Ako riešiť nepriaznivé reakcie na potraviny u detí?
Ahojte, chcem sa vás opýtať ako ste postupovali pri zavádzaní alergénov a nových potravín ak sa objavila nežiadúca reakcia. Moje dieťa malo výraznú reakciu po zavedení vajíčka, keď som volala doktorke tak povedala že to preberieme na najbližšej poradni, čo je až v polovici augusta. Neopýtala som sa či dovtedy nič nové neskúšať alebo aký je postup. Ako ste to mali vy? Robili vám najprv nejaké testy? Poslala vás niekam obvodná?
Dala si hned cele vajicko prvykrat?
@anonym_autor postup je taký, že naďalej pridávas nové veci, len už nedáš vajicko
@anonym_autor nám pediater hovoril, že keď bola reakcia, vynechať a skúsiť zase po určitom čase. Nové veci pridávat aj naďalej. S malým som bola už na alergologii skrz strukovín ale už ma 2,5 roka.
Nedala som hneď celé vajíčko, žltko znášala ok a na bielok mala reakciu. Skúsila som po mesiaci opäť a reakcia bola intenzívnejšia. Je mi jasne že vajíčko dovtedy nedávať skôr ma zaujímali ďalšie potraviny, orechy a podobne. Ďakujem za rady 😊
vynechaj vajicko a normalne pokracuj v zavadzani dalsich potravin. inak pozor na to, lebo vajicko sa nachadza v roznych potravinach ako chlieb, cestoviny...

No dovtedy nebudete jest vajicko.