icon

Aké sú prejavy intolerancie na lepok?

18. júl 2025

Ahojte, oficialne nemam potvrdene odbermi ani endoskopiou celiakiu, napriek tomu mam zvlastne prejavy a lekar mi povedal, ze to bude intolerancia na lepok. Nechudnem vsak, ani nemam hnacky. Ale prejavy intolerancie mate vy? Dakujem za vase skusenosti 🙂.

zabka79
18. júl 2025

@anonym_autor migrena roky, po vysadeni lepku asi o 90% lepsie, naduvanie a krce, nocna nadcha

balerina2025
18. júl 2025

@anonym_autor ked robia endoskopiu, tak robia testy na celiakiu automaticky ci treba o to ziadat. to ma zaujima.

autor
18. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor ked robia endoskopiu, tak robia testy na celiakiu automaticky ci treba o to ziadat. to ma zaujima.

@balerina2025 mne to robili vzdy automaticky, cize podla mna je to sucastou. Ale lekár mi povedal, že aj keby mi nevyšla celiakia, že mám pravdepodobne intoleranciu na lepok - ja mam naduvanie, krce, nevolnost, bolesti brucha celeho, bolesti hlavy, unava, mozgova hmla, ekzemy a anemia.

sandra49
18. júl 2025

@anonym_autor tiež nemám nič potvrdene a už mesiac nejem lepok.. u mňa to boli neznesiteľné kŕče, obrovské nafúknuté brucho, časté bolesti hlavy, unava, kašeľ ako keby alergia len tak jednorazovo vacsinou pri spánku a pupaky na tvári..vlastne až teraz som si uvedomila ze posledne týždne mam peknú pleť bez extra starostlivosti. 😅 posledne mesiace riedka stolica..ako som to vysadila všetko sa upravilo..

mamina7070
18. júl 2025

ak ti robili tie vysetrenia tak isto zistovali aj celiakiu a to by videli a potvrdili aj stadium.

ak chces si dat robit testy na potravinove intolerancie tak si ich mozes zaplatit v labakoch ponuka je siroka ale teda klidne to moze byt aj na uplne inom podklade ako intolerancia

eliminacnu dietu si skusala? lebo to je zaklad

zorienka28
18. júl 2025

Presne to, co mas - naduvanie, nevolnost, bolest brucha, mozgova hmla. Lekar to odhadol spravne, ja mam tu istu diagnozu.

autor
18. júl 2025
@mamina7070

ak ti robili tie vysetrenia tak isto zistovali aj celiakiu a to by videli a potvrdili aj stadium.

ak chces si dat robit testy na potravinove intolerancie tak si ich mozes zaplatit v labakoch ponuka je siroka ale teda klidne to moze byt aj na uplne inom podklade ako intolerancia

eliminacnu dietu si skusala? lebo to je zaklad

@mamina7070 nemám to diagnostikované, endoskopiou sa celiakia nepotvrdila. Ani z krvi, ale obaja lekári mi povedali, ze to vobec nie je smerodajne. Že kopec ľudí má intoleranciu na lepok - tzv. gluténovú intoleranciu bez testov. Aktuálne začínam vylučovať resp. minimalizovať lepok, tak uvidíme.

anonym_8b2aff
18. júl 2025
@anonym_autor

@mamina7070 nemám to diagnostikované, endoskopiou sa celiakia nepotvrdila. Ani z krvi, ale obaja lekári mi povedali, ze to vobec nie je smerodajne. Že kopec ľudí má intoleranciu na lepok - tzv. gluténovú intoleranciu bez testov. Aktuálne začínam vylučovať resp. minimalizovať lepok, tak uvidíme.

@anonym_autor napriklad chudnutie, krce v bruchu, tazka anemia, nechutenstvo, tazkosti pribrat hoc len kilo, ubytok svalovej hmoty, unava, caste vycerpanie. Dietou prestali bolesti a krce v bruchu,ostatne ostalo.

tracka
18. júl 2025
@zabka79

@anonym_autor migrena roky, po vysadeni lepku asi o 90% lepsie, naduvanie a krce, nocna nadcha

@zabka79 presne u mňa 22 rokov migrena a potom vyradený lepok a oveľa lepšie