icon

Ako ste zistili, že máte histamínovú intoleranciu?

erika7102
29. máj 2025

Otázka na ľudí, ktorí ju majú. Mám podozrenie, ale neviem aké testy si mám dať urobiť. Či najlepšie z krvi, alebo ako ste na to prišli vy?

mamina7070
29. máj 2025

HIT sa urcuje z krvi ako inak ju chces zistit a casto byva len prechodna pri inom ochoreni alebo zlej zivotosprave najmantake tie hranicne hodnoty

balerina2025
30. máj 2025
@mamina7070

HIT sa urcuje z krvi ako inak ju chces zistit a casto byva len prechodna pri inom ochoreni alebo zlej zivotosprave najmantake tie hranicne hodnoty

@mamina7070 zistuje to na imunologii ci moze aj obvodak? mne porobili vysetrenia ale krvne na intolerancie alergie vôbec. a Hitka sa vacsinou ale prejavuje aj na kozi ze?

gubcikova
30. máj 2025

Manželovi s krvi negatívna až po odobratí vzorky z čreva mu vyšli vysoké hodnoty

balerina2025
30. máj 2025
@gubcikova

Manželovi s krvi negatívna až po odobratí vzorky z čreva mu vyšli vysoké hodnoty

@gubcikova ja som mala kolono,nechapem preco mi nezobrali vzorku :( ale asi to nerobia automaticky nie?
on má prosim ake priznaky

gubcikova
30. máj 2025
@balerina2025

@gubcikova ja som mala kolono,nechapem preco mi nezobrali vzorku :( ale asi to nerobia automaticky nie?
on má prosim ake priznaky

@balerina2025 nafúknuté brucho, pálenie, riedka stolica.
Jemu ale robili z vrchu hadicu. Vyšiel mu hit a laktóza . Pri oboch vysoký stupeň.

balerina2025
30. máj 2025
@gubcikova

@balerina2025 nafúknuté brucho, pálenie, riedka stolica.
Jemu ale robili z vrchu hadicu. Vyšiel mu hit a laktóza . Pri oboch vysoký stupeň.

@gubcikova aj mne oboje a nic take nerobili. nafukovanie reflux mam aj ja iba Helikobaktera pozerali

mamina7070
30. máj 2025
@balerina2025

@mamina7070 zistuje to na imunologii ci moze aj obvodak? mne porobili vysetrenia ale krvne na intolerancie alergie vôbec. a Hitka sa vacsinou ale prejavuje aj na kozi ze?

@balerina2025 obvodny nie, imunolog -alergolog alebo gastro, ale teda je to brane len ako intolerancia cize liecba je postavena na eliminacnej diete, ak chces doplnky syravy plne si ich hradis
sleduje sa DAO kvantita a kvalita hodnoty v krvi
ja z gastro beriem lagosu len uz vela rokov ine doplnky neberiemma vyhybam sa jiektorym potravinam plus ohrievaniu jedla a antihistaminika ak je problem

lucia13022023
30. máj 2025

Ja som mala ekzém, išla som k imunoalergologovi, zobrali mi krv a vyšla histaminova

jakaem
30. máj 2025
@lucia13022023

Ja som mala ekzém, išla som k imunoalergologovi, zobrali mi krv a vyšla histaminova

@lucia13022023 aj ti povedali, čo jesť a čo nie? Dcéra podobne ako ty, ekzém a z krvi vyšiel histamín.

balerina2025
30. máj 2025
@mamina7070

@balerina2025 obvodny nie, imunolog -alergolog alebo gastro, ale teda je to brane len ako intolerancia cize liecba je postavena na eliminacnej diete, ak chces doplnky syravy plne si ich hradis
sleduje sa DAO kvantita a kvalita hodnoty v krvi
ja z gastro beriem lagosu len uz vela rokov ine doplnky neberiemma vyhybam sa jiektorym potravinam plus ohrievaniu jedla a antihistaminika ak je problem

@mamina7070 lagosa alebo sylimarin, a moze sa brat roky? lebo ta je zvacsa na pecen nie?

mamina7070
30. máj 2025
@balerina2025

@mamina7070 lagosa alebo sylimarin, a moze sa brat roky? lebo ta je zvacsa na pecen nie?

