icon

Ako riešiť nepriaznivé reakcie na potraviny u detí?

23. júl 2025

Ahojte, chcem sa vás opýtať ako ste postupovali pri zavádzaní alergénov a nových potravín ak sa objavila nežiadúca reakcia. Moje dieťa malo výraznú reakciu po zavedení vajíčka, keď som volala doktorke tak povedala že to preberieme na najbližšej poradni, čo je až v polovici augusta. Neopýtala som sa či dovtedy nič nové neskúšať alebo aký je postup. Ako ste to mali vy? Robili vám najprv nejaké testy? Poslala vás niekam obvodná?

anonym_8d4ff0
23. júl 2025

No dovtedy nebudete jest vajicko.

sisa_s
23. júl 2025

Dala si hned cele vajicko prvykrat?

luliu
23. júl 2025

@anonym_autor postup je taký, že naďalej pridávas nové veci, len už nedáš vajicko

miskamisiq
23. júl 2025

@anonym_autor nám pediater hovoril, že keď bola reakcia, vynechať a skúsiť zase po určitom čase. Nové veci pridávat aj naďalej. S malým som bola už na alergologii skrz strukovín ale už ma 2,5 roka.

autor
23. júl 2025

Nedala som hneď celé vajíčko, žltko znášala ok a na bielok mala reakciu. Skúsila som po mesiaci opäť a reakcia bola intenzívnejšia. Je mi jasne že vajíčko dovtedy nedávať skôr ma zaujímali ďalšie potraviny, orechy a podobne. Ďakujem za rady 😊

kacena4
23. júl 2025

vynechaj vajicko a normalne pokracuj v zavadzani dalsich potravin. inak pozor na to, lebo vajicko sa nachadza v roznych potravinach ako chlieb, cestoviny...