icon

Ako sa prejavila u vašich deti alergia na kravské mlieko?

annamivo
30. nov 2020

Ahoj žienky, tie ktoré máte skúsenosti s touto alergiou, ako sa u vás/ vašich detí prejavuje? Dnes mi volala dr, že synovi krvné testy potvrdili alergiu na kravské mlieko. Občas zvracia ( niekedy raz za týždeň, inokedy aj mesiac nič) v 95% to jedlo ale neobsahuje mlieko ,napr mu vadí kôrka na jablku v ústach. Alebo to vôbec nemá súvis z jedlom, dá si hlbšie do úst zubnú kefku atd( celkovo väčšina prípadov zvracanie u neho bolo že mu zabehlo, alebo bolo v jedle niečo čo tam byť nemalo, kôrky atď) ... Iné prejavy nemá.

limetka69
30. nov 2020

a kolko ma rokov? my sme to riesili ked mal par tyzdnov, mal ekzem, a strasnu smradlavu ciernu stolicu, vela plakal. alergia na bielkovinu kravskeho mlieka vymizla okolo troch rokov, supky neznasa, ma 4,5 a tiez sa povracia ked ho donutia v skolke zjest nejake strukoviny, zo zubnej kefky napina aj mna

cloviecka
30. nov 2020

U nás vracaním...

annamivo
autor
30. nov 2020

@limetka69 má 4,5 r. On nemá žiadne ekzémy áno iné tráviace ťažkostí. Stolica pravidelna, miluje krupicu, smotanové omáčky a nikdy sa mi z nich nepozvracal. Bol kojeny do 2 rokov, mlieko z fľaše nepil nikdy, prešli sme rovno na pohár, ale mlieko nejak extra nepije, iba kyslé - toho sa nevie nasýtiť. Ale má rád aj syry a jogurty, z tých tiež nič.

@cloviecka ako často zvracal? Alebo po akom jedle?

limetka69
30. nov 2020

@annamivo tak podla mna nema alergiu na mlieko, ma hnacky?

annamivo
autor
30. nov 2020

@limetka69 nie nehnačkuje, ja si tiež myslím že je to niečo iné.

annamivo
autor
30. nov 2020

@limetka69 zajtra ho objednám ku alergologičke a uvidím čo z toho bude.

limetka69
30. nov 2020

@annamivo tak asi sa niekde stala chyba. Ja osobne, by som vysledok ignorovala. Je pravda, ze kravske mlieko vseobecne nie je zdrave (ale len mlieko, vyrobky ako syry a kyslomliecne su zdrave) ak to ma rad a nema ziadne tazkosti tak nevidim dovod vynechavat to zo stravy.

limetka69
30. nov 2020

@annamivo ja osobne som chodila po vyšetreniach s akne, ze ci nemam intolerancie a pod... A nemam nic, som zdrava ako ryba, no len co lepok vysadim mam tvar o 100% lepsiu, cize mi skodi, ale testy nic neukazali. Nebudu asi nejake presne

kacena177
30. nov 2020

U nás malého z mlieka zapeká, ale to musí naozaj veľa vypiť, inak nič

annamivo
autor
30. nov 2020

@kacena177 syn ho pije veľmi málo, skôr v jedle - krupica, puding, syry, smotanové omáčky...

annamivo
autor
30. nov 2020

@limetka69 mi sme kôli mame kupovali len tmavé pečivo, keď sme ho zamenili za biele tak intenzita zvracania klesla z raz za týždeň na raz za mesiac. Odmalička miluje kyslé mlieko, kyslomliečne jogurty. Ako to kleslo tak som to prestala veľmi riešiť, ale pozvracal sa v škôlke - kôrka na mlieku- a učiteľka má žiada aby som to vyriešila. To bolo pred 2 týždňami odvtedy nič.

limetka69
30. nov 2020

@annamivo no ale ved to je psychicke. Moj muz by radsej skocil z mosta ako vypil mlieko s tou supkou. Pekne a milo by som vysvetlila ucitelkam, ze kazde dieta je ine, a vsetci niektore veci nemame radi. Mna tak nutili od mala jest pecienku, a ja ju nemogem jest dodnes, a vraj som vymyslala. Fuj, kolko ma natrapili. Nasim p. Uc som vysvetlila, ze ked ho budu nutit jest maso a strukoviny, tak sa povracia, skusili, zistili, ze som neklamala a toleruju to.

annamivo
autor
30. nov 2020

@limetka69 syn nevedel že tam je kôrka, doma má mlieko bez tak ani nevedel že tam môže byť 🤷 .. p. Uč. Mi tvrdila že aj na ďalší deň ho napínalo ale nevracal, viem ale že sa mu decká vysmievali za to a nechcel ísť ani do škôlky, pritom to tam zbožňuje.dam mu urobiť testy a uvidíme.