Aké sú prejavy intolerancie na lepok?
Ahojte, oficialne nemam potvrdene odbermi ani endoskopiou celiakiu, napriek tomu mam zvlastne prejavy a lekar mi povedal, ze to bude intolerancia na lepok. Nechudnem vsak, ani nemam hnacky. Ale prejavy intolerancie mate vy? Dakujem za vase skusenosti 🙂.
@anonym_autor ked robia endoskopiu, tak robia testy na celiakiu automaticky ci treba o to ziadat. to ma zaujima.
@anonym_autor ked robia endoskopiu, tak robia testy na celiakiu automaticky ci treba o to ziadat. to ma zaujima.
@balerina2025 mne to robili vzdy automaticky, cize podla mna je to sucastou. Ale lekár mi povedal, že aj keby mi nevyšla celiakia, že mám pravdepodobne intoleranciu na lepok - ja mam naduvanie, krce, nevolnost, bolesti brucha celeho, bolesti hlavy, unava, mozgova hmla, ekzemy a anemia.
@anonym_autor tiež nemám nič potvrdene a už mesiac nejem lepok.. u mňa to boli neznesiteľné kŕče, obrovské nafúknuté brucho, časté bolesti hlavy, unava, kašeľ ako keby alergia len tak jednorazovo vacsinou pri spánku a pupaky na tvári..vlastne až teraz som si uvedomila ze posledne týždne mam peknú pleť bez extra starostlivosti. 😅 posledne mesiace riedka stolica..ako som to vysadila všetko sa upravilo..
ak ti robili tie vysetrenia tak isto zistovali aj celiakiu a to by videli a potvrdili aj stadium.
ak chces si dat robit testy na potravinove intolerancie tak si ich mozes zaplatit v labakoch ponuka je siroka ale teda klidne to moze byt aj na uplne inom podklade ako intolerancia
eliminacnu dietu si skusala? lebo to je zaklad
Presne to, co mas - naduvanie, nevolnost, bolest brucha, mozgova hmla. Lekar to odhadol spravne, ja mam tu istu diagnozu.
ak ti robili tie vysetrenia tak isto zistovali aj celiakiu a to by videli a potvrdili aj stadium.
ak chces si dat robit testy na potravinove intolerancie tak si ich mozes zaplatit v labakoch ponuka je siroka ale teda klidne to moze byt aj na uplne inom podklade ako intolerancia
eliminacnu dietu si skusala? lebo to je zaklad
@mamina7070 nemám to diagnostikované, endoskopiou sa celiakia nepotvrdila. Ani z krvi, ale obaja lekári mi povedali, ze to vobec nie je smerodajne. Že kopec ľudí má intoleranciu na lepok - tzv. gluténovú intoleranciu bez testov. Aktuálne začínam vylučovať resp. minimalizovať lepok, tak uvidíme.
@mamina7070 nemám to diagnostikované, endoskopiou sa celiakia nepotvrdila. Ani z krvi, ale obaja lekári mi povedali, ze to vobec nie je smerodajne. Že kopec ľudí má intoleranciu na lepok - tzv. gluténovú intoleranciu bez testov. Aktuálne začínam vylučovať resp. minimalizovať lepok, tak uvidíme.
@anonym_autor napriklad chudnutie, krce v bruchu, tazka anemia, nechutenstvo, tazkosti pribrat hoc len kilo, ubytok svalovej hmoty, unava, caste vycerpanie. Dietou prestali bolesti a krce v bruchu,ostatne ostalo.

@anonym_autor migrena roky, po vysadeni lepku asi o 90% lepsie, naduvanie a krce, nocna nadcha