@balerina2025 hej ja mam problem s pecenou mne ju predpisuje hepatolog a ano roky ju beriem 8-9 rokov cca

sandra49
30. máj 2025

@erika7102 mne vysla z gasta 50%, toľko mi povedal obvodak a zobral mi aj krv, pozeral ci mi môže na to zobrať a môže.. tam mi vyšlo negatívne.. povedal ze to záleží co som jedla posledne dni a ze s určitosťou sa to nedá nijak určiť.. ze si mam sledovať co jem a po com mi je zle..ze tam sa viac robiť nedá.. problémy mam samozrejme naďalej aj keď som si sledovala, raz to vyzeralo úplne ako histaminova a inokedy vôbec..

lucia13022023
30. máj 2025
@jakaem

@lucia13022023 aj ti povedali, čo jesť a čo nie? Dcéra podobne ako ty, ekzém a z krvi vyšiel histamín.

@jakaem nie ved na internete je toho až až. Dali mi brožúru a lieky, to je tak všetko

jakaem
30. máj 2025
@lucia13022023

@jakaem nie ved na internete je toho až až. Dali mi brožúru a lieky, to je tak všetko

@lucia13022023 ďakujem

gab
30. máj 2025

@erika7102 odberom krvi, to ti môze dat urobit aj obvodny, pripadne su laboratoria, kde si to zaplatis cca 15 -20 € , ale to je momentalny stav, Druha moznost je biopsiou zo zaludka.

gab
30. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 intolerancia je, ze nieco netolerujes. Po vyluceni potravin, ktore spôsobuju problemy by sa mal stav upravit, ak to tak nie je, treba hladat problem niekde inde. Pri intoleranciach , ked sa telo ukludni a vycisti môze clovek casom znova tieto potraviny tolerovat.
Alergia naopak, ma suvis s imunitou a tam je to uz uplne ine. To su veci, ktore nam budu robit problemy, zalezi vsak na akom IgE lezi protein. Pokial je to v 9-10 proteine, tam tie prejavy nebudu alebo len velmi slabe. Pokial je to nizsi protein od 1-3, tam je uz dôlezite sa potravinam vyhybat, lebo je to silna alergia.

toto je najlepsi podcast, ktory som pocula

https://www.youtube.com/watch?v=6Nzr6WEfV80
balerina2025
30. máj 2025
@gab

@balerina2025 intolerancia je, ze nieco netolerujes. Po vyluceni potravin, ktore spôsobuju problemy by sa mal stav upravit, ak to tak nie je, treba hladat problem niekde inde. Pri intoleranciach , ked sa telo ukludni a vycisti môze clovek casom znova tieto potraviny tolerovat.
Alergia naopak, ma suvis s imunitou a tam je to uz uplne ine. To su veci, ktore nam budu robit problemy, zalezi vsak na akom IgE lezi protein. Pokial je to v 9-10 proteine, tam tie prejavy nebudu alebo len velmi slabe. Pokial je to nizsi protein od 1-3, tam je uz dôlezite sa potravinam vyhybat, lebo je to silna alergia.

toto je najlepsi podcast, ktory som pocula

@gab dakujem za podcast pozriem

nina004
30. máj 2025

@erika7102 Dcére 2r.ju zistili z krvi. Prejav: ekzémy a prejavy ako pri alergii ( nos, oči...). Reaguje hlavne na citrusy, kakao, rajčiny, banány, avokádo ..

