Zanechanie štúdia na vysokej škole
Ahojte,
som v treťom ročníku Bc, o chvíľu mám štátnice a pod. a rozhodla som sa zanechať štúdium. Ide mi ale o to, dokedy budem mať status študenta, ak sa na štátne skúšky neprihlásim a BP neodovzdám?
Vďaka za odpovede 🙂
Ja by som to aspon skusila. Na druhy termin to isto das. My sme mali velmi neprijemnu udalost v rodine po mojej prvej skuske, na dalsej som uplne pohorela, lebo som bola psychicky niekde uplne ine. V auguste som zostatnicovala. Mgr. som napisala diplomovku na acko za mesiac, za dalsie 2 som sa nabiflila na statnice a to popri plnom uvazku. Ale ano, keby ma manzel a mamina neprehovorili, tiez by som tam nesla. Nezahadzuj to, aspin to vyskusaj.
@lenocka753 status studenta ako taky-stat za teba plati atd mas do konca 31.8 .
Isic nam tretiakom a piatakom za mojich cias(9 r dzadu) zablokovali na konci juna a nikto sa viac s nami nebavil ze mame opravne alebo co…
Ak mas vsetky skusky a chyba ti len bakalarka a statnice tak ta nevyhodia ale ides do medzirocnika.
Ved ju oprav a aspon za nu dostan kredity budes mat nizsie skolne a len statnice si dorob o rok🙂
Ale mohli sa uz zmenit veci🙂
A prepac za tvoje ,,ospravedlnenie ze si nestihla alebo nestihas,, je to pokrytecke. Rocne VS vychrlia 10 000 studentov co chodia do roboty studuju maju frajerky/rov dokonca deti a ti to stihaju/li a ty nie? To len aby sa nelutovala lebo v zivote to tak fungovat nebude😃
@lenocka753 ani za nič neskonči.Treba to už dobojovat aspoň vyskúšať s akýmkoľvek vysledkom
@lenocka753 môžeš si požiadať o medziročník, prácu odovzdáš budúci rok. Možno budeš môcť ísť na štátnice aj bez nej, záleží od školy, alebo budúci rok. Nebudeš prvá na škole 🙂
@lenocka753 nemohla som si precitat vsetky tvoje prispevky, pretoze su uz zmazane, ale suhlasim (ciastocne) s prispevkami nadomnou. Ak by si to ani neskusila, tak je to skoda vsetkej tej namahy ktoru si vynalozila doteraz. Nehovorim ze to musis skusit hned, ale ako radia dievcata - informuj sa na skole o moznosti predlzenia studia, aby si mohla ist na statnice o rok. Najma sa ale poriadne vyspi, aspon dve noci po sebe - neviem co sa deje, ale z diskusie mam pocit ze si vyhorena/unavena/vystresovana. Najskor sa postaraj o seba, najedz sa, vyspi sa, a potom sa na to pozri s chladnou hlavou.
Ak chces, napis mi PM.
No ak si končiaca, tak status študenta končí dňom štátnice... ak to bude napr. 6.5., tak 6.5. už študentkou nebudeš (samozrejme po úspešnom absolvovaní), ak však zanecháš štúdium nejako oficiálne... tak to neviem ako riešia, ale ako končiacej ťa určite do 31.8. nenechajú..
ja som síce bola externistka, ale štátnicovala som s dennými a keď si prišli po potvrdenie o úspešnej štátnici, tak im pani rovno povedala že majú neviem koľko dní na to, aby sa prihlásili na úrad práce, keďže študentmi už nie sú...
a v letnom semestri pred štátnicami toho už nie je veľa....lebo jednak učenie, práca aj všetko.... síce som tvoje odpovede nevidela, lebo sú zmazané, ale neverím, že je to niečo nezvládnuteľné...
ja som na práci makala a popri tom normálne chodila na 8 hodín do roboty, prerábali sme dom a tiež som sa učila na štátnice..... spolužiačka mala 2 malé deti a do týždňa dokázala opraviť prácu, ktorú jej školiteľa ohodnotila ako nepoužiteľnú a povedala jej, že má všetko zle... a to nám neblo všetko jedno, lebo sme si platili školné cez 800€, takže sa každý snažil, aby tie peniaze nevyšli nazmar...
tých posledných pár mesiacov treba vydržať... možno nie teraz, ale určite raz budeš ľutovať že si vtedy nezaťala zuby a stratila 3 roky...