Práca zdravotnej sestry v Londýne
Ahojte, premyšľam nad pracou zdravotnej sestry v UK, napr. v Londýne. Chcela by som začať napr. v nejakom Domove sociálnych služieb, alebo v ambulancií. Poraďte, s čím začať? Čo všetko k tomu, aby som tam mohla pracovať, potrebujem? Potrebujú tam aj Diplomovanú všeobecnú sestru? Prosím, poraďte. Za radu vopred ďakujem. ❤️❤️❤️❤️
@ladylillith a mas status v UK ? lebo teraz uz nie je vobec jednoduche tam ist pracovat kvoli vizam brexitu atd
@mamina7070 veď preto sa pýtam, čo všetko potrebujem. Aby som si to vedela vybaviť. Strašne by som tam chcela ísť žiť a pracovať. ❤️
@summer138 aha, myslela som si, že sa v takýchto zariadeniach starajú o seniórov tak, ako my tu na SK.
Odporúčam aj Severné Írsko (patrí k UK) a ceny ubytovania oproti Londýnu nie sú až tak vysoké. Domov seniorov viem odporučiť Massereene Manor v Antrime. Je tam viac domovov, patrí to jedného Group. Skvelý kolektív ľudí tam je. 🙂 Len žiaľ ohľadne trvalého pobytu tam neviem čo sa už vybavuje :/ treba pozrieť stránky jobs&benefits či tam sú nejaké smernice čo a ako 🙂 držím palce 😊
@ladylillith toto je zaklad
Na získanie tohto druhu víza uchádzač musí preukázať, že:
má pracovnú ponuku – garantom ratifikovaným Ministerstvom vnútra – na kvalifikačnej úrovni požadovanej zamestnávateľom pôsobiacim v Spojenom kráľovstve;
má zabezpečený minimálny mzdový prah (t.j. 25.600 britských libier alebo funkčnú sadzbu za ich konkrétnu prácu, pričom z dvoch súm sa berie do úvahy vyššia čiastka);
má znalosť anglického jazyka na stredne pokročilej úrovni B1 (v rámci stupnice spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky).
ak je praca v NHS tak je potom zrychleny postup ale zakladne podmienky musia byt splnene
@ladylillith
@oslo1 je zdravotná sestra v UK myslím a ak sa nemýlim, má tamojšie vzdelanie, pretože slovenské tam neakceptujú. Ale určite napíše viac.
Som Tu cez 20 rokov.
Vzdelanie mam Slovenske, specializacie a kurz ucenia z UK.
Budes potrebovat Bachelor degree, alebo aspon diploma.
@oslo1 tým, že som Diplomovaná všeobecná sestra,mam aj diplom. Bude stačiť tento diplom? Budem ho musieť dať preložiť? Počula som niečo a neviem, či je to pravda. Bude treba aj nejake potvrdenie z mojej školy, kde som študovala o tom, že som kompetentná vykonavat prácu sestry v zahraničí? Za odpoveď vopred ďakujem. ❤️
Budes potrebovat vypis ucebneho planu. Spolu s diplomom a absolvenskou skuskou si to musis dat uradne prelozit.
Neviem, ci ti diploma Bude dtacit, mne pred 20 rokmi stacil.
https://www.nmc.org.uk/registration/joining-the...
Tu si kukni, lebo Tu SA budes musiet registrovat.
Teraz som pozerala, diploma by ti mala stacit.
Potrebujes si urobit IELTS
@oslo1 A predpokladám, že budem musieť dať preložiť diplom do angličtiny. A čo to potvrdenie zo školy a spôsobilosti prace v zahraničí? Za odpoveď vopred ďakujem. ❤️
Ano , vsetko music byt uradne prelozene, aj ten transcript.
Potvrdebie zo skoly a Tu posobilost som nepostrehla.
Ale ja som tiez mala nejake take tlacivo. Uz si nepamatam, ako sa volalo.
@oslo1 tomu nechápem. To je test spôsobilosti?? To budem musieť hneď zaplatiť? Ale ja mám európsku kvalifikáciu, kedže Slovensko patri do EÚ. Čize test spôsobilosti asi potrebovať nebudem. Či sa mýlim??
Toto ti neporadim, lebo ja poznam len Filipinske sestricky, co si toto vsetko musia urobit, ked sem pridu.
Tu je o tom viac napisane:
https://www.rcn.org.uk/Get-Help/Member-support-...)
Najlepsie je, ked si do NMC zavolas a opytas sa.

@ladylillith ahoj kamarátka pracovala 10 rokov v Bedforde, Londýn je príšerne drahý na ubytovanie tak si to zváž. Pracovala v domove dôchodcov 10 rokov, ale sťahuje sa naspäť. Mimochodom má Bc Osetrovatelstvo a robila manažéra, riadila oše činnosť nakoľko ako JEDINÁ mala nejakú školu v zdravotníctve, tam máš nastarosti ľudí z ulice, opatrovatelia nemajú kurzy - vzdelanie, všetko ich učíš.