkarolina nerozumiem, ako kde by sa to malo rátať ako odštudovaný rok 🙂 Ale z vlastnej skúsenosti, bola som na zápise na školu (ešte som neplatila školné) a 3 dni na to, som musela štúdium zanechať. Povedali mi, že mám poslať tento dokument o zanechaní, poslala som, a všetko vybavené. O rok som sa prihlásila do školy akoby nič...
@curlie Ale u teba sa asi jednalo o platene studium. Autorka asi pise o statnej VS. Tam studium teraz zacina a studenti sa zadavaju do spolocneho softwaru pre vsetky VS. Odtial dojde info aj na soc.poistovnu, ze student pokracuje v studiu a rodic pobera dalej pridavky. Ak autorka je uz tam zadana, asi sa neda nic robit, VS na nu zoberie poplatok a akoby jej prepadol rok studia zadarmo. Tak tomu rozumiem ja, ale mozno sa mylim.
@curlie Ale u teba sa asi jednalo o platene studium. Autorka asi pise o statnej VS. Tam studium teraz zacina a studenti sa zadavaju do spolocneho softwaru pre vsetky VS. Odtial dojde info aj na soc.poistovnu, ze student pokracuje v studiu a rodic pobera dalej pridavky. Ak autorka je uz tam zadana, asi sa neda nic robit, VS na nu zoberie poplatok a akoby jej prepadol rok studia zadarmo. Tak tomu rozumiem ja, ale mozno sa mylim.
@ivana11155 ahaaa, chápem 🥹 Ďakujem za vysvetlenie 🤗

@xkarolina keďže už si zapísaná na štúdium, tak sa ti rok počíta. Rozmyslieť si si mala v čase, kedy ti prišiel list o prijatí na štúdium a zápisom na štúdium. To sú cca 2 mesiace.