icon

Ako zvládať vysoké antiTPO pri Hashimoto?

22. mar 2024

Baby čo máte autoimunitne ochorenia? Nebojíte sa dalších a dalších?
Ja mám Hashimoto a Celiakiu, mám protilatky zvýšené na 600… a bojim sa že mám už aj ďalšie ochorenia lebo sa stále cítim taka ubolena,vyčerpaná po malej námahe 😞
A tým pádom že mám stále take vysoké protilatky tak sa asi môžu pridružiť aj ďalšie ochorenia 🤔

adamar
22. mar 2024

Ahoj, ja celiakia, sž vysoké dávky euthyrox a sjogrenov syndrom, zatiaľ som na 3, ale chodím na reumatologiu kazdeho 1/2 roka, či niečo nevybehne (lupus?), ale som ok zatiaľ.

autor
22. mar 2024

@adamar aj vieš kolko máš protilatky ?
Toho sa bojim presne teraz že mám aj ten sjogrenov 😒

adamar
22. mar 2024

Mne píšu silne pozitivne

martinusik91
22. mar 2024

Baby a kto vám zistí tie protilátky? Mne to imunologicka nechcela zobrať. Tak neviem kto berie. Tiež mám hashimoto. Zatiaľ bez liekov.

janewithane
23. mar 2024

Ja mam teraz tak cerstvo zistenu - je to teda tak, ze tie protilatky neviem nejako znizit? Ja mam iba 20 ale obavam sa sjorgena lebo mam suche oci

andrejkap123
23. mar 2024

@janewithane baby co je sjorgen? Suvisi to s antitpo protilatkami?

janewithane
23. mar 2024

@andrejkap123 je to dalsie autoim.ochorenie, je tam nejaka korelacia ze 10 percent ludi s hashimoto ma aj tento syndrom - suche oci, sliznice..

nevenka
23. mar 2024

No ja mam Hashimota, aj Gravesa naraz a dufam, ze to tak ostane a nic dalsie nepride.
Protilatky mam raz vysoke a dakedy na nule, v poslednom tehotenstve som to mala v norme ako zdravy clovek. Ale po porode sa to rozbehlo znova. Tak vynajst sposob, ako nabodit imunitny stav ako tehotnej a nebyt tehotna, ze na Nobelovku 🤭. Trosky na odlahcenie baby.

autor
23. mar 2024

Ja som si kontrolovala protilatky ako samoplatca , keďže endo mi to nevyšetruje .. a aké máte presne hodnoty? Ja teraz aj kojím tak bohvie či to môže mat suvis zo zvýšenými 🤔

wiwi28
23. mar 2024

Ja mam Hashimota a silné alergie krizene na potraviny. Zatiaľ bez intolerancii (klop klop) a prieduskovu astmu. Obe moje Dr. sa zhodujú,ze na zaklade pravidelných kontrol, uzivania liekov a istej disciplíny v zivote mam vysoku kvalitu zivota. A ja potvrdzujem ze v živote som sa necitila lepšie,nepremyslam nad tym ake choroby este mozem dostať lebo verim, ze myšlienka (najma utkvela) ma silnu energiu. Ja proste chcem byt plna energie a robiť co mam rada.

autor
24. mar 2024

@wiwi28 a máš aj protilatky vysoké ?
Lebo tak každý sa citi inak. Možno je to tými protilatkami alebo ja už potom neviem prečo niekto sa citi nato na prd a niekto úplne dobre. 🤔