happysunnie
30. máj 2025

Robili mi testy na alergologii z krvi ale histamin vysiel dobry. O rok na to sa mi zhorsili priznaky a pribudli zaludocne problemy, tak som sla na hadicku na gastro a to potvrdilo hit

mariynka
30. máj 2025

V medirexe som si zaplatila testy. Vysla mi int.laktozy+hit. Mna bolievalo pod pravym rebrom, bolest isla az k oblicke. Na sone vzdy vsetko ok. Raz som bola v jeden den na kebab a po nom mliecna zmrzka poliata mliec.cokoladou. o par hodin som skoro umrela od bolesti. Nic som nejedla. Po kazdom jedle bolesti. Schudla som 8kg a objednala sa do medirexu, aj ked-podozrenie som uz mala. Aj ked to obvodna hadzala na psychiku, ja som vedela, ze blazon nie som. Vysoky tlak 150/100. Tep 112. Povedala, ze psychika. Ju nenapadlo, ze by to mohlo byt z jedla. Az mna. Po kave som mala infarkt.stav. Aj po mliec.polievke. Byvala som zahlienena. Vsetci ma vysmievali. Az ked som prisla s vysledkami z medirexu, sklapli. Ale napr moja obvodna na hit neveri. 🙈 ze to ma kazdy druhy.🙈

diaszoky
5. jún 2025

@erika7102 zacala ma palit zaha po chlebe a tak ma zacal stipat jazyk spicka az miju vyzralo plus mapy na jazyku

zuwa78
23. nov 2025
@diaszoky

@erika7102 zacala ma palit zaha po chlebe a tak ma zacal stipat jazyk spicka az miju vyzralo plus mapy na jazyku

@diaszoky ta špička jazyka sa znormalizovala.....neostali ti tam jazvy....?

diaszoky
23. nov 2025
@zuwa78

@zuwa78 nie

zuwa78
23. nov 2025
@diaszoky

@zuwa78 nie

@diaszoky rozumiem dobre....ta špička ti tak ostala....

diaszoky
24. nov 2025
@zuwa78

@diaszoky rozumiem dobre....ta špička ti tak ostala....

@zuwa78 ostala mi normakna bez jazvy zmeny priste ako predtym

gab
24. nov 2025
@zuwa78

@zuwa78 skus na to palenie jazyka pridat vitamin B6, mne to velmi pomaha. Lebo travenie potravy dost hodne suvisi prave s jeho nedostatkom.

banalu
24. nov 2025

Jednak najrychlejsia a tiez najspolahlivejsia moznost su krvne testy. Bud nech ti spravi vseobecny lekar alebo sama v nejakom labaku.
Moja mala mavala nepravidelne symptomy, nevedela som akokeby odsledovat, z coho ma zas zihlavku a podobne... ked jej vysla hranicna hodnota HI tak to vysvetlilo vela, na zaciatku odporucili gastro a alergo Daosin (alebo iny liek s rovnakou latkou).
Davala som jej asi mesiac pred kazdy velkym jedlom, bolo to ako mavnutim carovneho prutika, dokonca jej to pomohlo s chronickou zapchou.
Po mesiaci som sa aj ja naucila co to o celkovom fungovani pri HI, a napr. nenosim jej jedlo do skolky len sledujem co maju a korigujem jedlo pred a po skolke. Daosin davam uz iba vynimocne.
Drzim palce

zuwa78
24. nov 2025
@gab

@zuwa78 skus na to palenie jazyka pridat vitamin B6, mne to velmi pomaha. Lebo travenie potravy dost hodne suvisi prave s jeho nedostatkom.

@gab kúpim, skúsim brať

zuwa78
24. nov 2025
@banalu

Jednak najrychlejsia a tiez najspolahlivejsia moznost su krvne testy. Bud nech ti spravi vseobecny lekar alebo sama v nejakom labaku.
Moja mala mavala nepravidelne symptomy, nevedela som akokeby odsledovat, z coho ma zas zihlavku a podobne... ked jej vysla hranicna hodnota HI tak to vysvetlilo vela, na zaciatku odporucili gastro a alergo Daosin (alebo iny liek s rovnakou latkou).
Davala som jej asi mesiac pred kazdy velkym jedlom, bolo to ako mavnutim carovneho prutika, dokonca jej to pomohlo s chronickou zapchou.
Po mesiaci som sa aj ja naucila co to o celkovom fungovani pri HI, a napr. nenosim jej jedlo do skolky len sledujem co maju a korigujem jedlo pred a po skolke. Daosin davam uz iba vynimocne.
Drzim palce

@banalu krvné testy sú v poriadku.....ani na gastre nič neukázalo